Fourcast For Education maakt scholen digitaler met Google for Education

Ervaren team van Google for Education gecertificeerde trainers komt voor 99% uit het onderwijs

Brussel, 23/06/2020 — Het Belgische Fourcast For Education staat scholen - van kleuter tot volwassenenonderwijs - bij in de ontwikkeling en uitrol van een duurzame visie op vlak van digitalisering. De organisatie, de enige Belgische Premier Partner van Google for Education, maakt hiervoor gebruik van het Google for Education ecosysteem en ondersteunt leerkrachten en directies via opleidingen en workshops. Het ervaren team van Google gecertificeerde trainers, komt voor 99% uit het onderwijs en heeft als missie ICT en media efficiënt, zinvol en pedagogisch in te zetten in de klas. 

Het onderwijs is vandaag de dag sterk onderhevig aan veranderingen en de coronacrisis deed er nog een schepje bovenop. “Scholen worden versneld gedwongen om hun activiteiten te digitaliseren en nieuwe vormen van afstandsleren aan te meten. Bovendien is er weinig of geen budget voor professionalisering”, vertelt Olav Adami, Managing partner van Fourcast For Education. “We willen met Fourcast For Education in de eerste plaats een partner zijn en samen met hen een duurzame ICT-visie ontwikkelen en die vervolgens implementeren aan de hand van Google-technologie en oplossingen die nauw integreren met Google.” 

Duurzame en zinvolle digitalisering ​
Bovenop de implementatie van toestellen en software-omgevingen biedt Fourcast For Education diverse begeleidingstrajecten en opleidingen om directies en leerkrachten op weg te helpen. Deze zijn volledig aangepast aan de digitale maturiteit van de school en houden rekening met het beschikbare budget. 

Olav Adami: “We ontzorgen scholen eerst op vlak van hun basis technologiebehoeften zoals toegang tot het platform of de toestellen, maar we leggen vooral de focus op de return on investment van de technologie door pedagogische en didactische opleidingen. Door scholen te helpen bij het ontwikkelen van een duurzame ICT visie en vervolgens de nodige trainingen en begeleiding te voorzien, verzekeren we dat ICT vooral zinvol en pedagogisch ingezet wordt in de klas en de hardware-investering beschermd wordt. Ons doel is dan ook dat iedereen de technologie op de juiste manier kan gebruiken en ten volle kan inzetten. In tijden van corona, maar ook nadien. Op die manier kunnen scholen de meerwaarde van hun digitalisering optimaal benutten en de kwaliteit van het onderwijs verhogen.” 

Ontzorgen met technologie ​
Met het oog op de ICT-visie die Fourcast For Education helpt uitstippelen samen met de scholen, zet het verschillende tools in met Google als basis. Centraal staat het digitaal leerpakket G Suite for Education. Dit pakket biedt dezelfde mogelijkheden zoals G Suite Business en bevat naast klassieke functies zoals bijvoorbeeld tekstverwerking, spreadsheets en presentatiesoftware ook specifieke educatieve applicaties zoals Expeditions, Tour Creator of Science Journal. Het is zeer laagdrempelig, veilig en betrouwbaar en bovendien gratis voor scholen. Maar de meest gebruikte G Suite app in onderwijs is met voorsprong Google Classroom. Deze app biedt een digitaal klasmanagement-oplossing die de leerkracht ondersteunt in de dagelijkse klaswerking zoals communicatie met leerlingen, het uitdelen, verzamelen en verbeteren van taken en opdrachten en het in real-time bijsturen en evalueren van diezelfde opdrachten. 

De app wordt beschouwd als het digitale verlengstuk van de fysieke klas. Bij deze toepassingen horen ook specifieke toestellen. De Google Chromebooks zijn compacte, budgetvriendelijke laptops die gebruikmaken van het Google Chrome besturingssysteem. 

Olav Adami licht toe: “De Google-oplossingen werken altijd, op elk apparaat en zijn eenvoudig te implementeren en beheren. ICT-coördinatoren zijn niet afhankelijk van externe support en worden op die manier ontzorgd. Eén persoon kan makkelijk 1.000 Chromebooks beheren en leerkrachten kunnen heel veel eenvoudig zelf instellen. Een Chromebook is bovendien goedkoper dan een traditionele laptop en, buiten een eenmalige licentiekost om de toestellen centraal te kunnen beheren, is de G Suite for Education software gratis. Op die manier helpen we scholen digitaler worden op een heel kostenefficiënte manier.”

Over Fourcast For Education
Fourcast For Education is de Belgische premier partner van Google for Education. Als Belgische pionier in Google For Education en het gebruik van Chromebooks helpen ze scholen om ICT en media zinvol en pedagogisch in te zetten en de stap naar digitalisering te nemen. 

De Google for Education activiteit werd in 2014 opgestart door David Minne binnen Fourcast, de Premier Google Cloud en G Suite Partner in BeLux. In 2019 werd Fourcast For Education als apart bedrijf opgericht. Het ervaren twaalfkoppige team bestaat voor 99% uit mensen met een achtergrond in het onderwijs. Fourcast For Education, dat naast het hoofdkantoor in Brussel ook een Google Experience Room heeft in Kortrijk, is actief bij meer dan 750 scholen in België. Tijdens de lockdownperiode organiseerde de organisatie 150+ gratis webinars en bereikte daarmee 7.500+ leerkrachten die wegwijs werden gemaakt in de mogelijkheden die G Suite for Education voorziet op vlak van (afstands)onderwijs. 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be