Fortinet’s Secure SD-Branch beveiligt WAN en de rand van het netwerk

Fortinet’s Secure SD-Branch beveiligt WAN en de rand van het netwerk

Secure SD-Branch is de eerste oplossing voor filialen die op SD-WAN overstappen te helpen aan een veilige, eenvoudig beheerbare en voor de cloud geschikte infrastructuur

Brussel, 19 juni 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is de eerste oplossing voor filialen die uitgebreide bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk. Geografisch verspreide organisaties krijgen daarmee de beschikking over door beveiliging aangestuurde netwerkfunctionaliteit.

Secure SD-Branch breidt de beveiliging van de Fortinet Security Fabric en de voordelen van SD-WAN uit naar de netwerktoegang door het beheer van het WAN en de beveiliging samen te brengen binnen één platform. Deze integratie biedt organisaties krachtigere beveiliging en een verbeterd overzicht, reduceert de complexiteit, verbetert de flexibiliteit en prestaties van het netwerk en zorgt voor lagere IT-kosten aan de randen van het netwerk.

Nieuwe problemen rond de rand van het WAN en het toegangsnetwerk
Organisaties bevinden zich middenin een digitale transformatie. Ze maken gebruik van hybride clouds in combinatie met SaaS-oplossingen en IT-omgevingen binnen en buiten de bedrijfsmuren. Dat zorgt voor een explosieve groei van het aantal netwerkranden die moeten worden beveiligd. Veel organisaties hebben daardoor moeite om hun bedrijfsbrede IT-infrastructuur voldoende te beveiligen. Het complexe beheer van netwerkranden, die vaak lastig beheerbare en elkaar overlappende losstaande producten en appliances omvatten, verergert de problemen. Daarnaast zijn er steeds meer IoT-apparaten in alle soorten en maten met het filiaalnetwerk verbonden. Hackers krijgen daarmee nieuwe kansen om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Organisaties die bezig zijn met de implementatie van SD-WAN merken verder dat ze behoefte hebben aan een hechtere integratie van hun LAN-platforms. Dit is nodig het voor het uitbreiden van Secure SD-WAN-functionaliteit naar het netwerk, iets wat de beveiliging en beheereenvoud kracht bijzet.

Nu digitale transformatie voor ingrijpende veranderingen van de manier waarop bedrijven zakendoen, is het van cruciaal belang dat alle onderdelen van het netwerk effectief zijn beveiligd en optimaal op elkaar zijn afgestemd. Bedrijven kunnen daarmee voorkomen dat ze nieuwe kansen in de digitale economie mislopen. Om hun volledige potentieel te kunnen realiseren moeten hun filialen veilige real-time toegang hebben tot data en IT-bronnen, waar die zich ook maar bevinden. 

De rand van het WAN en het toegangsnetwerk beschermen met Secure SD-Branche
Als antwoord op de problemen van moderne, geografisch verspreide ondernemingen introduceert Fortinet de eerste complete Secure SD-Branch-oplossing. Deze stelt organisaties in staat om het beheer van de beveiliging en de netwerktoegang te integreren en de reikwijdte van de Fortinet Security Fabric uit te breiden naar filialen. Secure SD-Branch maakt gebruik van de next-generation firewall FortiGate, de network access controller FortiNAC, FortiSwitch en FortiAP access points. De oplossing biedt beveiliging van twee cruciale aspecten:

  • Bescherming van de netwerkrand: De reikwijdte van de next-generation firewall FortiGate wordt uitgebreid via de toegangslaag met behulp van FortiSwitch en FortiAP. Deze convergentie van de beveiliging en netwerktoegang resulteert in een unieke architectuur die bij uitstek is geschikt voor Secure SD-Branch-implementaties. De nieuwe WiFi 6 access points uit de FortiAP-reeks bieden meer capaciteit en hogere doorvoersnelheden, zodat organisaties de groeiende vraag naar bandbreedte kunnen bijbenen. De nieuwe multi-gigabit switches uit de FortiSwitch-reeks bieden meer vermogen (PoE) om ondersteuning te bieden voor zelfs de meest energieverslindende IoT-apparaten.
  • Bescherming van IoT-apparatuur: De netwerk access controller FortiNAC biedt automatische discovery, classificatie en beveiliging van alle IoT-apparaten die toegang tot het netwerk zoeken. De nieuwe release van FortiNAC (8.6) zet de detectie van onregelmatigheden kracht bij door het netwerkverkeer te scannen met FortiGate als sensor. Op die manier hoeven filialen geen extra hardware aan te schaffen.

Deze unieke combinatie van technologieën resulteert in de eerste Secure SD-Branch-oplossing op de markt. Naast een verbeterde integratie van LAN- en WAN-platforms kunnen organisaties daarmee profiteren van: 

  • Ingebouwde beveiliging: FortiGate breidt zijn next generation firewall (ngfw)-services uit naar de netwerklaag door integratie van het beheer van het draadloze netwerk en switches. De oplossing biedt de mogelijkheid van network access control (NAC) met FortiGate als sensor. Dit verbetert de discovery en het overzicht en maakt het mogelijk om onregelmatigheden te detecteren rond apparaten die met het filiaalnetwerk zijn verbonden.
  • Vereenvoudigd beheer: Een implementatie zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst en ingebouwde beheermogelijkheden die via een centrale locatie kunnen worden bediend vereenvoudigen de inzet van Secure SD-Branch binnen filialen. De flexibele architectuur biedt schaalbare ondersteuning voor filialen van alle omvang en hun toekomstige groei.
  • Lagere totale eigendomskosten: Organisaties hoeven geen licenties en sensoren voor het netwerkverkeer aan te schaffen. Daarnaast profiteren ze van vereenvoudigd dagelijks beheer op basis van minder interfaces. Secure SD-Branch kan bovendien in een kort tijdsbestek worden geïmplementeerd, zodat organisaties tijd en geld besparen. 
John Maddison, executive vice president Products & Solutions bij Fortinet
“Bedrijven die effectief willen concurreren in de moderne digitale economie moeten zorgen voor kwalitatief hoogwaardige cloud-connectiviteit en veilige toegang voor apparaten en gebruikers. De meeste organisaties maken echter gebruik van een lappendeken van netwerk- en beveiligingsoplossingen. Dit resulteert in een architectuur die slechts met grote moeite kan worden aangepast en levert blinde vlekken in het beheer op. Secure SD-Branch is de enige oplossing die voorziet in geïntegreerde beveiligingsfunctionaliteit voor de rand van het WAN, veilige draadloze connectiviteit, switching en network access control (NAC). Alles kan daarbij worden beheerd vanuit één console.”

Fortinet beziet het netwerk vanuit een beveiligingsperspectief. Via zijn Fortinet Security Fabric biedt het klanten netwerkfunctionaliteit die door de beveiliging wordt aangestuurd. Met zijn nieuwe oplossing Secure SD-Branch stelt Fortinet organisaties in staat om hun geografisch verspreide filialen eenvoudig te beheren en consistent te beveiligen. Daarmee kunnen zij hun reikwijdte uitbreiden van het SD-WAN naar de toegangslaag.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 400,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Klik hier voor het Franstalig persbericht

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel