Ga op speeddate met levende encyclopedieën tijdens de Human Library van FTI Leuven

Interactieve sessies met meer dan dertig experts in twintig Leuvense cafés

Leuven, 21 februari 2024 - Stel je voor: een bibliotheek waar je niet bladert maar babbelt om kennis te vergaren. Vergeet papieren boeken, hier sta je oog in oog met levende encyclopedieën! Tech-geeks en futuristische dromers staan klaar om hun ervaringen en visies te delen tijdens de Human Library op dinsdag 19 maart. Dit eenmalige evenement vindt plaats in het kader van het Leuvense luik van stadsfestival Flanders Technology & Innovation (FTI).

Met Marc Van Ranst de toekomst van virologie bespreken op café? Aan de toog hangen met Paul De Grauwe en discussiëren over de rol van geld in een digitale samenleving? Dat kan tijdens de Human Library van FTI Leuven. Dit zijn twee van de meer dan dertig experts die als levende encyclopedieën te raadplegen zijn op dinsdag 19 maart in twintig Leuvense cafés. Denk aan speeddates die je niet met een potentieel lief, maar wel met nieuwe inzichten en kennis naar huis sturen.

Interactief

Kunnen we veroudering stoppen of op zijn minst vertragen? Zullen we in de toekomst écht alles 3D printen of überhaupt nog seks hebben? Hoe veroorzaakt AI sociale ongelijkheid, en welke impact hebben je darmen op je gezondheid? Al deze vragen en meer worden beantwoord tijdens korte sessies in twintig Leuvense cafés. Want de Human Library is een heel interactief evenement. Jij mag onze experts / levende encyclopedieën alles vragen over hun kennisdomein. En dat in een intieme setting, met maximaal drie mensen per tafel.

Leuvense cafés

Dit unieke evenement vindt dinsdag 19 maart plaats in twintig gezellige Leuvense cafés, waaronder populaire plekken zoals Bar Stan en De Optimist. Of je nu houdt van een rustig gesprek bij een drankje of een spannende kroegentocht, er is voor elk wat wils. Beleef deze unieke ervaring alleen of neem je vrienden mee voor een onvergetelijk interessante avond. Registreren kan vanaf 20 februari. Een voorlopig overzicht van alle sprekers en locaties vind je hier.

De Human Library maakt deel uit van Flanders Technology & Innovation (FTI) and& te Leuven, het future-creating stadsfestival voor innovators, kunstenaars, families en ondernemers, voor iedereen die zich wil laten inspireren door de impact van innovatie. De Leuvense binnenstad vormt vijf dagen lang het decor voor talks, inspiratie, netwerkmomenten en kunstinstallaties. Dit jaar focust FTI and& te Leuven op het thema “Health & Wellbeing For Future Generations”, met aandacht voor technologieën die het leven van volgende generaties beter maken, zowel fysiek als mentaal. Het volledige programma is hier raadpleegbaar.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be