Gorillas transformeert zijn HR-management met Workday

Met Workday Human Capital Management optimaliseert Gorillas de medewerkerservaring, automatiseert HR-processen en vergroot transparantie wereldwijd

Brussel, 30 maart 2022 - Gorillas, Europees marktleider op het gebied van instant on-demand bezorging, kiest Workday Human Capital Management (HCM) voor de digitale transformatie van zijn HCM-activiteiten. Workday HCM voorziet Gorillas van naadloze HR-processen en analyticsmogelijkheden voor een verbeterde werknemerservaring.

In minder dan twee jaar tijd is Gorillas gegroeid van 0 naar ruim 14.000 werknemers en is het bedrijf actief in negen landen in Europa en de VS. Zo is de on-demand delivery startup ook sinds vorig jaar actief in Antwerpen en Brussel. Na deze periode van extreme groei volgt het bedrijf nu een strategie van duurzame groei, waarbij de focus ligt op het bouwen van een schaalbaar bedrijf ter ondersteuning van de bestaande activiteiten. Daarbij hebben ze onder meer een scherpe focus op mensen, en de professionalisering en opschaling van de HR-infrastructuur. 

Daarom zocht Gorillas een technologiepartner met een oplossing die het snel groeiende personeelsbestand digitaal beter betrokken kon houden, een gestroomlijnde werknemerservaring leverde, capaciteitsvergroting ondersteunde en samenwerking op een wereldwijde schaal kon verbeteren. 

Met de implementatie van Workday HCM heeft Gorillas de oplossing gevonden waarmee ze hun ambitie kunnen realiseren om hun HR-strategie naar een hoger niveau te tillen. Workday HCM versterkt de HR-ervaring van Gorillas met een gebruiksvriendelijk systeem waarmee werknemers altijd en overal toegang hebben tot relevante informatie en hun werk kunnen doen. Daarnaast krijgen managers beter inzicht in talentmanagement en workforce-planning.

Met Workday HCM, kan Gorillas:

  • De medewerkerservaring optimaliseren. Het Workday-platform biedt Gorillas een grotere slagkracht om behoeften van werknemers te identificeren en eraan te voldoen, met meer betrokkenheid als gevolg.
  • Processen automatiseren. Workday HCM stelt Gorillas in staat workflows te vereenvoudigen zodat werknemers zich op essentiële taken kunnen richten.
  • Transparantie op wereldschaal leveren. Het platform zorgt voor betere operationele zichtbaarheid en prestaties voor de 14.000 werknemers van het bedrijf.
"Workday zal belangrijke ondersteuning bieden in de volgende groeifasen van Gorillas. Het wordt een belangrijk element in onze wereldwijde HR-strategie, die ons in staat stelt om onze talentervaring te verbeteren en meer transparantie, procesharmonisering, en realtime toegang tot data te realiseren. Met het nieuwe platform zijn we in staat onze core HR-infrastructuur verder te versterken, beter via digitale kanalen met ons personeel te communiceren en een sterkere werknemerservaring te bieden", zegt Deena Fox, Global Chief People Officer bij Gorillas.
"De coronapandemie heeft duidelijk aangetoond hoe belangrijk het is dat bedrijven zich laten leiden door hun waarden en de dialoog zoeken met hun personeel. De betrokkenheid van werknemers is meer dan ooit een cruciale pijler voor bedrijfssucces op de lange termijn", aldus Laurent Homeyer, Retail and Hospitality Industry Advisor EMEA & APJ bij Workday. "Door werknemers te voorzien van een technologieplatform waarmee ze kunnen samenwerken en delen, vaardigheden kunnen ontwikkelen en werkbehoeften in processen kunnen verwerken, kan Gorillas hen blijven betrekken als een belangrijke aanjager voor bedrijfsgroei en hun succesverhaal blijven voortzetten. Door te kiezen voor Workday Human Capital Management, ligt Gorillas op koers voor verdere duurzame groei en grotere waardecreatie.”

Over Gorillas

Gorillas is opgericht door CEO Kağan Sümer en bouwt een infrastructuur voor de snelste last-mile levering van essentiële behoeften. De on-demand delivery startup heeft slechts een paar minuten nodig om de gewenste goederen van een gebruiker naar de gewenste locatie van de gebruiker te brengen. Gebruikers van de app hebben toegang tot meer dan 2.000 essentiële artikelen tegen retailprijzen voor een bezorgtarief van slechts 1,80 euro. Door de winkel- en supplychain-ervaring van traditionele retailers te verstoren, transformeert Gorillas consumentengedrag in de levensmiddelenbranche (Need-Order-Get). In tegenstelling tot gevestigde gig economy-modellen, heeft Gorillas al haar bezorgers in loondienst en heeft een divers team opgebouwd van meer dan 14.000 werknemers wereldwijd - waarmee het bedrijf echte verandering teweegbrengt in de gemeenschap. In iets meer dan een jaar tijd is Gorillas uitgebreid naar meer dan 60 steden, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, New York, Milaan en München. Het bedrijf beschikt over ruim 200 magazijnen in 9 landen.

Over Workday

Workday is een toonaangevende leverancier van enterprise cloudapplicaties voor finance en human resources, die klanten helpt zich aan te passen en te gedijen in een veranderende wereld. Workday applicaties voor financieel beheer, Human Resources, planning, kostenbeheer en analytics worden wereldwijd gebruikt door duizenden ondernemingen in uiteenlopende industrieën – van middelgrote bedrijven tot meer dan 50% van de Fortune 500-ondernemingen. Ga voor meer informatie naar www.workday.com

© 2022 Workday, Inc. Alle rechten voorbehouden. Workday en het Workday logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Workday, Inc. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be