FTI and& lost eerste sprekers voor Future Generations Conference op 19 maart 2024

Tickets bestellen kan vanaf vandaag via website van FTI and&

Leuven, 22 november 2023 - Van 16 tot en met 20 maart vindt in Leuven FTI and& plaats, het stadsfestival dat iedereen wil samenbrengen rond technologie en innovatie als motor van duurzame welvaart voor future generations. Eén van de hoogtepunten wordt de Future Generations Conference op dinsdag 19 maart, een exclusieve summit die een platform biedt aan niet minder dan vijftig sprekers. Organisator Leuven Mindgate lost nu de eerste namen. Onder meer investeerder en filosoof Piet Colruyt, Sophie Howe, Future Generations Commissioner voor Wales, Thomas Hertog, natuurkundige en hoogleraar aan de KU Leuven en artieste Sarah Bekambo zullen hun visie en ervaring delen met het publiek van dwarsdenkers, techontwikkelaars en beleidsmakers. Wie erbij wil zijn kan vanaf vandaag tickets bestellen via de website van FTI and&.

Leuven, Kortrijk, Gent, Hasselt, Antwerpen en Brussel vormen in maart 2024 het decor van Flanders Technology and Innovation (FTI), de opvolger van Flanders Technology dat voor het eerst werd georganiseerd in 1983. Met dit initiatief wil de Vlaamse overheid Vlamingen samenbrengen rond de technologie en innovatie als motor voor welvaart voor toekomstige generaties. In Leuven zal het event FTI and& heten en is de organisatie in handen van Leuven MindGate, het samenwerkingsplatform dat in 2016 werd opgericht door de stad Leuven en enkele belangrijke instellingen en bedrijven zoals KU Leuven, Imec en Materialise.

“FTI and& wordt een uniek stadsfestival voor nieuwsgierige volwassenen en kinderen, wetenschappers en techneuten, maar ook kunstenaars en ondernemers”, stelt eventdirecteur Marieke Sopers. “Het doel is om zo veel mogelijk mensen te stimuleren en sensibiliseren om vandaag reeds na te denken over de technologieën die cruciaal worden om voor de generaties van morgen een comfortabel leven te garanderen. We willen een positieve beweging creëren en het cynisme achter ons laten in ruil voor hoop en inspiratie. Daarnaast zullen we tonen waar we in Leuven in uitblinken, vooral op het vlak van gezondheid en technologie. Het thema is dan ook: health and wellbeing for future generations. Dat wordt onze focus die zal doorschijnen in de talloze activiteiten die we van 16 tot 20 maart organiseren voor de duizenden bezoekers. ”

Vijftig sprekers

Het zwaartepunt van de FTI and& wordt zonder twijfel de Future Generations Conference die op dinsdag 19 maart zal doorgaan in STUK Kunstencentrum en het stadhuis.

“We kennen ondertussen allemaal de risico’s en de uitdagingen waar onze kinderen mee (gaan) geconfronteerd worden, zoals de klimaatcrisis, pandemieën, artificiële intelligentie ... Daarom moeten we onszelf de volgende vragen stellen: Wat kunnen we vandaag doen om bij te dragen aan het welzijn van de komende generaties? Hoe kunnen zij invloed hebben op de beslissingen die we vandaag maken? Daarom brengen we tijdens de conference onderzoekers, ondernemers, kunstenaars, jongeren én de festivalbezoekers samen om na te denken over dit vraagstuk”, gaat Marieke Sopers verder.

De eerste sprekers zijn inmiddels bekend. De Welshe Sophie Howe is ‘s werelds enige Future Generations Commissioner en wordt door The Guardian omschreven als “de eerste minister voor de ‘Ongeboren’”. Filosoof, investeerder en oprichter van Impact House, Piet Colruyt, zal het hebben over leiderschap en wellbeing op het werk. Daarnaast zullen ook artieste Sarah Bekambo, Pieter Jelle De Brue, zaakvoerder van het Leuvense webbureau Statik en Nederlands televisiemaker en columnist Tim Hofman het podium betreden. Thomas Hertog, theoretisch natuurkundige en als hoogleraar verbonden aan de KU Leuven, zal in zijn uiteenzetting dieper ingaan op next-gen technologie en wetenschap.

De Future Generations Conference bestaat uit een dag- en avondprogramma. Hoewel het doelpubliek en de ticketprijzen verschillen tussen deze twee programma's, blijft het overkoepelende thema hetzelfde. Na afloop van het dagprogramma kunnen de bezoekers genieten van een netwerkdrink in het STUK café. Geïnteresseerden die dit unieke event niet willen missen, kunnen vanaf vandaag tickets bestellen via de website van FTI and&.

Human library

Naast de Future Generations Conference bulkt FTI and& nog van andere activiteiten en bezienswaardigheden. Zo organiseert het stadsfestival in samenwerking met KU Leuven dezelfde dag een human library, waar bezoekers als het ware experten kunnen uitlenen en met hen in gesprek gaan in een Leuvens café om hun vakgebied te leren kennen en bij te leren. Zo wil FTI and& de honger naar innovatie en zin voor verbeelding in iedereen aanwakkeren.

Zondag 17 maart is het open technologie- en innovatiedag. Bedrijven zoals Imec, Health House, Flanders Make & Sirris, OH Leuven, KU Leuven, en meer zetten dan hun deuren open! Die dag staat verder in het teken van de allerjongsten, met Play in Comenius waarbij kinderen en het hele gezin samen de mogelijkheden van AI en virtual en augmented reality kunnen leren kennen. Voor kinderen tussen 8 en 13 jaar opent de kinderuniversiteit de deuren. Een dag vol bewondering met echte professoren en wetenschappelijke experimenten. FTI and& wordt op 20 maart afgesloten met de Health meets Hardware Summit, een B2B flagship event met een focus op de sectoren health & hardware in een uniek format dat de meest recente innovaties letterlijk in de kijker zet. Het volledige programma is beschikbaar op FTI-and.be.

 

Eventdirecteur Marieke Sopers +FTI and& team

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke
Marieke Sopers

Marieke Sopers

Festivaldirecteur, FTI and& - Leuven

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be