Fortinet verstrekt meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen

Fortinet Training Institute boekt vooruitgang in streven om onontgonnen talent toegang tot security-training te bieden en beveiligingsprofessionals nieuwe vaardigheden bij te brengen

Diegem, 11 oktober - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt vandaag bekend dat het al meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen heeft verstrekt. Daarmee komt het dichterbij de realisatie van zijn missie om het tekort aan security-vaardigheden te verhelpen. Fortinet blijft zijn wereldwijde training- en certificeringsprogramma’s kracht bijzetten door nieuwe cursussen toe te voegen, door samenwerkingsverbanden aan te gaan met nieuwe trainingpartners en door het uitbreiden van de toegang tot training voor onaangeboord talent. Fortinet helpt organisaties daarnaast met het vergroten van de bewustwording van hun personeel ten aanzien van cyberbedreigingen. 

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “Fortinet spant zich al jaar en dag in om het tekort aan vaardigheden op het gebied van cybersecurity te verhelpen. We zijn trots op de belangrijke mijlpaal die we kort geleden hebben gerealiseerd met de verstrekking van meer dan een miljoen Network Security Expert (NSE)-certificeringen. Permanente educatie op basis van training en certificering is een eerste vereiste om het ontwikkelingstempo van cybercriminelen bij te kunnen benen. Daarom biedt het Fortinet Training Institute bekroonde mogelijkheden voor training en certificering aan die beveiligingsprofessionals in staat stellen om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en mensen de mogelijkheid bieden om zich tot security-expert om te scholen. Organisaties die hun beveiliging een boost willen geven door hun personeel bewust te maken van cyberbedreigingen kunnen daarnaast een beroep doen op de Security Awareness & Training Service die het Fortinet Training Institute aanbiedt.” 

De security-vaardigheden opvoeren om het bedreigingslandschap bij te benen

Meer dan 80% van alle beveiligingsincidenten is te wijten aan een gebrek aan cybervaardigheden, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Fortinet van 2022. Het tekort aan security-vaardigheden blijft een belangrijk pijnpunt voor organisaties. Fortinet draagt bij aan een oplossing voor dit probleem door security-professionals via zijn Training Advancement Agenda (TAA) en het Fortinet Training Institute te helpen om nieuwe vaardigheden op te doen, zodat ze cyberbedreigingen de baas kunnen blijven. Voorbeelden zijn onder meer:

  • Toetsing van kennis en ervaring op basis van NSE-certificeringen: Het Network Security Expert (NSE)-training- en certificeringsprogramma van het Fortinet Training Institute omvat acht niveaus. Het heeft ten doel om de kennis en ervaring van technische professionals op het gebied van cybersecurity en netwerktechnologie door een onafhankelijke partij te laten toetsen. Volgens het 2022 Global Skills Gap-rapport van Fortinet is 95 procent van alle IT-managers van mening dat technologische certificeringen van positieve invloed zijn op hun werk en team. 81 procent geeft de voorkeur aan het inhuren van mensen die over certificeringen beschikken. Het Fortinet Training Institute biedt professionals niet alleen de kans om vaardigheden op te doen in het afweren van cyberbedreigingen, maar ook om nieuwe loopbaankansen te ontsluiten met het oog op de grote waarde die IT-managers aan certificeringen hechten. Het uiterst toegankelijke aanbod van NSE-trainingen omvat fysieke en virtuele klassikale training en zelfstudiemogelijkheden.
  • Cursussen die belangrijke sectorspecifieke onderwerpen behandelen: Het Fortinet Training Institute werkt zijn trainingsaanbod voortdurend bij met dynamische content die relevant is voor de actuele problemen waarmee security-professionals worstelen. Zo biedt de OT Security-module, die deel uitmaakt van NSE niveau 7, diepgaand inzicht in het ontwerp, de implementatie en het beheer van oplossingen voor het beveiligen van vitale infrastructuren. Het Fortinet Training Institute heeft daarnaast zijn lesaanbod voor onderwerpen als zero trust network access (ZTNA) en Secure SD-WAN uitgebreid. Het biedt ook betaalbare praktijklaboratoria aan voor het bevorderen van de vaardigheden van deelnemers aan technische training of training op het niveau Advanced of Expert.
  • Opname van bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs in het lesaanbod: Het lesaanbod van het Fortinet Training Institute is ontwikkeld door trainers van wereldformaat en ontwikkelaars van educatief materiaal met een diepgaande kennis van brancheleidende technologieën en de laatste ontwikkelingen binnen het bedreigingslandschap. Het lesmateriaal wordt uitgebreid met bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs, een wereldwijd onderzoeksteam dat bestaat uit ervaren threat hunters, onderzoekers, analisten, technici en datawetenschappers. Het trainingsaanbod ontwikkelt zich mee met de laatste bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs, zodat alle deelnemers over zo actuele en relevant mogelijke kennis en vaardigheden beschikken.
  • Upskilling voor professionals via Global Authorized Training Centers: Fortinet beschikt over een netwerk van Authorized Training Centers (ATC’s) in meer dan 130 landen. Die geaccrediteerde trainingsorganisaties bieden beveiligingstraining in 26 verschillende talen aan. Het wereldwijde netwerk is recentelijk uitgebreid met nieuwe ATC’s, waaronder Exclusive Networks (Verenigde Staten), Wavelink (Australië), HRP (Hongarije) en DACAS (het Caraïbisch gebied). 

Uitgebreide toegang tot cybertraining voor onontgonnen talent 

Fortinet breidt de toegang tot zijn security-training uit, zodat er meer mensen deel kunnen nemen aan cursussen, ongeacht hun opleidingsachtergrond, werkervaring of stadium in hun loopbaan. Die cursussen helpen hen met een vliegende start met hun carrière in de security-sector. Fortinet biedt daarnaast ondersteuning voor onaangeboorde pools van talent, waaronder vrouwen, studenten en veteranen, in de vorm van mogelijkheden voor upskilling en omscholing.

In zijn streven om oplossingen te bieden voor het tekort aan beveiligingstalent deed Fortinet in september 2021 de toezegging om tussen 2022 en 2026 cybersecurity-training aan een miljoen mensen aan te bieden. Het ligt op koers om die doelstelling te realiseren met verschillende initiatieven, zoals:

  • Personeelstraining met de Security Awareness & Training Service: Bedrijven die hun beveiliging willen opvoeren door de beveiligingskennis en -vaardigheden van hun werknemers een boost te geven kunnen een beroep doen op de Security Awareness & Training Service van het Fortinet Training Institute. Die SaaS-dienst werd eerder dit jaar geïntroduceerd en voorziet in security awareness-training die is afgestemd op de laatste cyberbedreigingen. Dat helpt IT-, security- en compliance-managers met het opbouwen van een beveiligingsbewuste cultuur, zodat werknemers in staat zijn om cyberaanvallen te herkennen en te voorkomen dat ze daar slachtoffer van worden.
  • Uitgebreide samenwerkingen met universitaire partners: Het Fortinet Training Institute beschikt over ruim 470 Authorized Academic Partners in meer dan 90 landen. Het blijft samenwerken met onderwijsinstellingen in alle delen van de wereld om het beveiligingstalent van morgen klaar te stomen. Nieuwe onderwijsinstellingen die tot het Academic Partner Program zijn toegetreden zijn onder meer: Universidad Panamericana (UP) in Mexico, de Technische Universiteit van Queretaro (UTEQ) in Mexico, KLE Tech University in India, South Regional TAFE in Australië, Università of Tor Vergata of Roma in Italië, de Cybersecurity Business School in Frankrijk, UIB - Universitat de les Illes Balears in Spanje, het Polytechnische Instituut van Guarda in Portugal, University West - Högskolan Väst in Zweden en het South Texas College in de Verenigde Staten. Als Authorized Academic Partner maken die instellingen binnen hun klaslokaal gebruik van de bekroonde technische trainingen van Fortinet. Dat biedt hun studenten de mogelijkheid om waardevolle security-certificeringen aan hun cv toe te voegen. Op vergelijkbare wijze breidt het Education Outreach Program de reikwijdte van het Fortinet Training Institute uit door samenwerkingen aan te gaan met organisaties die traditioneel onderbedeelde mensen in de IT-sector vertegenwoordigen, zoals vrouwen, veteranen en economisch achtergestelde groepen. Nieuwe partners zijn onder meer Cerco IT en de National Economic Education Trust (NEET). 
  • Gratis security-awareness-training voor Amerikaanse scholen: Fortinet maakt bekend dat het zijn Security Awareness & Training Service gratis beschikbaar stelt aan het personeel van basisscholen en middelbare scholen in de Verenigde Staten. Daarmee krijgen circa acht miljoen stafleden toegang tot de dienst. De toenemende populariteit van bring your own device (BYOD) heeft het aanvalsoppervlak van onderwijsinstellingen uitgebreid. Dat maakt scholen en leerlingen vatbaarder voor cyberbedreigingen. Scholen moeten daarom hun gevoelige digitale activa en informatie effectief zien te beveiligen. Met die op maat toegesneden dienst kunnen zij de kennis en vaardigheden van hun stafleden op het gebied van cybersecurity uitbreiden, zodat ze niet ten prooi vallen aan populaire aanvalstechnieken.

Aanvullende informatie

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 580.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be