Fraikin zet volop in op duurzame stroom met meer dan 300 zonnepanelen

Verdere investeringen in elektrificatie van wagenpark vanaf 2024

Machelen, 24 mei 2023 - Fraikin, de marktleider op het vlak van verhuur- en leasing van bedrijfsvoertuigen, heeft onlangs meer dan driehonderd zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van zijn hoofdkwartier in Machelen. Het systeem is begin januari geplaatst en is nu operationeel. Met de zonnepanelen anticipeert Fraikin op meer laadinfrastructuur op de site en een verdere elektrificatie van de bedrijfsvloot.

Fraikin heeft het volledige dakoppervlak van zijn Belgische hoofdkwartier in Machelen uitgerust met zonnepanelen. Dat is goed voor 339 zonnepanelen, met een totale capaciteit van 128.820 wattpiek. Na de installatie begin dit jaar, werd het systeem recent in gebruik genomen. Zowel de kantoren, de werkplaats als de huidige en toekomstige laadpalen op de site werken voortaan op zonne-energie.

Elektrische alternatieven
De laadpalen worden reeds gebruikt door het eigen personeel of door klanten die hun voertuig binnenbrengen voor de jaarlijkse keuring. Momenteel zijn alle nieuwe eigen bedrijfswagens hybride, en vanaf 2024 zullen ze 100% elektrisch zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende elektrische stockvoertuigen en bestelwagens aangekocht tot 3,5 ton om op korte termijn de vloot uit te breiden.

"Vanaf 3,5 ton is het moeilijker om elektrische alternatieven aan te bieden", legt Cyriel Vrijders, CEO van Fraikin Benelux uit. “Vooral voor koelwagens is dit lastig omdat het gewicht van de koelingbatterij veel van het laadvermogen inneemt. We verwachten wel dat het Europees besluit om het rijbewijs B toe te laten voor voertuigen tot 4,2 ton veel interesse in dit type voertuigen zal opwekken. Daarom investeren we nu al in demonstratievoertuigen", aldus Cyriel Vrijders.

Heraanleg van parking
Hoewel er voorlopig nog geen laadoplossing is voor vrachtwagens, loopt er een studie naar een mobiele laadoplossing. Het volledige magazijn werd volgelegd met zonnepanelen om onder meer te anticiperen op de heraanleg van de volledige parking met extra laadpalen. Met de huidige capaciteit van de zonnepaneelinstallatie is er ook voldoende stroom om de Fraikin-vestiging in Izegem van elektriciteit te voorzien.

Met de installatie van deze zonnepanelen maakt Fraikin optimaal gebruik van haar infrastructuur om op een duurzame manier energie op te wekken. "Als bedrijf zijn we ons bewust van de toenemende druk op het milieu en de noodzaak om duurzame oplossingen te vinden. Met de plaatsing van deze zonnepanelen willen we ons steentje bijdragen aan een groenere toekomst. We blijven investeren in duurzame energieoplossingen en alternatieve brandstoffen om de ecologische voetafdruk van onszelf en onze klanten te verkleinen", stelt Cyriel Vrijders.

Over Fraikin
Fraikin is de Europese marktleider in de allround verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens. Het verhuurt voertuigen op korte en lange termijn en biedt een full-servicepakket aan om klanten volledig te ontzorgen. Fraikin beschikt over jarenlange ervaring en kennis van verhuur- en lease-oplossingen voor zowel kmo’s als grote bedrijven. Het kan een merkonafhankelijk wagenpark met meer dan 58.000 voertuigen beschikbaar stellen, van bestelwagens, trekkers en vrachtwagens over koelwagens, kiepwagens en vuilniswagens tot ziekenwagens en kraanwagens. Met een aanpak waarin de klant centraal staat, ondersteunt Fraikin bedrijven bij de reductie van de totale gebruikskosten van het wagenpark. 

Cindy Willemyns

Cindy Willemyns

Business Development Manager, Fraikin
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be