Fraikin ziet inspanning voor toegewijde werkomgeving bekroond met erkenning Great Place To Work

Hoge scores voor gelijkheid, betrokkenheid en onthaal nieuwe medewerkers

Machelen, 23 november 2023 - Leasingmaatschappij Fraikin mag zich voortaan officieel een ‘Great Place To Work’ noemen. Dit label is een bevestiging voor de inzet van het bedrijf om een inclusieve en ondersteunende werkomgeving te creëren voor al zijn medewerkers. Daarnaast is het een erkenning voor het recent geüpdatete hr-beleid van Fraikin, dat de nadruk legt op inspraak en transparantie. In januari volgt een vervolgtraject op basis van de input van het personeel.

Fraikin, de leasingmaatschappij gespecialiseerd in bedrijfs- en industriële voertuigen, nam dit jaar voor het eerst deel aan de personeelsbevraging van Great Place To Work. Met een globale perceptie van 81% overschrijdt Fraikin de minimumscore van 75% vlot. Vooral op het vlak van gelijkheid, betrokkenheid en het onthaal van nieuwe medewerkers scoort Fraikin sterk, met een tevredenheidsscore van 95% op die elementen. Ook vertrouwen, flexibele vakantieplanning en inclusiviteit werden positief beoordeeld door het personeel. 

"Deze erkenning van Great Place To Work is een bevestiging van onze inspanningen om een omgeving te creëren waar onze medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen", vindt Frédérique van Nuland, hr & office manager bij Fraikin. "We zijn trots op deze prestatie en zien het als een aanmoediging om onze inspanningen verder te zetten."

Ideeënbus
Na de recente overname van Via Location heeft Fraikin een opmerkelijke groei doorgemaakt. Momenteel telt het bedrijf 48 medewerkers, verdeeld over verschillende agentschappen in het land. Het positieve resultaat in de Great Place To Work-bevraging is grotendeels te danken aan een vooruitstrevend hr-beleid dat gericht is op het creëren van een familiale sfeer, open communicatie en het welzijn van de medewerkers. De implementatie van een ideeënbus heeft bijvoorbeeld geleid tot het succesvolle concept van fietsleasing, waarvan momenteel al een tiental medewerkers gebruikmaakt. Dit onderstreept de betrokkenheid van het personeel bij duurzame initiatieven die door de leasingmaatschappij worden gestimuleerd.

Ontbijtsessies
In januari organiseert Fraikin een meeting met het management om actief te werken aan de verbetering van mindere resultaten die uit de enquête naar voren zijn gekomen. Vervolgens zullen ontbijtsessies worden gehouden, waarbij de enquêteresultaten in kleine groepen met het personeel worden besproken. Op basis daarvan wordt een plan van aanpak opgesteld om met de resultaten aan de slag te gaan.

“Het behalen van het ‘Great Place To Work Certified’-label is een onderscheiding voor alle medewerkers van Fraikin, die dagelijks hun uiterste best doen om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren. Wij zijn een servicebedrijf, en de kwaliteit van die service valt of staat met gedreven personeel. Daarom blijven we inzetten op het geluk en comfort van al onze mensen”, besluit van Nuland.

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be