Gentse ML6 genomineerd als finalist Scale-up van het Jaar 2023

Gent, 19 oktober 2023 - Naast de ‘Onderneming van het Jaar®’ wordt ook elk jaar de ‘Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar’ uitgereikt. Met deze prijs wil de Vlaamse Regering een onderneming onderscheiden die zich duidelijk manifesteert als groeier. De genomineerden zijn stuk voor stuk snelgroeiende ondernemingen die in volle ontwikkelingsfase zijn. Naast Loop Earplugs, Chili Publish en Techwolf, is het Gentse ML6 dit jaar één van de vier finalisten.

Meer dan 100 medewerkers
ML6 is een Europese ontwikkelaar van AI oplossingen en diensten. Ze maakt reeds 10 jaar intelligente oplossingen op maat voor haar klanten in verschillende sectoren. Met meer dan honderd medewerkers, verspreid over vier vestigingen, helpt ML6 bedrijven om de AI-revolutie te navigeren en ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling en implementatie van slimme software.

Sinds 2016 kent ML6 een jaarlijkse samengestelde groei van gemiddeld 50% en ontving ze reeds meerdere malen erkenning voor haar groei vanwege Deloitte, The Financial Times en Trends.

“Deze nominatie is een nieuwe bevestiging dat we als organisatie jaar na jaar grote stappen voorwaarts blijven zetten in het snel veranderende technologie landschap en met succes een voortrekkersrol opnemen als het aankomt op AI. Ons groeitraject willen we doortrekken zodat we met al onze kennis en ervaring mee kunnen vormgeven aan een duurzame toekomst waarin artificiële intelligentie nog alomtegenwoordiger zal zijn”, zegt Nicolas Deruytter, CEO van ML6.

Bouwblokken
Tot vorig jaar focuste ML6 voornamelijk op het leveren van diensten en het ontwikkelen van software op maat. Sinds 2023 biedt ML6 daarnaast ook standaard bouwblokken aan voor oplossingen die het al herhaaldelijk heeft geïmplementeerd bij meerdere klanten. Op die manier verlaagt ML6 de drempel voor bedrijven om AI te implementeren en wordt de technologie toegankelijker en nog sneller inzetbaar. 

Als Europese referentie in AI stelt ML6 zich als doel om met deze technologie positieve impact te realiseren. Het doet dit niet enkel door AI toe te passen bij haar klanten, maar ook door een rol te spelen in hoe AI wordt gebouwd. In dat licht werpt ML6 zich op als een Europese speler die privacy en ethiek als centrale waarden beschouwt in elk project. ML6 werkt ook aan een opensourceplatform dat ethisch, privaat, legaal en soeverein gebruik van Generatieve AI (zoals bijvoorbeeld ChatGPT) toelaat.

Europees alternatief
ML6 wil in de komende jaren haar positie op de Europese markt verder uitbouwen en bedrijven verder helpen om de mogelijkheden van AI te benutten, volgens hun Europese waarden. Het wil hiermee een waardig Europees alternatief zijn in de AI markt die momenteel voornamelijk vanuit de VS en China wordt gedomineerd.

Contact: Edle Everaert, E: edle.everaert@ml6.eu, M: +32 (0)470 22 25 25

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be