Fraikin en DHL: al 40 jaar een geslaagd huwelijk

Nieuwe operations director DHL Global Forwarding verlengt samenwerking met leasingpartner

Machelen, 14 september 2021 - De kracht van DHL Global Forwarding, specialist in luchtvracht, zeevracht, industriële projecten, transportbeheer en douane-inklaringen, schuilt voor een groot stuk in de kwaliteit, waaronder uiteraard ook de kwaliteit van de voertuigen. Daarvoor doet het logistiek bedrijf in België al veertig jaar lang een beroep op Fraikin, marktleider op het vlak van verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen. Het oog voor technische veiligheid en zuinigheid, alsook de nabijheid van de hoofdzetel van Fraikin vormen de hoofdingrediënten voor die lange en succesvolle samenwerking.

DHL Global Forwarding maakt deel uit van de Deutsche Post DHL Group, 's werelds grootste logistieke speler met meer dan 400.000 medewerkers in meer dan 220 landen en regio’s. De afdeling DHL Global Forwarding staat in voor het leveren van goederen via weg-, lucht- en watervervoer. De diversiteit van de logistieke activiteiten varieert per business unit. Voor het efficiënt en op tijd leveren van zijn goederen heeft DHL Global Forwarding nood aan kwaliteitsvolle en bedrijfszekere voertuigen die, indien nodig, snel gerepareerd of vervangen kunnen worden. Daarvoor doet DHL Global Forwarding in België reeds veertig jaar een beroep op Fraikin.

Continuïteit verzekerd 
Operations Director bij DHL Global Forwarding Charles De Vuyst ging onlangs na meer dan veertig jaar op pensioen. Zijn vertrek betekent echter niet het einde voor de jarenlange samenwerking met Fraikin. Stijn Verbeeck, die zijn functie overneemt, is duidelijk enthousiast over de voortzetting van de samenwerking: “Het eerste contact met Fraikin verliep vlot, zoals verwacht. Een goede relatie komt van twee kanten: zij leveren kwaliteitsvolle voertuigen en wij behandelen de geleverde voertuigen met respect. Dat maakt van DHL Global Forwarding en Fraikin al decennia lang een geslaagd huwelijk.” 

"Een goede relatie komt van twee kanten: zij leveren kwaliteitsvolle voertuigen en wij behandelen de geleverde voertuigen met respect. Dat maakt van DHL Global Forwarding en Fraikin al decennia lang een geslaagd huwelijk.” - Stijn Verbeeck, operations director DHL Global Forwarding

Fraikin leverde recent nog dertien voertuigen aan DHL Global Forwarding, waaronder vier trekkers, vier 19-ton vrachtwagens en vijf opleggers als uitbreiding van de vloot. Bij die levering ligt de focus op milieubewuste wagens met een lage uitstoot die ergonomisch en veilig zijn. “Wanneer een contract op zijn einde loopt, wisselen we de modellen steeds in voor de meest recente versies met als uitgangspunt een garantie op zuinigheid en technische veiligheid”, verklaart Wim De Vos, Operations Director Benelux bij Fraikin.

Snelle service door nabijheid
Initieel koos DHL Global Forwarding voor Fraikin omwille van de nabijheid van de hoofdzetel in Machelen. “Dankzij die nabijheid wilden we garanderen dat mecaniciens gemakkelijk on site voertuigen kunnen controleren en dat vervangvoertuigen snel geleverd kunnen worden. DHL Global Forwarding is nu nog steeds klant omdat Fraikin de afspraken steeds nakomt en de geleverde voertuigen telkens voldoen aan de specifieke noden van onze operationele medewerkers. Bovendien is dankzij de betrouwbaarheid van het gekozen materiaal en de tijdige opvolging van de voertuigen het aantal technische problemen bijna onbestaande”, aldus Stijn Verbeeck.

Operationele flexibiliteit
DHL Global Forwarding kiest voor een all-in-pakket bij Fraikin. Dat houdt in dat Fraikin onder andere instaat voor het oplossen van problemen, zoals kapotte banden en onderhouds-, depannage- en takelproblemen. Daarnaast levert Fraikin steeds voldoende reservevoertuigen om voertuigen in panne zo snel mogelijk te vervangen en voert het bedrijf diverse administratieve taken uit, zoals de bestelling en levering van veiligheidscertificaten.

“Binnen dat all-in-pakket behoort bovendien een operationele leasing-formule waardoor kosten gebudgetteerd zijn. Daardoor kan DHL Global Forwarding het totale kostenplaatje steeds op voorhand inschatten, wat de kans op onverwachte kosten vermindert. De ideale formule dus. Elke keer dat een huidig contract ten einde loopt, polsen we naar de tevredenheid en telkens opnieuw luidt het antwoord dat DHL Global Forwarding het contract met plezier wil voortzetten. Dat zegt genoeg”, besluit Wim De Vos.

DHL Global Forwarding-CEO Luc Jacobs en Operations Director Stijn Verbeeck
DHL Global Forwarding-CEO Luc Jacobs en Operations Director Stijn Verbeeck
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke
Cindy Willemyns

Cindy Willemyns

Business Development Manager, Fraikin

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be