Fraikin vernieuwt volledige vloot Brouwerij De Valk op tijd voor “zomer van de vrijheid”

Schuifzeilbovenbouw met snellossysteem zorgt voor gebruiksgemak en tijdswinst

Wijnegem, 6 juli 2021 - Fraikin, marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens, heeft tien vrachtwagens afgeleverd bij Brouwerij De Valk. In Antwerpen, Mechelen en Brussel zal een groot deel van de horeca voortaan bevoorraad worden door de nieuwe vloot die uitgerust is met een schuifzeilbovenbouw met snellossysteem, wat zorgt voor extra gebruiksgemak en tijdswinst bij het lossen van ladingen. Daarmee is het Wijnegemse distributiecentrum van Duvel Moortgat helemaal klaar voor de langverwachte zomer van de vrijheid.

Brouwerij De Valk heeft na acht jaar de volledige vloot vrachtwagens vervangen door tien nieuwe voertuigen. Daarvoor deed het Wijnegemse distributiecentrum van Duvel Moortgat een beroep op de diensten van Fraikin. “Eén vaste maandelijkse factuur en de ontzorging dankzij een volledig dienstenpakket konden De Valk overtuigen”, zegt account manager Tom Eyckmans. “Dankzij een goede samenwerking met leveranciers MAN en Van Hool zijn we erin geslaagd alle voertuigen op tijd af te leveren net voor de volledige heropstart van de horeca”

“In het verleden hadden we eigen vrachtwagens, maar de variabele kost van technische mankementen werd te groot en moeilijk om in te schatten”, legt verantwoordelijke voor het De Valk-wagenpark Steven Engelen uit. “Daarnaast werd ik voortdurend gebeld wanneer er een probleem was. Nu weet ik dat we voor alle problemen met het wagenpark bij onze Fraikin-contactpersoon terecht kunnen. Zo kan ik me focussen op andere zaken.”

Snellossysteem
De Valk leaset bij Fraikin drie MAN TGM 15.250 en zeven MAN TGM 18.250 vrachtwagens, allemaal uitgerust met een schuifzeilbovenbouw. Via het Penta Wave-snellossysteem genieten chauffeurs van extra gebruiksgemak en winnen ze bij elke losbeurt tijd. “We hebben bewust gekozen voor dit systeem”, verduidelijkt general manager bij Brouwerij De Valk Alain Peleman. “Een vrachtwagen is doorgaans uitgerust met schuifzeilen, zodat chauffeurs via de zijkant van de vrachtwagen dranken kunnen lossen bij cafés en andere horecazaken. Het klassieke systeem werkt met clips die allemaal geopend en gesloten moeten worden bij elke laadbeurt. Dat is telkens twee minuten werk, wat aantikt op een dag met tien leveringen. Het Penta Wave-systeem heeft die clips niet en kan gewoon opengeschoven worden. Doordat het schuifzeilsysteem zo eenvoudig is, spaart de chauffeur per laadbeurt anderhalve minuut uit. Bovendien is het systeem versterkt langs de binnenkant, wat de ladingzekering verhoogt.”

Doordat het schuifzeilsysteem zo eenvoudig is, spaart de chauffeur per laadbeurt anderhalve minuut uit. - Alain Peleman, general manager Brouwerij De Valk

Horecaheropening
De tien nieuwe vrachtwagens springen meteen in het oog dankzij de opdrukken van horecalievelingen Duvel, La Chouffe en Tripel D’Anvers. Dankzij een vlotte samenwerking met leveranciers MAN en Van Hool konden de voertuigen net op tijd geleverd worden voor de heropening van de horeca, een sector die heel belangrijk is voor De Valk. “We beleveren dagelijks een honderdtal klanten”, weet Alain. “Onze vrachtwagens rijden naar Brussel, Mechelen, de Kempen, Antwerpen en de ruime regio rond de Duvel Moortgat-brouwerij. We leveren ook aan het Zorgbedrijf Antwerpen, waar we ook tijdens de coronacrisis zijn blijven leveren. Het was voor ons bedrijf een evidentie dat we alle bewoners van het Zorgebedrijf bleven bevoorraden, ook al was dat door de strenge coronamaatregelen geen evidentie. Nu de horeca opnieuw geopend is, zien we onze volumes opnieuw stijgen, mede dankzij de hulp van het EK voetbal."

Over Fraikin
Fraikin is de Europese marktleider in de allround verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens. Het verhuurt voertuigen op korte en lange termijn en biedt een full-servicepakket aan om klanten volledig te ontzorgen. Fraikin beschikt over jarenlange ervaring en kennis van verhuur- en lease-oplossingen voor zowel kmo’s als grote bedrijven. Het kan een merkonafhankelijk wagenpark met meer dan 58.000 voertuigen beschikbaar stellen, van bestelwagens, trekkers en vrachtwagens over koelwagens, kiepwagens en vuilniswagens tot ziekenwagens en kraanwagens. Met een aanpak waarin de klant centraal staat, ondersteunt Fraikin bedrijven bij de reductie van de totale gebruikskosten van het wagenpark. 

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be