Fortinet zet vol in op flexibele licenties met de uitbreiding van zijn FortiFlex-programma

Gestroomde inkoopprocessen en op gebruik gebaseerde licenties bieden organisaties eenvoudiger toegang tot securityoplossingen voor omgevingen in de cloud en op locatie

Diegem, 19 juni 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, voegt vandaag nieuwe producten en diensten toe aan zijn FortiFlex-programma. Daarmee kan het organisaties nog flexibeler licentieopties aanbieden. FortiFlex bood al ondersteuning voor een complete reeks van gevirtualiseerde oplossingen voor de beveiliging van cloudomgevingen en virtuele datacenters. Fortinet voegt daar nu ondersteuning aan toe voor fysieke next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks. FortiFlex is per direct verkrijgbaar in de AWS Marketplace als aanvullende inkoopoptie.

John Maddison, executive vice president en CMO bij Fortinet: “De oplossingen die organisaties tegenwoordig inzetten bieden steeds flexibeler ondersteuning voor geografisch verspreide gebruikers en gedistribueerde applicaties. Licentiemodellen zouden al net zo flexibel moeten zijn. Daarom breiden we ons FortiFlex-programma uit met meer licentieopties. Dit stelt onze klanten in staat om de oplossingen en diensten van Fortinet in te zetten in aansluiting op hun veranderende behoeften.” 

 Zakelijke toegevoegde waarde bieden met op gebruik gebaseerde licenties

De geografisch sterk verspreide werknemers van moderne organisaties zoeken toegang tot sterk gedistribueerde applicaties en een groeiend aantal netwerkranden. Als gevolg hiervan ontwikkelen netwerken zich met een ongekende snelheid. Van IT-afdelingen wordt vaak verwacht dat ze oplossingen inkopen en implementeren voordat ze tijd hebben gehad om zich een volledig begrip te vormen van de zakelijke behoeften, die ook nog eens voortdurend veranderen. Flexibele licentieprogramma’s bieden een oplossing voor dat probleem door organisaties de mogelijkheid te bieden om te betalen voor hun daadwerkelijke gebruik van producten. 

Flexibele toegang tot securityoplossingen

FortiFlex biedt op gebruik gebaseerde licenties voor een breed scala aan securityoplossingen van Fortinet voor cloudomgevingen, hybride clouds en omgevingen op locatie. Het programma hanteert een puntensysteem dat het eenvoudig maakt voor organisaties om inzicht te krijgen in hun saldo, verbruikspatronen en totale uitgaven. De kosten worden elke 24 uur bij hen in rekening gebracht, zodat hun IT-afdeling het gebruik van de oplossingen dagelijks kan bijsturen.

Organisaties kunnen punten inzetten om elke gewenste combinatie van gevirtualiseerde en cloudoplossingen en beveiligingsdiensten op locatie te gebruiken. Daarnaast kunnen ze een deel van het budget dat ze hebben ingeruimd voor een select aantal cloudproviders zoals Google Cloud en nu ook AWS inzetten voor de aanschaf van FortiFlex-punten. 

“Flexibele licentiemodellen winnen steeds meer aan populariteit. Dat komt omdat ze bedrijven in staat stellen om flexibel te schakelen binnen het dynamische netwerk- en beveiligingslandschap. Fortinet onderscheidt zich met zijn programma voor op gebruik gebaseerde licentieprogramma door klanten nog meer keuzevrijheid te bieden ten aanzien van de manier waarop zij in hun technische behoeften voorzien en grip op de kosten houden”, zegt Philip Bues, research manager Cloud Security bij International Data Corporation (IDC).

Toepassingsscenario’s zijn onder meer:

 • het verkorten van inkoopcycli voor nieuwe securityoplossingen
 • het vereenvoudigen van de implementatie van nieuwe diensten dankzij de krachtige API’s van FortiFlex
 • het waarborgen van een optimale budgetbesteding en return on investment (ROI) door het naar behoefte neerschalen of tijdelijk stopzetten van diensten
 • het optimaliseren van de clouduitgaven door tijdgebonden budgetten die voor cloudproviders zijn gereserveerd in te zetten voor de aanschaf van FortiFlex-punten die in de toekomst kunnen worden verzilverd

Managed security service providers (MSSP’s) kunnen eveneens gebruikmaken van één FortiFlex-account om een pool van licenties voor hun volledige klantenkring in het leven te roepen. Ze kunnen via een en dezelfde user interface licenties overzetten en opnieuw toewijzen. Op die manier kunnen ze voorzien in de behoeften van hun klanten zonder zich zorgen te maken over overbesteding.

Ondersteuning voor een hybride mesh firewall-architectuur

Het FortiFlex-aanbod biedt nu ook licentieopties voor de door AI ondersteunde security services van FortiGuard en technische ondersteuning op basis van de FortiCare-dienst voor de volgende instapmodellen next-generation firewalls en ngfw’s voor het middensegment uit de FortiGate-reeks: 

 • FortiGate 40F 
 • FortiGate 60E/F-serie
 • FortiGate 70F 
 • FortiGate 80F 
 • FortiGate 100E/F-serie 
 • FortiGate 200 E/F-serie
 • FortiGate 400F 
 • FortiGate 600F 

Alle ngfw’s uit de FortiGate-reeks worden ondersteund door één besturingssysteem (FortiOS) en de geïntegreerde beheerconsole FortiManager. Ze bieden daarnaast ondersteuning voor hybrid mesh firewall. Die term is door Gartner® bedacht1 en verwijst naar een beveiligingsarchitectuur die diverse gebieden binnen grootzakelijke IT-omgevingen beschermt door de gecoördineerde toepassing van beveiligingsregels en actuele bedreigingsinformatie binnen alle firewalls. Dankzij de uitbreiding van het FortiFlex-programma krijgen organisaties nu de beschikking over meer licentieopties voor de ontwikkeling van een hybrid mesh firewall.

Een aantrekkelijke optie voor gebruikers van het AWS Enterprise Discount Program

FortiFlex is nu beschikbaar als private oplossing in de AWS Marketplace ter ondersteuning van organisaties die gebruikmaken van het AWS Enterprise Discount Program (EDP). Eigenaars van een AWS-account met een hoog afnamevolume komen in aanmerking voor een korting zodra ze boven een minimale bestedingsdrempel uitkomen.

FortiFlex helpt deelnemers aan het AWS Enterprise Discount Program met het verlagen van hun bestedingsdrempel en reduceren van hun financiële risico’s door een deel van hun budget aan te wenden voor de aanschaf van FortiFlex-punten. Op die manier kunnen ze profiteren van het gunstigste tarief voor AWS in combinatie met de brancheleidende producten en diensten van Fortinet voor de beveiliging van hun netwerk.

Een toewijding aan grotere keuzevrijheid

Fortinet stelt zich ten doel om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor organisaties om geavanceerde securityoplossingen in te kopen en in te zetten wanneer ze die maar nodig hebben en op de manier die het beste voor hen werkt. De uitbreiding van het FortiFlex-aanbod sluit aan op dat streven. Fortinet is van plan om zijn flexibele licentie- en inkoopopties de komende manden verder uit te breiden. Het uiteindelijke doel is om zijn klanten optimale keuzevrijheid te bieden bij het vinden van oplossingen voor hun unieke uitdagingen op het gebied van cybersecurity.

Chris Konrad, area vice president Global Cyber bij World Wide Technology: “De behoeften van onze klanten veranderen in rap tempo. Op gebruik gebaseerde licenties helpen hen aan een sneller inkoop- en implementatieproces voor marktleidende oplossingen voor de beveiliging van hun bedrijfskritische activa. Door het aanbieden van flexibele licentieopties via het FortiFlex-programma kunnen we tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten, hen helpen om hun investeringen optimaal te benutten en ons van de concurrentie onderscheiden.”

 

Aanvullende informatie

1. Gartner, Hype Cycle™ for Workload and Network Security, Charlie Winckless, 18 juli 2022.
GARTNER is een gedeponeerd merk en dienstenmerk van Gartner en Hype Cycle is een gedeponeerd merk van Gartner, Inc. en/of daaraan gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere landen en worden met toestemming in dit persbericht gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Over Fortinet
​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be