Gentse start-up uman.ai haalt half miljoen euro op

Ai-platform geeft bedrijven en medewerkers beter inzicht in competenties en interesses

Gent, 14 februari 2020 - De Gentse start-up uman.ai heeft zopas een kapitaalronde van 500.000 euro afgerond. De investeerders zijn imec.istart, Skyhaus (moederbedrijf van o.a. ML6) en Roel Naessens (ex-Google). Daarnaast ontving het bedrijf ook innovatiesubsidies van VLAIO. Uman.ai ontwikkelt software dat teams in bedrijven informatie efficiënter helpt delen. Met het opgehaalde kapitaal wil uman.ai onder meer het platform verder ontwikkelen en een performante go-to-marketstrategie op poten zetten. 

Bedrijven beschikken over heel wat kennis verdeeld over hun medewerkers maar ze missen de tools om die kennis zichtbaar te maken. Uman.ai ontwikkelde daarom een ai-gedreven kennisplatform, gebaseerd op deep learning algoritmes, dat de vaardigheden van alle medewerkers in een bedrijf in kaart brengt en zo een goed overzicht creëert van alle kennis, en competenties aanwezig op de werkvloer.

Mede-oprichter Charles Boutens: “Uit onderzoek blijkt dat 30% van het personeelsverloop te wijten is aan de slechte match tussen het takenpakket en de competenties en persoonlijk interesses van de werknemer. Met ons platform willen we het voor teams mogelijk maken om informatie beter te delen zodat medewerkers beter inzicht krijgen in hun eigen competenties en zo zelf nieuwe vaardigheden gaan ontwikkelen.”

Volgende stap in ontwikkeling
Charles Boutens startte zijn carrière bij ML6, de Gentse machine learning specialist die zich tot de Deloitte Fast 50 in België mag rekenen. Matthias Feys is mede-oprichter en CTO bij ML6. “Het idee voor uman.ai rijpte toen Charles nog in dienst was bij ML6. We hebben de ontwikkeling uiteraard op de voet gevolgd en de start-up volop gesteund met onze kennis en know-how. Nu uman.ai klaar is om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling, zijn we met Skyhaus bereid om opnieuw te investeren.”

Go-to-marketstrategie
Uman.ai bestaat intussen een jaar en maakt deel uit van het acceleratieprogramma van imec.istart. Naast imec.istart en Skyhaus, draagt ook Roel Naessens bij aan de kapitaalinjectie van 500.000 euro en kan uman.ai rekenen op een innovatiesubsidie van VLAIO. Naessens zal uman.ai ook bijstaan in de ontwikkeling van een performante go-to-market strategie. 

“Het feit dat imec.istart en Skyhaus als originele investeerders opnieuw investeren, betekent dat ze geloven in ons verhaal en ons product”, zegt Charles Boutens. “We merken dat er nood is in de markt en dat ons product een oplossing biedt. Nu komt het erop aan om ons platform verder te ontwikkelen en een sterke go-to-marketstrategie op poten te zetten. Met Roel Naessens aan boord hebben we hiervoor alvast de juiste man op de juiste plaats.”

V.l.n.r.: Thomas Verschuere, Charles Boutens & Jasper Verplanken, oprichters van uman.ai

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be