Fortinet vereenvoudigt de netwerkbeveiliging met een nieuwe cloud-native firewalldienst voor AWS

FortiGate CNF biedt beveiliging van grootzakelijke kwaliteit en cloud-native integratie met AWS om security-processen te vereenvoudigen, op te schalen en te moderniseren

Diegem, 29 november 2022 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend zijn FortiGate Cloud-Native Firewall (FortiGate CNF) in Amazon Web Services (AWS). Het gaat om een beheerde next-generation firewall-dienst van grootzakelijke kwaliteit die speciaal voor AWS-omgevingen is ontwikkeld. FortiGate CNF maakt gebruik van de door artificial intelligence ondersteunde Security Services van FortiGuard voor het bieden van real-time detectie van, en bescherming tegen interne en externe cyberbedreigingen. De dienst wordt ondersteund door FortiOS, dat consistente netwerkbeveiliging van omgevingen in AWS en op locatie waarborgt.

John Maddison, Executive Vice President Products en CMO bij Fortinet, zegt: “Organisaties die in versneld tempo willen overstappen naar de cloud beschikken niet altijd over voldoende tijd en personeel om hun cloudbeveiliging in te richten, op te schalen en aan te passen aan de snelheid waarmee zij zakendoen. FortiGate CNF is een beheerde next-generation firewall-dienst die een einde maakt aan alle overhead rond netwerkbeveiliging. Die gebruiksvriendelijke oplossing maakt het makkelijker voor organisaties om voor eersteklas cloudbeveiliging te zorgen.” 

FortiGate CNF biedt organisaties de mogelijkheid om het beheer van hun netwerkbeveiliging over te laten aan Fortinet, zodat ze hun aandacht op hun kerncompetenties kunnen richten. De dienst biedt hen de mogelijkheid om effectieve beveiligingsregels toe te passen om hun bedrijfskritische applicaties en data te beschermen. FortiGate CNF biedt kant-en-klare ondersteuning voor AWS en is per direct beschikbaar in AWS Marketplace. De dienst biedt organisaties directe toegang tot de door AI ondersteunde Security Services van FortiGuard. Die bieden bescherming van grootzakelijke kwaliteit, zoals mechanismen voor URL-filtering en DNS-filtering, een indringerpreventiesysteem (IPS) en bewaking van het applicatieverkeer.

FortiGate CNF biedt organisaties de volgende voordelen:

  • Kostenefficiënte en integrale netwerkbeveiliging voor cloudregio’s: FortiGate CNF is ontwikkeld met het oog op eenvoudige aggregatie van de beveiliging van uiteenlopende cloudnetwerken, availability zones en virtual private clouds (VPC’s) binnen een cloudregio. De dienst biedt ingebouwde ondersteuning voor AWS om de kosten van cloudbeveiliging te stroomlijnen. Dankzij het gebruik van AWS Graviton-instances kan FortiGate CNF een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden dan concurrerende oplossingen.
  • Vereenvoudigde netwerkbeveiliging dankzij cloud-native integraties: FortiGate CNF kenmerkt zich door een simpele en intuïtieve user interface. Hierdoor is er minimale beveiligingsexpertise nodig voor het definiëren en toepassen van krachtige beveiligingsregels, zoals dynamische, op metadata gebaseerde beveiligingsregels voor AWS. Dat helpt security-teams om met dezelfde snelheid en op dezelfde schaal te opereren als applicatieteams. FortiGate CNF biedt daarnaast ondersteuning voor de AWS Gateway Load Balancer. Dat maakt een einde aan de noodzaak om zelf processen te automatiseren, helpt met de beveiliging van Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC)-omgevingen en verbetert de high availability en schaalbaarheid. De ondersteuning voor AWS Firewall Manager draagt bij aan vereenvoudiging van het beveiligingsbeheer en automatisering van de uitrol van de beveiliging.
  • Verbeterde compliance dankzij consistente beveiliging in de cloud en op locatie: Tijdens een recente enquête onder ruim 800 security-professionals zei 78% van de respondenten dat een cloudgebaseerd beveiligingsplatform met één dashboard hen zou helpen om de data binnen hun cloudomgeving effectiever te beschermen en de bedrijfsbrede beveiliging op te voeren. FortiGate CNF biedt een intuïtief dashboard waarmee organisaties op eenvoudige wijze beveiligingsregels kunnen beheren binnen hun AWS-omgeving. Als onderdeel van de Fortinet Security Fabric biedt de dienst gebruikers toegang tot FortiManager. Dit is een centrale console voor het beheer van beveiligingsregels, het verbeteren van het overzicht en het automatiseren van de toepassing van beveiligingsregels binnen AWS. Security-teams kunnen daarmee op soepele en effectieve wijze beveiligingsmechanismen inzetten binnen hybride clouds en omgevingen op locatie.
  • Automatische aanlevering van wereldwijd verzamelde bedreigingsinformatie: FortiGate CNF maakt gebruik van de door AI ondersteunde Security Services van FortiGuard. Die worden ontwikkeld en voortdurend verbeterd door FortiGuard Labs, de onderzoekstak van Fortinet. FortiGate CNF en FortiGuard Security Services maken gebruik van AI en machine learning om proactieve bescherming te bieden tegen bekende en onbekende cyberbedreigingen met real-time bedreigingsinformatie, gedragsgebaseerde detectie en geautomatiseerde preventiemaatregelen.

Fortinet en AWS: een goed team

FortiGate CNF is het laatste voorbeeld van het streven van Fortinet om zijn klanten te ondersteunen met cloud-native beveiligingsdiensten. De samenwerking tussen Fortinet en AWS biedt organisaties de mogelijkheid om hun workloads in de publieke cloud te beschermen met de beste security-oplossingen in hun soort en uitgebreide beveiligingsinformatie. Fortinet biedt ondersteuning voor alle belangrijke AWS-diensten. Dat draagt bij aan vereenvoudigd beveiligingsbeheer, integraal overzicht op de IT-omgeving en uitgebreide bescherming van alle workloads en applicaties. De Fortinet Security Fabric, het krachtigst presterende mesh-platform voor cyberbeveiliging binnen de branche, voorziet tijdens elk stadium in de migratie in cloud security-driven networking (SDN)-functionaliteit en aanpasbare cloudbescherming. Dat draagt bij aan de hoge mate van flexibiliteit en grip waar werken vanuit de cloud om vraagt.

Dave Ward, directeur bij AWS, besluit: “We weten dat organisaties hun cloudbeveiliging verder willen vereenvoudigen en moderniseren. Daarom werken we met Fortinet samen aan de levering van adaptieve oplossingen voor cloudbeveiliging. Met FortiGate CNF kunnen organisaties met vertrouwen hun cloudactiviteiten uitbreiden, flexibeler te werk gaan en profiteren van alle voordelen die AWS te bieden heeft. Als volledig beheerde cloud-native dienst biedt FortiGate CNF de firewall-functionaliteit en netwerkbeveiliging van grootzakelijke kwaliteit die nodig zijn voor het terugdringen van beveiligingsrisico’s en het verbeteren van de compliance. FortiGate CNF biedt organisaties daarnaast de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van hun bestaande investeringen in cybersecurity. We zien ernaar uit om onze gezamenlijke klanten te helpen om hun doelstellingen op het gebied van cloudbeveiliging sneller te realiseren.”

Aanvullende informatie

  • Kom meer te weten over de bedreigingsinformatie en het onderzoek door FortiGuard Labs en Outbreak Alerts, een dienst die aanbevelingen aanreikt voor het treffen van beveiligingsmaatregelen tegen de laatste cyberaanvallen.
  • Lees meer over het aanbod van Fortiguard Security Services.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be