Fraikin rondt acquisitie van verhuurbedrijf Via Location af

Fraikin rondt acquisitie van verhuurbedrijf Via Location af

Overname en opening nieuwe filialen moeten dienstenaanbod dichter bij klant brengen in Benelux

Machelen, 6 april 2021 - Fraikin, marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens, heeft de acquisitie van concurrent Via Location, die in oktober vorig jaar werd aangekondigd, afgerond. Terwijl de merknaam in Frankrijk behouden blijft, is Via Location in België sinds 1 maart volledig geïntegreerd in Fraikin. Met deze overname onderstreept Fraikin zijn ambities op de belangrijke Benelux-markt, waarbij groei in omvang lokale verankering moet mogelijk maken om het dienstenaanbod nog dichter bij de klant te brengen. Naast het hoofdkantoor van Fraikin in Machelen, wordt er een agentschap geopend in de regio Zuid-West Vlaanderen (Izegem) en zal er naast de vestiging in Henegouwen (Cuesmes) ook in de provincie Luik een extra filiaal worden opgestart. In 2022 wil Fraikin ook voet aan de grond zetten in Antwerpen.

Met activiteiten in onder meer Frankrijk, de Benelux, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is Fraikin Europees marktleider in de verhuur en leasing van industriële bedrijfsvoertuigen en bestelwagens aan kmo's en grote ondernemingen. Hoewel het van origine Franse bedrijf actief is van West- tot Oost-Europa, investeert het momenteel sterk in de verdere groei in de Benelux. “De Benelux is voor ons een zeer belangrijke markt met het oog op de toekomst”, vertelt Philippe Cuoc, International Group COO van Fraikin. “Ons doel is om groter en sterker te worden. We willen ons netwerk en onze vloot lokaal uitbreiden zodat we onze klanten in België, Nederland en Luxemburg nog beter kunnen bijstaan met ons dienstenaanbod en specialisaties in meerdere sectoren. De overname van Via Location is een nieuwe stap in het realiseren van deze doelstelling en onderstreept onze focus op de Benelux-markt.”

Lokale verankering
Via Location wordt in België volledig geïntegreerd in het Fraikin-merk. De klant geniet zo van één en dezelfde service, alleen wordt die nu nog beter ondersteund door een grotere groep en een groter netwerk. De groei in omvang moet echter ook voor meer lokale verankering zorgen. “Regionale ondersteuning is voor Fraikin een belangrijke pijler”, vertelt Jan Van De Perre, CEO Fraikin Benelux. “Door ons netwerk uit te breiden willen we in de Benelux ons dienstenaanbod dichter bij de klant brengen zodat die bij wijze van spreken ook op de hoek van zijn straat kan beroepen op onze service en ondersteuning.”

Jan Van De Perre, CEO Fraikin Benelux
Jan Van De Perre, CEO Fraikin Benelux

Om deze lokale verankering verder mogelijk te maken, wil Fraikin dit jaar nog nieuwe filialen openen in België. Naast het hoofdkantoor in Machelen en het filiaal in Bergen, moeten locaties in Izegem (zomer 2021) en later dit jaar in Luik de lokale dienstverlening nog beter ondersteunen. In 2022 staat een nieuwe locatie in Antwerpen op de planning. “We faciliteren dit bovendien ook door klanten de keuze te laten bij welke garagist ze onderhoud en reparaties laten uitvoeren, mits deze een erkend dealership is”, vertelt Jan Van De Perre.

Duurzaam en veelzijdig
Investeren in de toekomst doet Fraikin ook door bewust om te gaan met zijn vloot. “Duurzaamheid is voor ons zeer belangrijk en dat weerspiegelt zich sterk in ons vlootbeheer”, aldus Jan Van De Perre. “Onze voertuigen zijn gemiddeld slechts 3 tot 4 jaar oud. We doen er alles aan om onze trucks regelmatig te vervangen en gebruik te maken van de nieuwste technologieën om zo de CO2-uitstoot te beperken. Op die manier hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken over nieuwe regelgevingen. Tegen 2025, wanneer regelgevingen omtrent de lage- emissiezones weer verstrengen, zal onze vloot hierop voorbereid zijn.”

"Dankzij onze veelzijdigheid kunnen we steeds aan de voorkeur van de klant voldoen” Jan Van De Perre, CEO Fraikin Benelux

De groei die Fraikin doormaakt in de Benelux laat het verhuurbedrijf ook toe om als geen ander een full- servicepakket te bieden op verschillende markten. De totale vloot van Fraikin telt ondertussen meer dan 58.000 lichte en zware bedrijfsvoertuigen, van bestelwagens, trekkers en koelwagens, over vrachtwagens, kiepwagens, en vuilniswagens tot ziekenwagens, kraanwagens en haakarmvrachtwagens. We bieden voertuigen voor alle doeleinden en dit merkonafhankelijk. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen we steeds aan de voorkeur van de klant voldoen”, besluit Jan Van De Perre.

Mattias Goossens
Mattias Goossens PR Consultant, Evoke

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel