Forward Impact: het nieuwe nationale acceleratorprogramma voor sociale en milieu-impact start-ups

Brussel, 18 januari 2024 - Na twee jaar activiteit in Brussel, fuseert het Forward-acceleratieprogramma met Ashoka's Impact Programma, dat ondertussen al tien jaar bestaat. Het resultaat is Forward Impact, een ambitieus nationaal programma dat ernaar streeft om in 2024 een vijftigtal organisaties met sociale en milieu-impact te ondersteunen. Met deze fusie wordt ook meteen een eerste Vlaamse cohort gelanceerd.

Forward Impact : Groeien met een missie

Als een nationaal acceleratie-initiatief, ondersteunt Forward Impact Belgische bedrijven en non-profitorganisaties uit zowel Brussel als Vlaanderen (en vanaf juni 2024 ook in Wallonië), met een sterke nadruk op actuele maatschappelijke vraagstukken. Het initiatief bundelt de krachten van een indrukwekkend consortium bestaande uit Be Impact, Ashoka Belgium, Réseau Entreprendre Brussel, Netwerk Ondernemen, ABN AMRO Private Banking in België, Accenture Belgium, Wikipreneur en Lita.co. Deelnemende ondernemers genieten van een intensief traject van zes maanden, gericht op financiering, commerciële groei, leiderschap en het meten van impact. Het doel: het versterken en versnellen van ondernemersoplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

Open uitnodiging: Sluit je aan bij Forward Impact

Forward Impact valt op door zijn unieke regionale structuur, met een operationele coördinatie vanuit Netwerk Ondernemen in Vlaanderen en Réseau Entreprendre in Brussel. Zo worden start-ups en non-profitorganisaties in Brussel of Vlaanderen, die significant bijdragen aan sociale of milieu-uitdagingen, uitgenodigd om zich in te schrijven. Forward Impact is op zoek naar organisaties die groei en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen combineren. Kandidaten worden beoordeeld op hun projectimpact, innovatievermogen, groeipotentieel, de soliditeit van hun businessmodel en hun motivatie. Inschrijvingen zijn nu geopend via Forwardimpact.be.

Deadline: 28 januari 2024 in Brussel, 6 februari 2024 in Vlaanderen.

Aan het woord:

Sevan Holemans, CEO, Be Impact:"Met Forward Impact hebben we een ambitieuze nationale accelerator gecreëerd die de toekomstige Belgische Patagonia's, Fairphones en Grameen Banken naar voren zal brengen. Dit initiatief is het resultaat van een sterke samenwerking tussen regionale en nationale spelers, zowel uit de publieke als de private sector, die ondernemerschap ondersteunen met het oog op onze huidige maatschappelijke uitdagingen."
Sabine Eevers, Managing Director, Netwerk Ondernemen: "Forward Impact vertegenwoordigt een nieuwe fase van samenwerking en innovatie. Het is een krachtig platform voor ondernemers die streven naar een positieve impact, zowel lokaal als nationaal."
Stijn Goossens, Managing Director, Accenture Belgium: "Na 12 jaar met Ashoka en ABN Amro Private Bank België, blijven we geloven in samenwerking tussen non-profits, bedrijven en sociale ondernemers. Deze win-winsituatie is niet alleen gunstig voor ondernemers, maar geeft ook onze mensen de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en perspectieven te openen met sociale impact. We kijken ernaar uit om deze nieuwe stap met nieuwe partners te zetten en ons impact zelf te vergroten!"
Joachim Aelvoet, Country Executive ABN AMRO in België: "Met het Forward Impact Programme maken we de beloften van ons mission statement waar: Change banking for the better, for generations to come. Als ondernemende bank is dit initiatief een uitstekende gelegenheid om actief deel te nemen aan en te leren van het bruisende ondernemerslandschap in België, in lijn met onze missie en waarden."
Yannick Fischer, Programme & Partnership Manager, Ashoka Belgium: "Forward Impact belichaamt onze toewijding om sociale en ecologische impact in heel België te katalyseren. Deze samensmelting van het Ashoka’s Impact Programma, met het Forward programma stelt ons in staat om een 'change-making' visie te verspreiden onder zoveel mogelijk ondernemers en non-profitorganisaties."
Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

Joseph El-Bacha

Communications & Community Manager, Be Impact

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be