Fortinet voegt SASE-functionaliteit en zero trust netwerktoegang toe aan de nieuwe versie van zijn besturingssysteem FortiOS

Ruim 300 nieuwe functies in FortiOS 7.0 zetten de consistente beveiliging van de Fortinet Security Fabric kracht bij om netwerken, endpoints en clouds veilig te houden

Diegem, 5 februari 2021 — Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt vandaag de introductie aan van FortiOS 7.0. Deze nieuwe versie van zijn besturingssysteem breidt de consistente beveiliging van de Fortinet Security Fabric uit naar alle netwerken, endpoints en cloudomgevingen van organisaties.

De IT-omgevingen van organisaties maken tegenwoordig gebruik van WAN’s, LAN’s, LTE, rekenkracht in de cloud, operationele technologie, CASB, SASE, het internet en thuisnetwerken. Dit heeft geresulteerd in een ongekende fragmentatie van de netwerkrand. Organisaties hebben daarom een security-oplossing nodig die gelijke pas kan houden met alle netwerkwijzigingen en moderne prestatievereisten. Deze oplossing moet tegelijkertijd voorzien in een integraal overzicht, de aanlevering van bedreigingsinformatie, beveiligingsanalyses, detectiemogelijkheden en een snelle gecoördineerde reactie op cyberaanvallen. Dit is alleen mogelijk met een geïntegreerd beveiligingsplatform.

FortiOS: de pijler van het krachtigste beveiligingsplatform op de markt

De Fortinet Security Fabric is het krachtigste beveiligingsplatform binnen de branche. Het wordt ondersteund door FortiOS, een besturingssysteem dat bijdraagt aan consistente en flexibele bescherming van het complete aanvalsoppervlak. Fortinet biedt zijn beveiligingsoplossingen aan op basis van een groter aantal gebruiksmodellen dan elke andere leverancier: fysiek, virtueel, in de cloud en as-a-service. Zijn productaanbod is bovendien uiterst gevarieerd. Het omvat oplossingen voor netwerkbeveiliging, SD-WAN, switching en draadloze toegang, network access control, authenticatie, beveiliging van publieke en private clouds, endpoint-beveiliging en door AI ondersteunde bescherming tegen cyberbedreigingen. Al deze oplossingen maken gebruik van hetzelfde besturingssysteem: FortiOS. Dit helpt organisaties van elke omvang met het beschermen en vereenvoudigen van hun IT-infrastructuur.

Filip Savat, Country Manager Belux bij Fortinet:

“De meeste leveranciers van security-oplossingen richten hun focus op slechts één aspect van de beveiliging. In de praktijk is het echter onmogelijk om met deze aanpak het complexe bedreigingslandschap de baas te blijven. Innovatieve nieuwe functies in FortiOS 7.0 geven blijk van het streven van Fortinet om een beveiligingsplatform af te leveren dat bescherming biedt voor het volledige digitale aanvalsoppervlak. Hiertoe biedt Fortinet uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiliging van apparaten, data en applicaties.”

Nieuwe functionaliteit in FortiOS 7.0

Belangrijke verbeteringen in FortiOS 7.0 bieden oplossingen voor enkele van de belangrijkste vraagstukken van dit moment: het beschermen van thuiswerkers, het beveiligen van de netwerkrand en SASE. Hiertoe biedt de nieuwe versie onder meer:

Zero trust netwerktoegang

  • Toegang op afstand en applicatiebeheer op basis van zero trust: FortiOS 7.0 biedt gebruikers van next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks kant-en-klare Zero Trust Network Access (ZTNA)-functionaliteit. Fortinet is daarmee de enige leverancier die een firewall met ZTNA-mogelijkheden biedt. Organisaties kunnen op deze manier traditionele VPN’s vervangen om eindgebruikers geoptimaliseerde toegang op afstand te bieden. ZTNA reduceert het aanvalsoppervlak door het verifiëren van gebruikers en apparaten voor elke applicatiesessie. Het zorgt ervoor dat bedrijfskritische applicaties niet benaderbaar zijn via het publieke internet. De functionaliteit vereenvoudigt daarnaast het beheer door hetzelfde toegangsbeleid op eindgebruikers toe te passen, of zij zich nu binnen of buiten het bedrijfsnetwerk bevinden.

Security-driven networking

  • Consistente bedrijfsbrede beveiliging met SASE: Fortinet biedt organisaties de flexibiliteit die nodig is om hun werknemers in staat te stellen om vanaf elke gewenste locatie te werken. Hiertoe breidt FortiOS 7.0 de consistente beveiliging van grootzakelijke kwaliteit op locatie uit met cloud-gebaseerde SASE (Secure Access Service Edge)-functionaliteit. Gebruikers buiten het bedrijfsnetwerk kunnen daarmee profiteren van hetzelfde niveau van beveiliging. Organisaties die niet-belastende beveiliging naar hun filialen willen brengen (thin edge) zullen eveneens baat hebben bij de SASE-functionaliteit.
  • Zelfherstellende SD-WAN-mogelijkheden: De brancheleidende Secure SD-WAN-functionaliteit van Fortinet biedt nu ook zelfherstellende mogelijkheden. Dit zorgt voor ​ een nog veerkrachtigere applicatie-ervaring. Fortinet heeft zijn passieve monitoring van SaaS-oplossingen en multi-cloudapplicaties daarnaast uitgebreid voor het optimaliseren van de gebruikservaring van mobiele en thuiswerkers.
  • Uitbreiding van de LTE Edge met 5G: Met FortiOS 7.0 zijn de netwerkconnectiviteit en -beveiliging niet langer beperkt tot de rand van het WAN. Dit is te danken aan innovatieve nieuwe 5G- en LTE-functionaliteit die de veerkracht en prestaties van het draadloze netwerk verbetert. Organisaties kunnen dankzij het uitgebreide pallet van WAN- en LTE-functies op elke gewenste locatie voor veilige, schaalbare en optimaal beschikbare netwerkconnectiviteit zorgen.

Adaptieve cloudbeveiliging

  • Optimalisatie van de prestaties en beveiliging van multi-cloudomgevingen: Organisaties met multi-cloudomgevingen worstelen momenteel met het beheer van de toegang tot applicaties en het optimaliseren van de prestaties daarvan. FortiOS 7.0 breidt de adaptieve oplossingen voor cloudbeveiliging van Fortinet uit met centraal beheer van hybride clouds, automatisch schaalbaar bronverbruik, dynamische load balancing en toezicht op de gebruikservaring voor applicaties. Al deze functionaliteit heeft ten doel om de prestaties en beveiliging binnen en tussen clouds proactief te verbeteren.

NOC/SOC

  • Verbeterde operationele efficiëntie voor het NOC en SOC: FortiOS 7.0 biedt netwerkbeveiligingsteams van elke omvang en elk ervaringsniveau nieuwe en uitgebreide mogelijkheden voor het verbeteren van de operationele efficiëntie. Hiertoe biedt het integraties van FortiManager/FortiAnalyzer met een nieuwe gecontaineriseerde versie van FortiSOAR voor orkestratie van de beveiligingsprocessen. Andere verbeteringen vereenvoudigen het beheer van SaaS-oplossingen en zorgen voor een forse reductie van de complexiteit dankzij centraal beheer vanuit FortiCloud. Organisaties die een beroep willen doen op de beveiligingsexpertise van Fortinet om de capaciteit van hun operationele teams uit te breiden kunnen nu kiezen voor SOC-as-a-Service en de NOC Best Practice Service van Fortinet.

Bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs

  • Voor thuiswerken geoptimaliseerde internetbeveiliging: Het aanbod van beveiligingsdiensten van FortiGuard voorziet in geavanceerde bescherming van content, gebruikers, apparaten, de internettoegang en applicaties. FortiOS 7.0 breidt dit rijke functiepallet voor internetbeveiliging uit met de eerste mogelijkheden voor het filteren van videocontent die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit draagt bij aan nog fijnmaziger bescherming van het intensieve videoverkeer dat gepaard gaat met het groeiende aantal thuiswerkers.

Beschikbaarheid van FortiOS 7.0

FortiOS 7.0 is vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar.

Accelerate 2021

Neem samen met Fortinet deel aan Accelerate 2021 Digital Edition om meer te weten te komen over de belangrijkste beveiligingsproblemen van dit moment en de oplossingen die nodig zijn om deze problemen te verhelpen. Dit virtuele evenement vindt plaats op 10 maart.

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pakt de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 480.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Institute biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op
 http://www.fortinet.com, de blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be