Fortinet tekent overeenkomst met INTERPOL voor de uitwisseling van informatie over cyberbedreigingen

Organisaties uit de publieke en private sector bundelen hun krachten in de strijd tegen wereldwijde cybercriminaliteit en privacy schendingen

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geautomatiseerde en geïntegreerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het zijn samenwerking met INTERPOL heeft geformaliseerd en informatie over cyberdreigingen zal delen.

  • Het doel van de overeenkomst is om op wereldwijde schaal proactief op te treden tegen cybercriminaliteit door het uitwisselen van bedreigingsinformatie en privacy schendingen, die door het global threat research-team van Fortinet FortiGuard Labs is verzameld.
  • Fortinet en INTERPOL zullen elkaars operationele briefings bijwonen. Fortinet zal een threat intelligence-expert beschikbaar stellen om samen met de experts van het INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) voor een beter begrip van het huidige bedreigingslandschap te zorgen. Dit zal het team van INTERPOL en wetshandhavingsinstanties helpen om beveiligingsgevaren en privacy schendingen te voorkomen.
  • De samenwerkingsovereenkomst formaliseert de samenwerking tussen Fortinet en INTERPOL, die al ruim twee jaar lang hun krachten bundelen.

Een geschiedenis van hechte samenwerking
Fortinet neemt al meer dan twee jaar actief deel aan een werkgroep van beveiligingsexperts binnen INTERPOL. Het heeft informatie over cyberbedreigingen aangeleverd die heeft bijgedragen aan de ontmanteling van diverse netwerken van cybercriminelen. Vorig jaar behoorde Fortinet tot een selecte groep van bedrijven die bijdroeg aan een door INTERPOL geleide operatie die ten doel had om een einde te maken aan cybercriminaliteit in de regio ASEAN. Dit resulteerde in de ontdekking van bijna 9.000 command & control-servers en honderden geïnfecteerde websites, waaronder verschillende overheidsportals. Fortinet hielp daarnaast bij de ontdekking van een groep internetfraudeurs. Dit was mogelijk door de uitwisseling van bedreigingsinformatie tussen INTERPOL, Fortinet en andere partners in de private sector. De bende in kwestie was verantwoordelijk voor duizenden online scams waarbij 60 miljoen dollar gemoeid ging en wereldwijd honderden slachtoffers werden gemaakt.

Wereldwijde samenwerkingsverbanden
Fortinet helpt bij het actief vormgeven aan standaarden en protocollen voor de uitwisseling van bedreigingsinformatie door voortdurende samenwerking met brancheorganisaties. Fortinet is medeoprichter van de Cyber Threat Alliance (CTA), die in 2015 opgericht werd en kondigde in 2016 een samenwerking aan met het Communications & Information (NCI)-agentschap van de NATO in het kader van het branche-initiatief NATO Industry Cyber Partnership (NICP).

Silvino Schlickmann Jr., acting executive director van het INTERPOL Global Complex for Innovation
“Het probleem van cybercriminaliteit kan niet eenzijdig worden opgelost door wetshandhavingsinstanties. Er is sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid die om betrouwbare banden met het bedrijfsleven vraagt. Deze nieuwe overeenkomst met Fortinet zorgt ervoor dat wetshandhavers toegang krijgen tot de uitgebreide bedreigingsinformatie die nodig is om doeltreffend tegen cybercriminaliteit op te treden.”

Derek Manky, global security strategist bij Fortinet
“Organisaties blijven worstelen met nieuwe cyberbedreigingen, een uitdijend aanvalsoppervlak en een groeiend tekort aan interne beveiligingsexpertise. Wetshandhavers kampen op hun beurt met het probleem dat cybercriminaliteit vaak politieke grenzen en rechtsgebieden overstijgt. Praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en een wereldwijd overzicht van bedreigingen zijn probate middelen om een reactieve aanpak in te ruilen voor een proactieve benadering in een wereld waarin cybercriminaliteit geen grenzen kent. Geen enkele organisatie heeft volledig zicht op het beveiligingslandschap. De uitwisseling van informatie en samenwerking tussen organisaties in de publieke en private sector is daarom van levensbelang.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 350.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Ymke Deprez

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be