Groothandel Van Oirschot organiseert digitaal jobevent op 4 juni

Familiebedrijf op zoek naar nieuwe talenten in tijden van corona

Herentals, 1 juni 2020 ​ - Van Oirschot, groothandel gespecialiseerd in ventilatie, verwarming en sanitair, organiseert op donderdag 4 juni in haar zoektocht naar bediendeprofielen een digitaal jobevent. Geïnteresseerden kunnen dan niet alleen meer te weten komen over de 15-tal vacatures maar vooral ook uitgebreid kennismaken met de bedrijfscultuur van Van Oirschot en de mensen achter het succes van de firma. Ook in deze uitdagende tijden gaat het familiebedrijf niet op de rem staan maar gaat het, met het oog op de opening van het nieuw distributiecentrum in Herentals, op zoek naar nieuw talent om de groei te bestendigen. Tegelijkertijd zet Van Oirschot met dit unieke online jobevent haar zin voor innovatie en digitalisering in de verf.

Van Oirschot maakt een sterke groei door. Zo opent het familiebedrijf in de zomer van 2021 een gloednieuw distributiecentrum in Herentals. Om deze groei te ondersteunen, is het op zoek naar nieuw talent. Een geplande jobdag in het voorjaar kon door de coronacrisis en de lockdown niet doorgaan. “Er heerst veel onzekerheid op de arbeidsmarkt”, vertelt Greet Mulders, HR manager bij Van Oirschot. “Mensen vragen zich in tijden van corona af of ze hun job kunnen behouden of of die hen nog wel gelukkig maakt. Ze weten niet meteen wat de toekomst zal brengen. Tegelijk worden veel vacatures on hold gezet. Bij Van Oirschot handelen we steeds pragmatisch en hands-on en we zijn dan ook meteen op zoek gegaan naar een andere manier om toch snel nieuwe bediendeprofielen aan te trekken.”

Zin voor innovatie
Dit alternatief is een digitale talent scouting die plaatsvindt op donderdag 4 juni om 18.00 uur en perfect in lijn ligt met de zin voor innovatie van Van Oirschot. Het jobevent werd in samenwerking met het consultancybedrijf JDI in slechts drie weken tijd opgezet van doelstelling tot strategie en uitvoering. “Als een van de grotere groothandels willen we de rol van koploper opnemen op vlak van IT en digitalisering met zeer veel aandacht voor humaan kapitaal. Daarom kijken we steeds hoe we kunnen innoveren, ook binnen HR”, vertelt Greet Mulders. 

Bedrijfscultuur leren kennen
Bijna 150 geïnteresseerden hebben zich aangemeld maar inschrijven kan nog steeds. De deelnemers zullen online onthaald worden door Greet Mulders. Nadien volgt een bedrijfspresentatie door CEO’s Sven Machielsen en Ann Van Oirschot. “We willen de deelnemers op een laagdrempelige manier tonen waar Van Oirschot voor staat en wat onze bedrijfscultuur inhoudt”, vertelt CEO Ann Van Oirschot. “Daarom komen ook een aantal collega’s tijdens het jobevent live getuigen over hun werkervaring. Zo horen de deelnemers uit eerste lijn wat het betekent om bij Van Oirschot aan de slag te gaan en kunnen ze afwegen of een job bij ons bij hen past.”

Na de bedrijfspresentatie kiezen de deelnemers uit verschillende interactieve break-outsessies toegespitst op de specifieke vacatures, bijvoorbeeld in de sales- of marketingafdeling. Momenteel staan er een 15-tal vacatures open voor bediendeprofielen met technische of commerciële achtergrond. De deelnemers kunnen tijdens deze sessies via een chatfunctie vragen stellen. Achteraf komen de groepen opnieuw samen en is er tijd voor meer algemene vragen.

Startschot
“We vragen de deelnemers om in aanloop naar het jobevent hun cv door te sturen. Achteraf zullen we op basis hiervan overgaan tot een betere kennismaking met de sollicitanten via individuele gesprekken. We zien dit jobevent dus als het startschot van een langer proces waarmee we hopen om de juiste match te vinden tussen de boeiende werkervaring die Van Oirschot kan bieden en het juiste talent om onze groei te bestendigen”, besluit Greet Mulders.

Inschrijvingen
Wie zich nog wenst in te schrijven voor het Talent Scouting jobevent kan dat hier.

 

Meer info
Greet Mulders, HR Manager Van Oirschot, E: [email protected], M: 0493 24 59 85

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be