Fraikin plaatst extra laadpalen als volgende stap in duurzaamheidstraject

Eigen vloot bevat steeds meer elektrische voertuigen

Machelen, 21 februari 2024 - Fraikin, de marktleider op het vlak van verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen, zet een volgende stap in de vergroening van haar vloot met de installatie van extra laadpalen aan haar hoofdkantoor te Machelen. Deze uitbreiding van de bestaande laadinfrastructuur kadert in een breder duurzaamheidstraject van de leasingmaatschappij om de transitie richting hernieuwbare energie mogelijk te maken.

Een jaar na de succesvolle installatie van 339 zonnepanelen met een totale capaciteit van 129 kilowattpiek, worden nu extra laadpalen geplaatst op het terrein van Fraikin. De vier nieuwe laadpalen hebben allemaal twee laadpunten, die elk een laadvermogen van 11 kilowatt hebben. Een innovatief load balancing-systeem zorgt dat er prioriteit wordt gegeven aan voertuigen met een lager rijbereik, door efficiënt gebruik te maken van de beschikbare laadcapaciteit.

Deze laadpalen zijn niet alleen beschikbaar voor het opladen van de bedrijfsvloot, maar ook voor gebruik door eigen medewerkers en klanten van Fraikin. Om het laadproces te reguleren, is een aparte kaart beschikbaar voor degenen die gebruik willen maken van de laadinfrastructuur.

Decarbonisatie
De laadpalen zijn strategisch geplaatst op de recent heraangelegde parking van Fraikins hoofdkantoor, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle werknemers en bezoekers. Alle nieuwe eigen bedrijfswagens zijn elektrisch, en de huidige vloot bevat reeds twee volledig elektrische wagens en twee hybride voertuigen.

CEO Benelux bij Fraikin Cyriel Vrijders: “Deze uitbreiding van onze laadinfrastructuur is een volgende stap in de decarbonisatie van onze vloot. We geven graag zelf het goede voorbeeld en laten zien dat duurzaamheid en mobiliteit hand in hand kunnen gaan. We blijven ons inzetten voor een groenere toekomst en zullen onze duurzaamheidsinitiatieven verder uitbreiden om een positieve impact te hebben op zowel het milieu als de mobiliteitssector.”

Over Fraikin
Fraikin is de Europese marktleider in de allround verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens. Het verhuurt voertuigen op korte en lange termijn en biedt een full-servicepakket aan om klanten volledig te ontzorgen. Fraikin beschikt over jarenlange ervaring en kennis van verhuur- en lease-oplossingen voor zowel kmo’s als grote bedrijven. Het kan een merkonafhankelijk wagenpark met meer dan 58.000 voertuigen beschikbaar stellen, van bestelwagens, trekkers en vrachtwagens over koelwagens, kiepwagens en vuilniswagens tot ziekenwagens en kraanwagens. Met een aanpak waarin de klant centraal staat, ondersteunt Fraikin bedrijven bij de reductie van de totale gebruikskosten van het wagenpark. 

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be