Gentse Sensolus verovert Franse markt via partnership met Connectic

Sensolus versterkt IoT-partnership met Waalse Connectic

Gent/Louveigné (Luik), 8 maart 2022 – De Gentse specialist in traceer- en Internet of Things (IoT)-technologie Sensolus en Connectic, een Waalse integrator van IoT-toepassingen, gaan nog nauwer samenwerken. Op deze manier richten beide bedrijven zich als een geolied team op projecten met hoge toegevoegde waarde die leiden tot maximale return on investment (ROI) voor de klant. De regionale aanwezigheid van Connectic in Frankrijk met lokale kantoren dicht bij de klant stelt Sensolus bovendien in staat om daar verder voet aan wal te zetten. 

Als integrator van IoT- en IoP-oplossingen (Internet of People) ondersteunt Connectic bedrijven bij data-analyse en -management vanop afstand, of het nu gaat om bewegende objecten, personeel op het terrein of gebouwen. Voor dergelijk datamanagement is een performant platform noodzakelijk. In Sensolus, de Gentse IoT- en traceerspecialist, vond het een betrouwbare partner die voldoet aan alle eisen, waaronder de optimalisering van logistieke stromen in de industrie.

Eerstelijnssupport

Connectic en Sensolus werken al samen sinds 2017. Meer dan 6.000 assets van 350 Connectic-klanten worden momenteel gemonitord in het Sensolus-platform. De Waalse integrator bezit een uitstekende kennis van Sensolus’ oplossing voor gps-tracking van niet-aangedreven apparatuur en biedt eerstelijnssupport. De transparantie over technische en commerciële aspecten stelt de partners vandaag in staat kostbare tijd te besparen en efficiëntie te verhogen.

“De teams van Connectic hebben ondertussen een uitstekende kennis van de oplossingen ontwikkeld door Sensolus”, aldus Jeremy De Clercq, Head of Customer Success bij Sensolus. “We bouwden samen aan een duurzame relatie waardoor Connectic vandaag optreedt als eerstelijnssupport van Sensolus voor haar klanten. We vinden dat heel belangrijk bij een partner, onder andere om succesvol te kunnen schalen. Hierdoor kunnen we ons namelijk gezamenlijk positioneren op projecten met een hoge toegevoegde waarde voor de klant. Aangezien Connectic weet waar klanten nog vooruitgang kunnen boeken, bijvoorbeeld op het vlak van planning, inventaris of ingebruikname van de assets, behalen ze een maximale ROI.” 

Lokale verankering in Frankrijk

Samen met Sensolus werkt Connectic aan schaaluitbreiding in Wallonië, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg. “Door voor Sensolus en Connectic te kiezen, zijn onze klanten in de industriële sector, afvallogistiek, transport en distributie, zoals JOST en Carrefour Market, verzekerd van een oplossing die gebaseerd is op spitstechnologie”, vertelt Julien Hans, Managing Partner bij Connectic. “Snelle en precieze lokale ondersteuning vanuit de regionale kantoren van Connectic zorgt ervoor dat uit een waaier van mogelijkheden de juiste oplossing wordt aangeboden.”


Voor meer informatie of een interview met Sensolus, contacteer:

Over Sensolus
Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

 De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 35 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 150.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com

Over Connectic
Connectic is een integrator van IoT- (Internet of Things) en IoP- (Internet of People) oplossingen. Het heeft een expertise en een veelheid aan oplossingen ontwikkeld die het toelaten om bedrijven doeltreffend te ondersteunen in hun projecten voor gegevensrapportering op afstand, of het nu gaat om bewegende objecten, personeel op het terrein of gebouwen. Connectic assembleert de gepaste lagen van oplossingen om te voldoen aan de behoeften van de klant door ze zo goed mogelijk te integreren in hun bestaande technologische omgeving. Connectic biedt een lokale service aan verschillende sectoren (bouw, transport, distributie, industrie, ...) vanuit haar regionale kantoren gevestigd in België (Luik) en in Frankrijk (Straatsburg, Rennes, Parijs, Toulouse en Lyon).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be