Fraikin bezorgt horecagroothandel Van Zon koelwagens op maat

Gepersonaliseerde koelwagens leveren aan klanten Van Zon

Machelen, 18 mei 2021 - Horecagroothandel Van Zon levert een uiteenlopend gamma aan gekoelde en niet-gekoelde voeding aan horecazaken. Om dat optimaal te kunnen doen, werden koelwagens op maat besteld bij Fraikin, marktleider op vlak van verhuur- en leasing van bedrijfsvoertuigen. De laadbakken van de vrachtwagens werden volledig op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke noden van Van Zon. Daarnaast wordt het Limburgse bedrijf dankzij de service van Fraikin volledig ontzorgd op vlak van nazorg en onderhoud.

Al sinds 1964 bevoorraadt Van Zon horecazaken in Limburgen en omstreken. Zij kunnen bij Van Zon terecht voor zowel food als non-food artikelen en vinden er alles onder één dak. In het aanbod zitten onder meer verse groenten, vlees, dranken, onderhoudsproducten, verpakkingsartikelen en keukentoestellen. Naast het spiksplinternieuwe hoofdkantoor in Lommel heeft de groothandel winkels in Beerse, Beringen en Kampenhout. Het bedrijf heeft 170 vaste medewerkers in dienst.

Maatwerk

Om de eigen winkels te bevoorraden en te leveren aan klanten beschikt Van Zon over een vloot van vijftien vrachtwagens (19-tonners) en zes lichte vrachtwagens met bak. Twee van elk worden geleased via Fraikin. “Vorig jaar werden de 19-tonners afgeleverd en in april volgden de Mercedes Sprinters met bak”, vertelt Rolf Vandenboer, HR Manager bij Van Zon. “Die bakwagens gebruiken we specifiek om te leveren aan klanten. Fraikin heeft deze voertuigen voor ons volledig op maat gemaakt, inclusief de rolpoorten en afmetingen van de koel- en vriesgedeeltes. Dat is voor ons heel belangrijk, aangezien wij werken met rolcontainers. We willen dat die perfect passen in de laadbakken zodat ze tijdens het transport niet kunnen bewegen. Ook de rolpoorten zijn zo geplaatst dat ze netjes over de goederen heen rollen. Daar komt veel meetwerk aan te pas.” 

Dankzij de werkwijze van Fraikin worden de voertuigen opgeleverd precies zoals wij ze willen - Rolf Vandenboer, Van Zon

Voor Van Zon is het belangrijk dat de koelwagens in verschillende compartimenten opgedeeld zijn, zodat de temperatuur per compartiment kan variëren tussen positieve temperaturen en -18°C. Voor de installatie van de koelgedeeltes werkt Fraikin samen met externe partners zoals Thermo King of Carrier. “Fraikin heeft dat zeer nauwkeurig opgevolgd”, vindt Vandenboer. “Dankzij de werkwijze van Fraikin worden de voertuigen opgeleverd precies zoals wij ze willen.” Op vlak van koelwagens op maat is Fraikin niet aan zijn proefstuk toe, met ruim 300 gepersonaliseerde koelwagens die op de Belgische wegen rijden. Zowel productiebedrijven als horecazaken maken daar graag gebruik van. 

Uitstekende service

Bij de keuze voor Fraikin ging Van Zon niet over één nacht ijs. “De gesprekken met Fraikin liepen al langer. We zijn begonnen met de oplevering van de 19-tonners. Daarbij bleek dat de opvolging en prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend waren. Daarna zijn we overgegaan tot de bestelling van de bakwagens. De aantrekkelijke prijs speelt voor ons natuurlijk een belangrijke rol, maar ook de service is uitstekend. Wanneer er een probleem is met een voertuig, bellen we onze vaste contactpersoon. Die verwijst ons door naar de dichtstbijzijnde garage. Ook de opvolging van het standaard onderhoud of verzekeringen worden opgevolgd door Fraikin, en dat is steeds goed geregeld”, vindt Vandenboer.

Dat Fraikins uitstekende service en aantrekkelijke prijs Van Zon overtuigd hebben, blijkt uit de toekomstplannen van het Limburgse bedrijf. “Volgend jaar gaan we negen vrachtwagens vervangen. Ook daarvoor zullen we zeker samenzitten met Fraikin”, verzekert Vandenboer.

Rolf Vandenboer (Van Zon) en Frédéric Van Humbeeck (Fraikin) bij de nieuwe koelwagens.
Rolf Vandenboer (Van Zon) en Frédéric Van Humbeeck (Fraikin) bij de nieuwe koelwagens.
Cindy Willemyns

Cindy Willemyns

Business Development Manager, Fraikin
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be