Fraikin stelt nieuwe commerciële en operationele directeur voor

Joël Van Vaerenbergh en David Leroi ondersteunen verdere groei van Fraikin Benelux

Machelen, 27 april 2022 - Fraikin, marktleider op het vlak van verhuur- en leasing van bedrijfsvoertuigen, stelt Joël Van Vaerenbergh en David Leroi aan als respectievelijk nieuwe commerciële en operationele directeur. Zij zullen de verdere groei van Fraikin Benelux mee ondersteunen en het bedrijf klaar te maken voor de toekomst - een toekomst waarin leasing steeds belangrijker wordt.

Commercieel directeur Joël Van Vaerenbergh en operationeel directeur David Leroi zijn de twee nieuwste gezichten aan de top van Fraikin, nadat CEO Cyriel Vrijders in januari het roer overnam van Jan Van De Perre. Samen zullen ze hun meer dan twintig jaar ervaring in verschillende functies binnen de automobielsector aanwenden om de groei van Fraikin Benelux te bestendigen. 

Leasing is de toekomst
Fraikin is momenteel marktleider op het vlak van verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen, een positie die in de toekomst nog versterkt zal worden door het toenemende belang van leasing. “Op termijn zal geen enkel bedrijf nog investeren in de aankoop van bedrijfswagens of -vrachtwagens”, meent COO David Leroi. “Een eigen wagenpark is een grote investering die alleen in waarde afneemt. Daarnaast brengen eigen voertuigen heel wat administratie en onderhoud met zich mee. Bovendien doet de onzekere toekomst van fossiele brandstoffen fleet managers twijfelen over welke voertuigen ze moeten aankopen. Veel meer fleet managers beginnen daardoor de waarde in te zien van de vaste maandelijkse bijdrage van een leasingcontract, samen met de totale ontzorging en flexibiliteit die een partner zoals Fraikin als leasingmaatschappij aanbiedt.”

Die ontzorging staat centraal in de service die CCO Joël Van Vaerenbergh wil promoten. “Onze klanten hebben transport niet als hoofdzaak, ze hebben het vervoer nodig om hun job te kunnen doen. Wij zorgen ervoor dat ze dat optimaal kunnen doen, door het juiste voertuig aan te bieden, te zorgen voor een vlotte levering en de nazorg.”

David Leroi en Joël Van Vaerenbergh
David Leroi en Joël Van Vaerenbergh

Vernieuwde structuur
In 2021 kende Fraikin een sterke organische groei van 1.000 naar 1.500 voertuigen, mede dankzij de overname van de Belgische tak van het verhuurbedrijf Via Location. Op termijn wil het bedrijf groeien naar een aanbod van 2.000 voertuigen. Om dat mogelijk te maken moet de interne structuur van het bedrijf verstevigd worden. COO Leroi leidt die transformatie in goede banen en zal ook een opleidingsplan voor de eigen werknemers uitwerken. CCO Van Vaerenbergh zal op zijn beurt waken over de goede klantenrelaties nu het aantal interne verkopers gestegen is van drie naar zeven.

De juiste beslissing op het juiste moment
De grootste uitdaging is momenteel het blijven aanbieden van de gekende service en het leveren van voertuigen, ondanks de moeilijke economische en logistieke context. “Het is aan ons om snel te kunnen schakelen en reageren door op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Daarom moeten we nu al investeringen doen om op de toekomstige noden van onze klanten in te spelen”, beseffen Van Vaerenbergh en Leroi. Gelukkig kunnen ze bij Fraikin terugvallen op een stevige basis. “De richting is bepaald door onze CEO. Het is aan ons om Fraikin verder uit te bouwen en te laten evolueren in een snel veranderende markt”, besluiten ze.

Over Fraikin
Fraikin is de Europese marktleider in de allround verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens. Het verhuurt voertuigen op korte en lange termijn en biedt een full-servicepakket aan om klanten volledig te ontzorgen. Fraikin beschikt over jarenlange ervaring en kennis van verhuur- en lease-oplossingen voor zowel kmo’s als grote bedrijven. Het kan een merkonafhankelijk wagenpark met meer dan 58.000 voertuigen beschikbaar stellen, van bestelwagens, trekkers en vrachtwagens over koelwagens, kiepwagens en vuilniswagens tot ziekenwagens en kraanwagens. Met een aanpak waarin de klant centraal staat, ondersteunt Fraikin bedrijven bij de reductie van de totale gebruikskosten van het wagenpark. 

Cindy Willemyns

Cindy Willemyns

Business Development Manager, Fraikin
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be