Ga veilig op vakantie met de Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo is nu gecertificeerd voor campers, caravans en pleziervaartuigen

Brussel, 7 juli 2022 – De Slimme Koolmonoxidemelder die Netatmo, de marktleider in slimme producten voor een veiligere en meer comfortabele thuis, eind 2021 op de markt bracht is nu gecertificeerd voor "Aangepaste voertuigen". Dankzij die certificering kunnen gebruikers de melder ook installeren in hun camper, caravan of pleziervaartuig ​ en zo op een veiligere manier reizen.

De aankoop van een camper, caravan of boot werd tijdens de coronacrisis alsmaar populairder. Ook dit jaar, met chaotische taferelen op diverse Europese luchthavens en een mogelijke nieuwe coronagolf voor de deur, kiezen veel Belgen opnieuw voor een vakantie in eigen land met de caravan, boot of camper. Bij die nieuwe manier van reizen mogen veiligheidsvoorschriften echter niet uit het oog verloren worden. Het risico om aan koolmonoxide blootgesteld te worden is namelijk reëel in die voertuigen waarvan de verbrandingsapparatuur, zoals gaskachels, niet steeds goed onderhouden is.

Snel in actie komen bij detectie

Bij detectie van koolstofmonoxide, waarschuwt de Slimme Koolmonoxidemelder de gebruikers met een alarm van 85 dB zodat ze zich tijdig in veiligheid kunnen brengen door hun woning, voer- of vaartuig onmiddellijk te verlaten en de hulpdiensten te waarschuwen. Wanneer gebruikers niet ter plaatse zijn, stuurt de Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder ook een melding naar hun smartphone, zodat ze snel actie kunnen ondernemen en de veiligheid van hun reisgezellen kunnen verzekeren. In woningen werkt de smartphone-notificatie via een Wi-Fi-verbinding, terwijl dit bij gebruik in caravans, campers of boten gebeurt via verbinding met een 4G-netwerk.

De Koolmonoxidemelder van Netatmo voldoet bovendien aan de Europese regelgeving. De melder kreeg de CE-certificering (EN 50291) en de NF-certificering gereserveerd voor producten die voldoen aan de hoogste veiligheidscriteria. De melder heeft nu ook de EN50291-2:2019 certificering, geschikt voor continu gebruik in een vaste installatie in recreatieve voertuigen en soortgelijke verblijfsruimten, met inbegrip van pleziervaartuigen. 

Eenvoudige en snelle installatie

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo werkt zonder elektrische aansluiting en kan snel worden geïnstalleerd. Aangezien koolmonoxide en lucht zich vermengen adviseert Netatmo om de koolmonoxidemelder op gezichtshoogte te hangen op een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Dat geldt ook voor voer- of vaartuigen. De Slimme Koolmonoxidemelder kan gemonitord worden gehouden met de Netatmo Home + Security app. 

Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo
Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo

Een batterij die 10 jaar meegaat

Dankzij de lange levensduur van de batterij werkt de Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo 10 jaar lang autonoom. Aan het einde van de levensduur stuurt de koolmonoxidemelder een melding naar de gebruiker, om een nieuwe koolmonoxidemelder aan te schaffen voor optimale bescherming. Het is namelijk raadzaam om na 10 jaar de Slimme Koolmonoxidemelder te vervangen vanwege slijtage van de detectiesensor. 

Automatische zelftestfunctie

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo heeft een automatische zelftestfunctie die regelmatig zelf de status van de koolmonoxidesensor, accu en Wi-Fi verbinding controleert. Indien er een probleem wordt gedetecteerd, wordt er een waarschuwing verstuurd. De detector heeft ook een alarmtestfunctie, die het mogelijk maakt om de correcte werking van het alarm van 85 dB te controleren. Het gebruik van dat testalarm is ten minste eenmaal per jaar aanbevolen. 

Tarieven en beschikbaarheid

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo wordt verkocht voor € 99,99, zonder verborgen kosten of domotica die moet worden toegevoegd. Het product is beschikbaar op www.netatmo.com, www.coolblue.be en www.bol.com

De Netatmo Home + Security-app is volledig gratis en compatibel met iPhones en iPads vanaf iOS 14 en Android-smartphones en -tablets vanaf de versie 5.0. De Netatmo Webapp is beschikbaar op Mac en PC.

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100 procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100 procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100 procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 17 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be