Geen inspiratie? Laat een computer jouw valentijnsbrief schrijven

Gentse scale-up ML6 schrijft volwaardige Nederlandstalige liefdesbrieven met behulp van artificiële intelligentie

ML6.png

Gent, 14 februari 2021 – Vandaag is het opnieuw zover: valentijn, de dag waarop iedereen zijn of haar lief in de bloemetjes zet of verrast met een heuse liefdesbrief. Maar het is niet altijd gemakkelijk om op net die woorden te komen die uitdrukken hoe graag je iemand ziet. Verschenen ze maar als vanzelf op papier zonder dat we er al te veel over hoeven na te denken, nietwaar? Dat kan! De tool van de Gentse scale-up ML6 schrijft met behulp van artificiële intelligentie zelfstandig volwaardige Nederlandstalige liefdesbrieven.

Uren staren naar een leeg, wit blad en zoeken naar de juiste woorden bij het schrijven van de ideale liefdesbrief is verleden tijd. Met de nieuwste tool van de Gentse scale-up ML6 moet je enkel nog het romantisch kaartje uitkiezen om je tekst mooi te doen uitkomen. Simpel toch? 

Geen nood, ook mensen zonder lief of crush kunnen met de tool nog veel meer soorten teksten samenstellen. E-mails of zelfs samenvattingen werden nooit eerder zo makkelijk en snel gemaakt. Kortom, een droom die uitkomt. “ML6 toont daarmee dat artificiële intelligentie steeds meer potentieel heeft voor het automatisch schrijven van teksten. Technologie is al een nuttig hulpmiddel voor eerder simpele dagelijkse taken en schrijfwerk, maar begint een steeds grotere ondersteuning te worden voor ook moeilijkere taken”, vertelt Thomas Dehaene, machine learning engineer bij ML6. 

Kracht van artificiële intelligentie

De kracht van artificiële intelligentie wordt steeds groter. Ook natural language processing, de vaardigheid van computermodellen om menselijke taal te kunnen begrijpen en verwerken, blijft groeien. Ondertussen is het steeds moeilijker om te onderscheiden wat door een mens en wat door een machine geschreven is. Hoewel tekstgenerators geen creatieve beroepen kunnen vervangen, zoals die van journalisten en vertalers, weten sommige tools wel al een groot deel van de lezers te overtuigen dat de tekst van de hand van een persoon is. Vooral in het Engels weliswaar, licht Thomas Dehaene toe: “Engels is dé wereldtaal. Engelstalige webdata als bronmateriaal om de tools te trainen zijn er in overvloed. In het Nederlands is daar nog een weg af te leggen”.

Voor iedereen

ML6 wil artificiële intelligentie openstellen voor het grote publiek zodat iedereen van de voordelen ervan kan genieten. De scale-up hoopt op die manier de kracht van AI en natural language processing nog meer te doen toenemen. Benieuwd hoe de tool precies werkt? Test het uit via https://gpt2.ml6.eu/. Inspiratie nodig voor een eerste zin, probeer dan een keertje: ‘Ik hou zoveel van jou, omdat …’.

Contact

Thomas Dehaene: M: +32 (0)484 50 89 35, E: [email protected]

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be