Gentse ML6 viert sterke groei met opening nieuw kantoor

Gentse ML6 viert sterke groei met opening nieuw kantoor

Kantoor ingehuldigd met panelgesprek over toepassingen, uitdagingen, ROI en ethiek in AI

Gent, 15 juli 2019 - Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, opende eind juni onder grote belangstelling hun nieuwe kantoor in Gent. Het is een nieuw hoofdstuk in de sterke groei van de scale-up die ondertussen meer dan 50 medewerkers telt. Thierry Geerts, CEO van Google België, Dominiek Valcke, CEO TVH, en Gunther Ghijsels, CIO van Randstad, deelden tijdens de opening hun ervaringen met implementatie van artificiële intelligentie in het bedrijfsleven, de voorwaarden voor succesvolle projecten, de return on investment en meningen over ethiek in AI.

Het Gentse ML6 zette zichzelf in geen tijd op de kaart in België met zijn oplossingen op vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, waarbij zelflerende systemen gecreëerd worden die bepaalde acties leren uitvoeren op basis van historische data. Zo voerde ML6 al meer dan 120 use cases uit bij bedrijven actief in de publieke sector, gezondheidszorg, maakindustrie, retail, e-commerce, juridische sector en vele anderen.

Groei in binnen- en buitenland

ML6 kent de laatste jaren een grote groei, tot over de landsgrenzen heen. Zo heeft de scale-up ondertussen al kantoren in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook dichter bij huis laat de groei zich voelen. Een groter en nieuw kantoor drong zich op. “Dit nieuwe kantoor met moderne infrastructuur biedt onze mensen veel licht, ruimte en comfort. De ligging vlakbij Gent-Sint-Pieters is bovendien ideaal om zowel met de trein, de fiets of de wagen naar het werk te komen. Die bereikbaarheid is essentieel om onze klanten, die we graag rondleiden langs de talrijke demo-opstellingen, te ontvangen. Zo zien ze onze AI-expertise in actie”, zegt Nicolas Deruytter, CEO van ML6.

Panelgesprek

Het nieuwe en grotere kantoor (867m²) werd feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van Thierry Geerts, CEO van Google België, Dominiek Valcke, CEO TVH, en Gunther Ghijsels, CIO van Randstad. Tijdens een paneldiscussie onder leiding van Wim De Vilder deelden zij hun inzichten en ervaringen met artificiële intelligentie in het bedrijfsleven. Zo was er aandacht voor de betekenis van machine learning en AI, hoe de technologie kan worden ingezet op zeer uiteenlopende manieren en hoe men begint aan AI-projecten. Er werd dieper ingegaan op het verschil tussen succesvolle en gefaalde AI-projecten en hoe men hieruit lessen kan trekken. Ook werd ingezoomd op de return on investment van machine learning projecten. Ten slotte ging er ook speciale aandacht naar ethiek in AI. De avond werd afgesloten met een netwerkmoment. 

Europese referentie

ML6 steekt niet onder stoelen of banken dat het de ambitie heeft om uit te groeien tot dé referentie in Europa op vlak van artificiële intelligentie en machine learning. “ML6 hoort bij de snelst groeiende technologiebedrijven in België. Ons nieuw kantoor moet toelaten om deze groei verder te kunnen zetten, zowel in eigen land als in Europa. We openden het afgelopen jaar ook reeds kantoren in Amsterdam, Berlijn en London. Onze ambitie blijft echter onverminderd en we willen nog in de nabije toekomst nieuwe stappen zetten om de Europese referentie te worden in AI”, besluit Nicolas Deruyter.

ml6.eu

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel