Fortinet voegt zich bij het Cybersecurity Skills Academy-initiatief van de Europese Commissie om mensen overal in de EU toegang te bieden tot beveiligingstraining

In zijn streven om een einde te maken aan het tekort aan security-talent neemt Fortinet deel aan het EU-initiatief voor omscholing en upskilling

Diegem, 6 maart 2024 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag bekend dat het deelnemer is geworden aan het Cybersecurity Skills Academy-initiatief van de Europese Commisie. Het heeft toegezegd om het bekroonde aanbod van beveiliging- en security awareness-training van zijn Fortinet Training Institute de komende drie jaar gratis beschikbaar te stellen aan 75.000 inwoners van de Europese Unie. Fortinet wil daarmee bijdragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingstalent in de regio. Dit sluit aan op zijn in 2021 geformuleerde doelstelling om in vijf jaar tijd wereldwijd 1 miljoen mensen van security-training te voorzien.

Rob Rashotte, vice president Global Training & Global Field Enablement bij Fortinet: “Fortinet wil training en onderwijs op het gebied van cybersecurity toegankelijk maken voor iedereen om een einde te maken aan het wereldwijde tekort aan beveiligingstalent. Samenwerking tussen de publieke en private sector speelt daarbij een cruciale rol. Onze partnership met de Cybersecurity Skills Academy van de Europese Commissie sluit aan op ons streven om in 2026 wereldwijd 1 miljoen mensen te hebben getraind. We zien ernaar uit om meer leermogelijkheden aan te bieden aan inwoners van alle 27 lidstaten van de EU en bij te dragen aan de ontwikkeling van toekomstige security-professionals.”

Security-professionals opleiden om de cyberveerkracht van de EU te verbeteren

Cybercriminelen ontwikkelen steeds slimmere aanvalstechnieken en vinden snel nieuwe manieren om beveiligingssystemen te omzeilen. Desondanks beschikken veel IT-managers nog altijd over onvoldoende beveiligingspersoneel om het netwerk van hun organisatie adequaat te beschermen. Patrick Commers, Cybersecurity Evangelist bij Fortinet België, stelt: "Grofweg 40% van alle IT-besluitvormers in de EU zegt moeite te hebben met het vinden en binden van gekwalificeerde beveiligingsprofessionals. Bijna 50% vindt het lastig om meer vrouwen en minderheden in te huren in het kader van hun diversiteitsdoelstellingen. We zijn erg trots dat we dankzij de samenwerking met de Cybersecurity Skills Academy dit probleem aan kunnen pakken.”

De Cybersecurity Skills Academy werd in 2023 in het leven geroepen door de Europese Commissie om het tekort aan cybersecurity-vaardigheden in de EU aan te pakken. Dit initiatief heeft ten doel om door middel van samenwerkingsverbanden tussen de publieke en private sector de ontwikkeling van security-vaardigheden een impuls te geven en een nieuwe lichting van beveiligingsprofessionals klaar te stomen. De Cybersecurity Skills Academy biedt cursisten, universiteiten, HBO’s en organisaties toegang tot training, certificering en financiering voor de ontwikkeling van beveiligingstalent.

In het kader van zijn deelname aan dit belangrijke initiatief zal Fortinet mensen via het de Cybersecurity Skills Academy gratis toegang bieden tot het certificeringsprogramma van het Fortinet Training Institute. Daarmee wil het meer mensen toegang bieden tot security awareness-training, zodat zij essentiële vaardigheden kunnen opdoen en hun loopbaan in cybersecurity een impuls geven of hun eerste schreden in de praktijk zetten.

Een oplossing voor de schaarste aan beveiligingstalent

De deelname van Fortinet aan het Cybersecurity Skills Academy-initiatief van de Europese Commissie sluit aan op zijn jarenlange streven om een einde te maken aan het wereldwijde tekort aan security-talent.

Het Fortinet Training Institute verzorgt training voor IT- en security-professionals, studenten en docenten en mensen uit ondervertegenwoordigde groepen, zoals vrouwen en militaire veteranen. Dat doet het op basis van diverse programma’s, zoals het Academic Partner-programma en Education Outreach-programma. Om dit werk kracht bij te zetten neemt Fortinet deel aan diverse samenwerkingsverbanden tussen organisaties in de publieke en private sector. Zo leverde het een bijdrage aan de National Cyber Workforce- and Education Strategy van het Witte Huis door gratis security awareness-training aan te bieden aan docenten en scholieren in het middelbare en basisonderwijs in de VS. De beschikbaarheid van deze gratis training is nu uitgebreid naar Australië, Brazilië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Al deze initiatieven dragen bij aan het doel van Fortinet om tussen 2021 en 2026 wereldwijd 1 miljoen mensen aan security-training te helpen.

 

Aanvullende informatie 

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be