Gezocht: Beloftevolle scale-ups die willen uitgroeien tot wereldspeler

BEyond duwt tech scale-ups naar de top met expertise van ervaren ondernemers

Pulse Foundation lanceert in samenwerking met de organisaties Agoria, EY, Imec, Sirris, DataScouts en Universem, het unieke acceleratieprogramma ‘BEyond: Excellence in Entrepreneurship’ voor ambitieuze tech scale-ups. BEyond ondersteunt scale-ups met de expertise van beslagen Belgische en internationale topondernemers en kan eveneens beroep doen op advies en praktijkervaring van consultants. Inschrijven kan vanaf 8 januari.

Ondersteund door enkele van de grootste Belgische ondernemersfamilies*, zet Pulse Foundation zich in voor een duurzame groei van de Belgische economie. Zo zette de organisatie sinds haar ontstaan haar schouders onder 1.200 start-ups. “We doen dit niet voor het individueel succes maar voor het welvarender maken van onze maatschappij”, vertelt Paul Bosmans, CEO van Pulse Foundation. “We streven naar het bestendigen van een welvarend België en een inclusieve samenleving met beloftevolle professionele opportuniteiten en investeringsmogelijkheden.”

In dit kader lanceert Pulse Foundation als initiatiefnemer het acceleratieprogramma ‘BEyond: Excellence in Entrepreneurship’. ‘BEyond’ identificeert de meest beloftevolle technologische scale-ups in België met de bedoeling om er vervolgens wereldspelers van te maken. De scale-ups moeten over een beproefde technologie beschikken en de ambitie hebben om internationaal te groeien.

Door ondernemers voor ondernemers
In tegenstelling tot andere acceleratieprogramma’s ondersteunt BEyond scale-ups niet zomaar met het advies van consultants maar wel met de expertise en ervaring van ondernemers uit België en het buitenland. “We brengen de waardevolle expertise van echte ondernemers samen met de technologische waarde van onze Belgische tech scale-ups om hen zo naar de wereldtop te stuwen. Onze mentoren hebben zichzelf als ondernemers bewezen in de zakenwereld en zijn bereid om tijd en energie vrij te maken voor onze scale-ups en hen te introduceren bij nieuwe contacten in het binnen- en buitenland. Tijdens het programma zullen ze de groeipijnen en uitdagingen van de deelnemers analyseren die een verdere doorgroei tot wereldspeler momenteel belemmeren, en hier oplossingen voor aanreiken.”

Kapitaal
Wie internationaal wil groeien, moet over de nodige financiële middelen kunnen beschikken. Het BEyond-programma brengt de geselecteerde scale-ups ook in contact met Belgische en internationale investeerders, en verschaft ze de professionele expertise om succesvol een kapitaalsopvraging af te ronden.

Start open call van 8 januari tot 18 februari 2018
Scale-ups die wensen deel te nemen aan het acceleratieprogramma, kunnen zich inschrijven vanaf 8 januari. De open call sluit 18 februari. Na de selectieprocedure in maart vindt er op 27, 28 en 29 april een bootcamp plaats waar de groeistrategie wordt uitgewerkt. De implementatiefase start in mei 2018 en duurt 18 maanden. Daarnaast staat er ook een investor event op het programma. De timing hiervan wordt later gecommuniceerd.

*sommige leden van de familie de Spoelberch, AB Inbev, de families en erfgenamen van Ernest Solvay, sommige leden van de familie Lhoist, Blandine en Régis Mulliez (Mulliez-familie: Auchan, Leroy Merlin, Decathlon…), Olivier Halley (ex-carrefour), Familie d’Andrimont (Molens van Brugge en Gent), Dominique Moorkens (Moorkens Groep), Theo Roussis en Gunhilde Van Gorp (Ravago), Xavier van Campenhout: Degroof Petercam, Stichting Libeert, Vic Swerts: Soudal.

Corneel Haine

Evoke (CJ Communications BVBA)

Marieke Sopers

Pulse Foundation

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be