Gezocht: Beloftevolle scale-ups die willen uitgroeien tot wereldspeler

Gezocht: Beloftevolle scale-ups die willen uitgroeien tot wereldspeler

Acceleratieprogramma BEyond na sterk debuut aan tweede editie toe

Brussel, 10 januari 2018 - In april 2019 gaat de tweede editie van start van ‘BEyond: Excellence in Entrepreneurship’, het unieke acceleratieprogramma voor ambitieuze tech scale-ups en een initiatief van Pulse Foundation. BEyond onderscheidt zich van andere programma’s omdat het de scale-ups niet ondersteunt met de raad van consultants maar wel met de expertise van beslagen Belgische en internationale topondernemers. Inschrijvingen zijn nu open tot 10 februari 2019.

Sterke cijfers
‘BEyond’ werd gelanceerd in 2018 door Pulse Foundation samen met haar partners Agoria, EY, imec, Sirris en We Connect Data. De eerste editie was een meer dan geslaagd debuut met tien beloftevolle deelnemers waaronder Ontoforce, Tessares en Zensor. Zes maanden na de start van het 18 maanden durende programma, zijn de eerste resultaten duidelijk merkbaar: Zo gaf 35% van de deelnemende bedrijven nu al aan dat hun ambitie een aanzienlijke boost kreeg.

Een derde getuigt ook dat hun organisatie een grondige herstructurering heeft doorgemaakt. Twee bedrijven namen succesvol deel aan Supernova en vijf anderen presenteerden in november voor internationale investeringsfondsen. Vier van hen hebben hun businessplan voorgesteld aan VC’s op zoek naar zo’n € 75 miljoen kapitaal. Twee op drie deelnemers ziet een duidelijke impact op hun verkoopcijfers en een op vier deelnemers heeft dankzij BEyond vestigingen geopend in het buitenland of handelsakkoorden gesloten onder meer in de VS, Singapore en Indonesië. Sterke cijfers dus.

Wereldspelers
“Dat is BEyond”, vertelt Paul Bosmans, oprichter van Pulse Foundation. “BEyond identificeert de meest beloftevolle technologische scale-ups in België en verruimt hun horizon om er vervolgens wereldspelers van te maken. We doen dit niet voor hun individueel succes maar voor een welvarend België en een inclusieve samenleving met beloftevolle professionele opportuniteiten en investeringsmogelijkheden.” Sinds haar ontstaan zette Pulse Foundation, ondersteund door enkele van de grootste Belgische ondernemersfamilies, haar schouders onder 1.200 start-ups.

Door ondernemers voor ondernemers
In tegenstelling tot andere acceleratieprogramma’s ondersteunt BEyond scale-ups niet zomaar met het advies van consultants maar wel met de expertise en ervaring van ondernemers uit België en het buitenland. “We brengen de waardevolle expertise van echte ondernemers samen met de technologische waarde van onze Belgische tech scale-ups om hen zo naar de wereldtop te stuwen. Door tijd, expertise en energie te investeren in deze scale-ups en hun eigen netwerk open te stellen, steunen de BEyond-mentoren het ideaal van de Pulse Foundation”, getuigt Paul Bosmans.

Geert Roelens, ex-Bekaert en voormalig CEO bij Beaulieu International Group, nam als mentor deel aan de eerste editie van BEyond: “Doorheen mijn carrière heb ik veel gekregen van de maatschappij en nu wil ik iets teruggeven. Ik geloof sterk dat ik dankzij mijn ervaring met groeiende bedrijven en het delen van mijn kennis, kan bijdragen aan een toekomstgerichte en solidaire maatschappij voor mijn kinderen en kleinkinderen.”

Start open call 2 januari: www.be-yond.be
Scale-ups die wensen deel te nemen aan het acceleratieprogramma, moeten een degelijke technologie te bieden hebben en kunnen aantonen dat hier een markt voor is. Zij kunnen zich inschrijven vanaf 2 januari. De open call eindigt op 10 februari 2019. Na de selectieprocedure in februari gaat BEyond officieel van start op 12 april voor een periode van 18 maanden.

Ymke Deprez PR Consultant, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel