Galloo investeert 4 miljoen euro in de uitbreiding van zijn zonnepark in Frankrijk en België

Menen, 6 februari 2024 - Galloo, Europese marktleider in de recyclage van ferro- en non-ferrometalen en ware bondgenoot van de ecologische transitie, zal 11 van zijn sites in Frankrijk en België met zonnepanelen uitrusten. Dankzij de expertise van twee partners, AYA en Trevi Environmental Solutions, zet Galloo een omvangrijk investeringsproject op ter bevordering van groene energie.

Galloo, reeds afnemer van groene stroom afkomstig van wind, biogas en enkele zonnepanelen, zal dankzij de recente uitbreiding van zijn zonnepark in België en Frankrijk naar schatting 6 093 MWh/jaar extra produceren (hetzij 10% van het totale elektriciteitsverbruik van de Groep).

Galloo is ervan overtuigd dat hernieuwbare energie dé oplossing is om zijn CO2-uitstoot te beperken en heeft een omvangrijk investeringsplan van 4 miljoen euro gelanceerd om de daken van een vierde van zijn sites uit te rusten. Ter illustratie, op het plat dak van de nieuwe site "Kant West - Ropswalle" in Menen zullen 1946 panelen worden geïnstalleerd.

Een project uitgevoerd met behulp van twee experts
De keuze voor de betrokken sites werd bepaald aan de hand van de resultaten van een gedetailleerde haalbaarheidsstudie uitgevoerd door AYA, Belgische marktleider voor de realisatie van Power Purchase Agreements. Daarnaast heeft Trevi Environmental Solutions het volledig concept, de bouw en de inbedrijfstelling van de fotovoltaïsche installaties uitgewerkt.

De hoeveelheid elektriciteit die niet onmiddellijk door Galloo verbruikt wordt, zal vervolgens in het collectief netwerk geïnjecteerd worden en verkocht aan een energieleverancier. Met Trevion beschikt Trevi over de ideale partner om deze operatie uit te voeren. Hierdoor kunnen lokale consumenten, zowel ondernemingen als huishoudens, ook gebruik maken van de door Galloo geproduceerde groene stroom.

zonnepanelen dak L5 Ropswalle
zonnepanelen dak L5 Ropswalle

Een stap dichter bij het doel van 100% hernieuwbare energie ​
Galloo, essentiële schakel van de circulaire economie, biedt tegelijk een oplossing voor de recyclage van afgedankte zonnepanelen en maakt zo een van de meest milieuvriendelijke keuzes.

Sinds september 2021 werkt Galloo immers samen met SOREN, een door de overheid erkende eco-organisatie die instaat voor de inzameling en de verwerking van afgedankte fotovoltaïsche panelen in Frankrijk. Galloo recupereert en valoriseert 80% van de zonnepanelen, hoofdzakelijk bestaande uit aluminium, glas, koper en zilver.

Over Galloo ​
Met een omzet van 697 miljoen in 2022 is Galloo een van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa en stelt 780 personen tewerk. Via een uitgebreid netwerk van filialen in Frankrijk (28), België (15) ​ en Nederland (2) staat Galloo in voor de inzameling, maximale transformatie en hergebruik van metalen en bepaalde soorten industriële kunststoffen voor de wereldwijde productie van hoogwaardige materialen. Galloo geeft elk jaar een tweede leven aan meer dan één miljoen ton materialen, en zorgt daarbij voor een zo laag mogelijke milieu-impact.

Over Trevi Environmental Solutions
Trevi Environmental Solutions werd in 1992 opgericht en groeide in de voorbije 32 jaar uit tot een belangrijke speler in de milieu- en energiemarkt in België en daarbuiten. Met een team van meer dan 160 specialisten pakt Trevi alle milieuproblemen aan op het vlak van water- en luchtverontreiniging. Ook kende de energieafdeling sinds 2009 een spectaculaire groei, met de bouw van groene energiecentrales op basis van biogas, zon en wind. In 2011 werd Trevion opgericht om deze eigen geproduceerde groene energie te commercialiseren. Hierdoor heeft Trevion zich ontwikkeld tot een van de 6 groene energieleveranciers op de Belgische markt, dixit Greenpeace.

Over Aya
AYA, marktleider in België voor de realisatie van Power Purchase Agreements, helpt sinds meer dan 15 jaar ondernemingen met een hoog energieverbruik om een globaal energiebeleid te voeren, met het oog op de vermindering van de impact van hun energieverbruik op hun resultaten en op de planeet. AYA telt 30 geëngageerde Energy Managers die een efficiënte strategie ontwikkelen, met name gebaseerd op de on-site productie, om door een grondige analyse vastgelegde doelstellingen te bereiken. Na maximalisering van de productie kunnen Power Purchase Agreements (PPA)
afgesloten worden met het oog op de productie van echte groene energie en de garantie van een budgettaire zekerheid op lange termijn.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be