Fourcast wordt Microsoft Partner en groeit uit tot onestopshop voor platformoverschrijdende pedagogische ondersteuning

Na Google, nu ook Microsoft: scale-up ziet brede expertise beloond met nieuw certificaat

Brussel, 1 december 2022 - Fourcast, erkend Google for Education Partner, ziet zijn brede expertise als pedagogisch ondersteuner van leerkrachten en scholen in hun digitalisering nu ook beloond door Microsoft. De scale-up werd gecertificeerd als Microsoft In Education Global Training Partner en zal onder die noemer voortaan ook de vele Belgische scholen die werken met Microsoft-tools en schreeuwen om ondersteuning, kunnen bijstaan. De erkenning van Microsoft is een nieuwe mijlpaal in het groeitraject van Fourcast tot go-to-partner voor duurzame pedagogische ondersteuning, ongeacht platform of technologie.

Oorspronkelijk focuste Fourcast For Education, nu Fourcast, voornamelijk op de ondersteuning voor scholen die Google for Education-tools inzetten in de klas. Vorig jaar werd de scale-up geselecteerd als grootste pedagogische ondersteuner van het i-Learn platform, een veilig portaal voor gepersonaliseerd digitaal leren in het lager en secundair onderwijs. Het feit dat Fourcast deze opdracht als privépartner kreeg toegewezen, was ongezien en bevestigde dat het de expertise in huis heeft om niet louter technologiespecifiek maar ook platformoverschrijdend en technologieonafhankelijk scholen en leerkrachten te ondersteunen in hun digitalisering. 

Die ervaring en inhouse kennis ziet Fourcast nu verder beloond met het certificaat van Microsoft In Education Global Training Partner. “De vraag in het onderwijs is enorm”, vertelt Olav Adami, CEO en oprichter van Fourcast. “Veel Vlaamse scholen werken met Microsoft-tools en ook zij schreeuwen om pedagogische ondersteuning. Dit certificaat is het bewijs dat Microsoft overtuigd is van onze verregaande expertise om ook deze scholen te ondersteunen, en een nieuwe mijlpaal in onze ambitie om uit te groeien tot onestopshop voor duurzame pedagogische ondersteuning. Die ambitie, en het feit dat we nu meer dan ooit platformoverschrijdend werken, zetten we kracht bij met een rebranding en een gloednieuwe website.”

Olav Adami, CEO en oprichter van Fourcast
Olav Adami, CEO en oprichter van Fourcast

Belangrijke shift

Volgens Olav Adami gaat de digitalisering van het onderwijs dan ook stilaan de goede kant op. “Een paar jaar terug draaide alles om de infrastructuur. Maar wat ben je met miljoeneninvesteringen in devices als die niet zinvol worden ingezet in de klas? Gelukkig wordt nu steeds meer ingezet op de pedagogische ondersteuning van de leerkrachten. Die shift merk je ook in de projecten en aanbestedingen die vanuit overheidsinstanties worden opgezet, zoals het VLAIO-dossier rond computationeel denken of de ICT-bootcamps van de Vlaamse overheid. Wij hebben sinds onze oprichting steeds ingezet op deze ondersteuning en dankzij onze ervaring van de afgelopen jaren bij scholen en i-Learn, voelen we ons meer dan ooit klaar om dergelijke initiatieven succesvol en kwaliteitsvol te implementeren.”

Microsoft erkende meteen de expertise van Fourcast. Kris Vande Moortel, Education Advisor bij Microsoft: “De unieke sterkte van Fourcast is dat het merendeel van hun mensen effectief in het onderwijs staan of gestaan hebben. Die praktijkervaring weten ze uit te dragen naar andere scholen en leerkrachten, en ze hebben dus ook de nodige inzichten om de specifieke noden van scholen te bepalen en hen van hieruit te ondersteunen. Dat vertaalt zich in inhoudelijk sterke trajecten die Fourcast uitwerkte voor scholen die met Microsoft werken. Hun aanpak gaat bovendien verder dan digitalisering alleen. Fourcast vertrekt vanuit een totaalbenadering en maakt werk van changemanagement om de digitalisering binnen scholen zo sterk mogelijk te omkaderen.”

Complementair in binnen- en buitenland

Steeds meer spelers erkennen de meerwaarde van Fourcast als veelzijdig pedagogisch ondersteuner. De scale-up neemt tegelijk wat afstand van zijn rol als technologieprovider, waardoor edtechbedrijven de scale-up niet zozeer als concurrent beschouwen maar wel meer en meer muziek zien in samenwerking. “Onze expertise op het vlak van pedagogische ondersteuning maakt ons zeer complementair. We kunnen een grote toegevoegde waarde bieden door voor deze spelers trajecten uit te rollen die leerkrachten helpen om hun technologie duurzaam in te zetten. Dat potentieel bewijzen we reeds met verschillende structurele samenwerkingen, bijvoorbeeld met Clevertouch, leverancier van interactieve touchscreens, of de creatietool voor oefeningen en toetsen BookWidgets, voor wie we exclusief pedagogisch ondersteuningspartner zijn.”

De komende jaren wil Fourcast vooral zijn positie als pedagogisch ondersteuner in België verder versterken. Maar het kijkt ook over de landsgrenzen heen. “Ons aanbod is gestoeld op het Europees Digital Competence Framework For Educators, dus ook in het buitenland kunnen we van meerwaarde zijn. We merken bijvoorbeeld dat in Nederland een grote penetratie is van technologie in het onderwijs maar dat leerkrachten ook daar de support missen om de tools zinvol en duurzaam in te zetten. Er is dus zeker perspectief. Bovendien breken veel edtech-bedrijven van Vlaamse bodem zoals Signpost en BookWidgets internationaal door. Dat spreekt voor de ambitie en ijver van ons als Belgische community voor de verdere digitalisering van het onderwijs.”

Over Fourcast
Als pionier in duurzame ondersteuning begeleidt Fourcast dagelijks scholen om van digitalisering een succesverhaal te maken. Het team van pedagogische experten bestaat volledig uit mensen die met beide voeten in het onderwijs staan als leerkracht en/of pedagogisch ICT-coördinator. De Google for Education activiteit werd in 2014 opgestart door David Minne binnen Fourcast, de Premier Google Cloud en Google Workspace for Education Partner in BeLux. Sindsdien is Fourcast uitgegroeid tot een innovatieve en vertrouwde partner voor veel scholen. Vandaag is Fourcast naast Google for Education Partner ook Microsoft In Education Global Training Partner, waardoor het nu ook de vele scholen die met Microsoft-tools werken kan ondersteunen. Fourcast is de go-to-partner voor duurzame pedagogische ondersteuning van A tot Z, ongeacht platform of technologie. De komende jaren zal Fourcast deze positie in België verder versterken, maar het bedrijf kijkt ook over de landsgrenzen. Meer info: https://www.fourcast.be/

Veerle Wijsgeer

Veerle Wijsgeer

PR Director, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be