Fortinet vernieuwt zijn Engage Partner Program

Diegem, 17 mei 2022 - Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, voegt belangrijke nieuwe mogelijkheden toe aan zijn Engage Partner Program. Enkele daarvan zijn: een nieuw Preferred Services Partner-accreditatie, nieuwe groeitrajecten voor partners, speciale ‘productivity kits’ en een nieuw Enterprise Agreement-programma voor managed service providers.

Het in 2020 geïntroduceerde Fortinet Engage Partner Program werd speciaal ontwikkeld om partners te helpen met het opdoen van de nodige kennis en vaardigheden, ongeacht het groeistadium waarin zij zich bevinden. Het doel van dat programma is om partners op elk niveau te helpen om winstgevende activiteiten te ontplooien door het aanbieden van onderscheidende oplossingen en diensten die zijn gebaseerd op de beste security- oplossingen op de markt. Die stellen partners in alle soorten en maten in staat om nog meer groeikansen te benutten. 

Partners staan voor de opgave om hun dienstenaanbod en cloudoplossingen te moderniseren om het snelle tempo van veranderingen binnen het digitale landschap bij te kunnen benen. Dat is van cruciaal belang om in te kunnen springen op de nieuwe kansen die deze dynamische markt te bieden heeft. Daarom heeft Fortinet zijn Engage Partner Program vernieuwd, met onder andere:

Nieuwe Preferred Services Partner-accreditatie

Het Engage Preferred Services Partner (EPSP) biedt partners met een volwassen en gevestigde dienstverleningspraktijk directe ondersteuning en aanvullende accreditatiemogelijkheden om hun omzet en kwaliteit van dienstverlening een boost te geven.

Partners die hiervoor in aanmerking komen, krijgen toegang tot speciale training en directe hulp van experts van Fortinet. Op die manier kunnen ze nieuwe vaardigheden opdoen en het vertrouwen van hun klanten winnen door hen te voorzien van integrale ondersteuning op het gebied van cybersecurity, ook als die over snel veranderende en groeiende netwerkinfrastructuren beschikken. Engage Preferred Services Partners kunnen zij aan zij met experts van Fortinet Professional Support werken aan implementaties bij klanten op basis van best practices van Fortinet. Op die manier doen ze nieuwe kennis op, vallen ze beter op in de markt en kunnen ze een krachtiger dienstenaanbod ontwikkelen.

Nieuwe groeitrajecten voor partners

Fortinet heeft nog meer mogelijkheden gecreëerd voor partners die interesse hebben in een deelname aan het Engage Partner Program en het businessmodel van managed security service provider willen hanteren. Zo hoeven onze Select-partners niet langer over een security operations center (SOC) te beschikken. In de toekomst ontvangen Fortinet Select-partners die aan NSE-certificeringseisen van het MSSP Business Model voldoen een gratis premium licentie voor FortiCloud, zodat zij efficiënter cruciale managed security services aan hun klanten kunnen aanbieden.

Speciale productivity kits

Fortinet biedt nu twee cloud productivity kits aan voor Engage-partners: een Cloud Starter Kit en een Cloud Enterprise Kit. Zij kunnen daarmee beschikken over de technologie die nodig is om een online omgeving te creëren waarmee ze kunnen demonstreren hoe ze in samenwerking met Fortinet data, applicaties en gebruikers in de cloud veilig kunnen houden.

De Starter Kit omvat een vooraf samengesteld pakket van oplossingen uit de productreeksen FortiGate, FortiManager, FortiAnalyzer, FortiCASB, FortiWeb en FortiMail. De Enterprise Kit omvat hetzelfde pakket met daarbovenop de reeks FortiSandbox. Engage-partners krijgen op beide kits een korting van 80%.

Een nieuw Enterprise Agreement-programma

Fortinet introduceert daarnaast een nieuw Enterprise Agreement-programma voor managed service providers. Dat programma staat in eerste instantie alleen open voor MSP’s in de Verenigde Staten. Het draagt bij aan een beter voorspelbare omzetstroom en kostenstructuur en voorziet in kwartaalbesprekingen met partners. Het helpt hen daarnaast met het vereenvoudigen van het beheer van hun IT-activa. Dat omvat de activa in hun eigen bezit, de activa die zij in de vorm van een dienst aan hun klanten aanbieden en de activa die zij namens klanten beheren. Het programma maakt het eenvoudiger om al die activa vanaf een centrale locatie te coördineren, zodat partners hun bedrijfsprocessen kunnen stroomlijnen en voor efficiëntieverbeteringen kunnen zorgen.

Meer informatie vind je op de site van het Engage-programma.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 550.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be