Fourcast for Education is partner van digitaal onderwijsportaal i-Learn

Brussel, 23 november 2021 - Fourcast for Education is geselecteerd als een van de partners van de i-Learn Academy. De Academy maakt deel uit van het i-Learn-project en ondersteunt leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs om via het online portaal i-Learn MyWay een leertraject op maat van elke leerling te creëren met behulp van digitale toepassingen en educatieve technologie. Fourcast zal voor dit initiatief van de Vlaamse overheid de komende twee jaar leerkrachten en scholen leren gebruikmaken van het portaal met behulp van cursussen en workshops. Op die manier wordt de digitalisering in de Vlaamse klaslokalen naar een nieuw niveau getild.

i-Learn is een initiatief van de Vlaamse overheid met de financiële steun van VLAIO. Het project wordt uitgevoerd door imec en KU Leuven en biedt met i-Learn MyWay een intuïtief en veilig portaal aanvoor digitaal gepersonaliseerd leren in het lager en secundair onderwijs. Op het portaal worden handige digitale toepassingen gebundeld op één centrale plek en voor leerkrachten beschikbaar gemaakt via één login. i-Learn wil leerkrachten wegwijs maken in het grote aanbod van educatieve technologie. Het laat hen gevarieerde leertrajecten met diverse digitale tools op maat uitwerken van de leerling, die de leerstof vervolgens op eigen tempo kan verwerken. Dankzij investeringen van de Vlaamse overheid kunnen scholen bovendien gratis gebruikmaken van het portaal en het bijhorende ondersteuningsaanbod.

Om ervoor te zorgen dat elke leerkracht deze digitale tools op een zo concreet en efficiënt mogelijke manier kan inzetten in de eigen klaspraktijk, biedt i-Learn via de i-Learn Academy de nodige opleidingen. Daarvoor doet het de komende twee jaar een beroep op onder meer Fourcast for Education.

Belang pedagogische ondersteuning
Fourcast for Education helpt als klankbord en technologische partner vandaag reeds honderden scholen met hun digitaliseringstraject. Naast het aanbieden van hardware zoals Chromebooks, smartboards en laadoplossingen, en software zoals Google Workspace for Education, onderscheidt Fourcast for Education zich vooral door de sterke focus op opleidingen, pedagogische studiedagen, changemanagementtrajecten en workshops voor leerkrachten. Deze ervaring en visie waren voor i-Learn dan ook doorslaggevend om Fourcast for Education te selecteren als partner.

“Digitale didactiek, de juiste mindset en vaardigheden zijn een cruciale voorwaarde om de leerling in dit digitale tijdperk te onderrichten en de digitalisering van onderwijs op een duurzame manier te doen slagen”, vertelt Joëlle Robberecht, hoofd digitale transformatie bij Fourcast for Education. “Het doet deugd om vast te stellen dat de Vlaamse overheid deze nood van de pedagogische ondersteuning van de leerkracht erkent en hier met het i-Learn-project een platform voor aanreikt. Met Fourcast for Education zetten we sterk in op het didactisch implementeren van educatieve technologie. We werken continu aan de uitbreiding van het pedagogisch ondersteuningsaanbod van leerkrachten en zijn dan ook fier dat we geselecteerd werden om onze schouders onder dit initiatief te zetten.”

Wegwijs
Fourcast for Education zal binnen de i-Learn Academy dan ook voorzien in de nodige ondersteuning van de leerkrachten en de gebruikers wegwijs maken in het gebruik van de verschillende digitale tools die op i-Learn MyWay beschikbaar zijn. Daarvoor werkt het verschillende leersporen uit die, ongeacht de tool of platform, de nodige kennis bieden om de toepassingen in te zetten om gepersonaliseerde leertrajecten uit te werken voor de individuele leerlingen. Via de i-Learn Academy worden voor leerkrachten, ICT-coördinatoren en directies ook instructievideo’s, e-learningmodules en didactische documentatie ter beschikking gesteld.

Lieve Thibaut van i-Learn: “De i-Learn Academy biedt leerkrachten een ruim aanbod aan ondersteuningsmogelijkheden zodat iedereen de begeleiding kan vinden die past bij zijn of haar specifieke noden. De uitgebreide ervaring van Fourcast for Education in het uitwerken en begeleiden van vormingssessies en gepersonaliseerde coachingstrajecten zorgt ervoor dat we op een zeer kwaliteitsvolle manier invulling kunnen geven aan dit aanbod.”
Joëlle Robberecht

Joëlle Robberecht

Head of Digital Transformation, Fourcast For Education

Over i-Learn
i-Learn is het resultaat van het gelijknamige onderzoeks- en implementatieproject over gepersonaliseerd leren in opdracht van de Vlaamse overheid. Het project ging van start in september 2019 en loopt nog minimaal over de schooljaren ’21-’22 en ’22-‘23. i-Learn wil de drempel voor het gebruik van educatieve technologie tijdens de les verlagen. Klassen in het lager en secundair onderwijs zijn erg heterogeen en stellen leerkrachten voor een grote uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je lessen aangepast zijn aan het niveau van elke leerling? Digitaal gepersonaliseerd leren kan hiervoor de oplossing bieden. Dankzij digitale tools is het mogelijk om het leertraject van een leerling te personaliseren. Zo kan je als leerkracht je lesinhoud aanpassen aan het niveau én het tempo van elke leerling. Dankzij de ontwikkeling van een online portaal waarop educatieve toepassingen op een toegankelijke manier beschikbaar gesteld kunnen worden, helpt i-Learn leerkrachten om door het bos de bomen nog te kunnen zien. Bovendien voorziet het project ook de nodige begeleiding en coaching van leerkrachten om digitaal leren op maat optimaal toe te passen in hun lessen. Dit alles gebeurt in co-creatie met Vlaamse scholen en leerkrachten.

Over Fourcast For Education
Fourcast For Education is trots dat het zich als enige van de hele Benelux Google Specialized Partner EDUCATION mag noemen. Als Belgische pionier in Google For Education en het gebruik van Chromebooks helpt Fourcast For Education dagelijks honderden scholen met hun digitalisering. Naast een aanbod aan hardware en software gaat Fourcast For Education nog een stap verder en leert het leerkrachten hoe ze technologie zinvol kunnen inzetten. Met zijn pedagogisch budget helpt Fourcast for Education scholen om een prioriteit te maken van de pedagogische ondersteuning van hun team. De Google for Education activiteit werd in 2014 opgestart door David Minne binnen Fourcast, de Premier Google Cloud en Google Workspace for Education Partner in BeLux. In 2019 werd Fourcast For Education als apart bedrijf opgericht. Het ervaren team bestaat voor 99% uit mensen met een achtergrond in het onderwijs.

Fourcast For Education, dat naast zijn hoofdkantoor ook een Google Experience Room heeft in Kortrijk, is actief bij meer dan 900 scholen in België. Sinds januari dit jaar namen zo’n 1.000 Vlaamse leerkrachten een abonnement op Schoolupdate, het online leerplatform voor leerkrachten en ICT-coördinatoren om levenslang te leren. Sinds september deden 400 leerkrachten de Future Move, een inspirerende pedagogische studiedag waar lerarenkorpsen kunnen proeven van de inzetbaarheid van Chromebooks, artificiële intelligentie, virtual reality met Google Expeditions en zoveel meer. Sinds september gaf Fourcast for Education reeds 100 opleidingen gericht op speerpunt 3 van de Digisprong, ICT-competente leerkrachten en lerarenopleiders en aangepaste digitale leermiddelen. Meer info:
https://www.fourcastforeducation.be/.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be