Fortinet zorgt voor verdere integratie van zijn oplossingen voor cloud-beveiliging met Microsoft Azure

Diegem, 14 november 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt vandaag bekend dat het zijn aanbod van oplossingen voor dynamische cloud-beveiliging binnen zijn Fortinet Security Fabric heeft uitgebreid met speciale oplossingen voor Microsoft Azure. Deze oplossingen bieden organisaties vereenvoudigde connectiviteit, beheeropties en bescherming voor hun workloads in Microsoft Azure.

Organisaties doen een beroep op Azure om te profiteren van de voordelen van de publieke cloud zonder in te boeten aan beveiliging. Microsoft beschermt de infrastructuur van Azure en houdt de omgevingen van gebruikers strikt van elkaar gescheiden, maar zijn klanten blijven zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van hun cloud-omgeving. Fortinet stelt hen in staat om elke applicatie met vertrouwen in de cloud te hosten, een consistent beheermodel te hanteren en grip op de risico’s te houden. De dynamische oplossingen voor cloud-beveiliging die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric helpen gebruikers van Azure met het beschermen en verbinden van workloads in de cloud.

John Maddison, executive vice president Product en CMO bij Fortinet
“Fortinet helpt zijn klanten met het aanbieden, gebruiken en beschermen van cloud-applicaties. Hiertoe kunnen zij een beroep doen op onze dynamische oplossingen voor cloud-beveiliging. Organisaties die gebruikmaken van Microsoft Azure kunnen hun cloud-omgevingen en infrastructuur op locatie daarmee uitgebreid beschermen. Met de oplossingen die we vandaag introduceren versterken we onze samenwerking met Microsoft. Dit sluit aan op ons streven om integrale bescherming te bieden voor het steeds uitgebreidere digitale aanvalsoppervlak van organisaties.”

Dynamische oplossingen voor cloud-beveiliging
Fortinet heeft zijn krachten met Microsoft gebundeld om gezamenlijke klanten in staat te stellen om te profiteren van de voordelen van de cloud zonder daar de beveiliging aan op te offeren. Hiertoe introduceert Fortinet de volgende nieuwe mogelijkheden:

  • Integratie van FortiGate Secure SD-WAN met Azure Virtual WAN. Deze integratie zorgt voor een verbeterde quality of experience (QoE) en krachtiger beveiliging, zodat organisaties sneller naar de cloud kunnen overstappen. Dit is mogelijk dankzij automatisering en vereenvoudigde connectiviteit met Azure Virtual WAN. Organisaties kunnen hun filialen met Azure Virtual WAN verbinden en de verbindingen op elk gewenst moment ongedaan maken. De integratie van FortiGate Secure SD-WAN met Azure Virtual WAN biedt daarnaast centraal beheer van alle clouds die zijn verbonden met alle vestigingen in alle regio’s. Dit zorgt voor optimale prestaties en beveiliging voor gebruikers die toegang zoeken tot applicaties in Azure.
  • De integratie van FortiCWP met Azure biedt klanten verbeterd overzicht op de activiteit en configuraties van workloads in hun cloud-omgevingen. Ze kunnen daarnaast diepgaande analyses uitvoeren van data die zij in Microsoft Azure-blobs hebben opgeslagen. Dankzij de hechte integratie met Azure kan FortiGuard uitgebreide, up-to-date informatie aanleveren over bedreigingen die het op workloads in de cloud hebben gemunt. FortiCWP biedt ondersteuning voor uiteenlopende clouds en maakt gebruik van de API’s van cloud providers om een uitgebreid overzicht te bieden van workloads in elke cloud-regio. Dit stelt organisaties in staat om cyberbedreigingen te detecteren en de beveiligingsmaatregelen te nemen die nodig zijn om deze risico’s effectief een halt toe te roepen.
  • FortiWeb Cloud WAF-as-a-Service is nu beschikbaar via de Microsoft Azure Marketplace. Organisaties die hun internetapplicaties proberen te beschermen vinden het vaak moeilijk om het juiste evenwicht te vinden tussen beheeroverhead en effectieve beveiliging. Fortiweb WAF-as-a-Service zorgt voor de ideale balans door relevante configuratieparameters aan te reiken, de provisioning van beveiligingsmechanismen te automatiseren en beveiligingsregels te optimaliseren. Organisaties kunnen de Software-as-a-Service (SaaS)-variant van de web application firewall (WAF) van Fortinet direct activeren via de Azure Marketplace. Het beheer vereist geen specifieke vaardigheden op het gebied van applicatiebeveiliging, zodat de oplossing snel in gebruik kan worden genomen. Andere producten van Fortinet die beschikbaar zijn via de Azure Marketplace zijn FortiGate VM Next-Generation Firewall, FortiWeb VM, FortiMail VM, FortiManager, FortiAnalyzer en FortiSandbox for Azure.

Hechtere integratie op basis van het Fabric-Ready-programma
Organisaties maken steeds intensiever gebruik van Azure voor de ontwikkeling en migratie van applicaties. Daarmee wordt hun technologische voetafdruk steeds groter en diverser en groeit het aanvalsoppervlak. Om de risico’s terug te dringen en workloads en applicaties effectief te beveiligen hebben organisaties veilige connectiviteit met de cloud nodig.

De dynamische beveiligingsoplossingen die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric bieden Azure-gebruikers toegang tot een scala aan geïntegreerde oplossingen die in deze behoefte voorzien. Het gebruik van de Fortinet Security Fabric in Azure resulteert in een geïntegreerde beveiligingsoplossing die naadloze bescherming biedt voor alle omgevingen op locatie en in de cloud.

Fortinet biedt een breed scala aan integraties van de Security Fabric met producten van Microsoft. Naast de eerder genoemde oplossingen biedt het integratie van FortiNAC met Microsoft InTune en SCCM en integratie van FortiMail met Microsoft 365. Fortinet en zijn Fabric-Ready Partner Microsoft kunnen hun gezamenlijke klanten op deze manier van een integrale beveiligingsoplossing voorzien die vooraf is getest, voor tijd- en kostenbesparingen zorgt en minder arbeidsintensief is qua integratie, gebruik, beheer en ondersteuning.

Ondersteunende citaten
“Het doet ons een genoegen om onze samenwerking met Fortinet uit te breiden met de integratie van Secure SD-WAN en de Virtual WAN-oplossing van Microsoft Azure. Klanten proberen de verbindingen tussen hun filialen en cloud-omgeving te vereenvoudigen en hun applicatie-workloads in Microsoft Azure onder te brengen. FortiGate Secure SD-WAN helpt hen om veilig en soepel over te stappen naar de cloud met een veilige en functierijke oplossing voor zakelijke connectiviteit.” Reshmi Yandapalli, principal product manager bij Microsoft Azure

Meer informatie over de cloudbeveiliging van Fortinet voor Microsoft Azure vind je via deze blog.

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 415,000 ​ klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be