Fortinet en IBM Security wisselen onderling informatie uit over wereldwijde cyberbedreigingen

Proactieve samenwerking stelt Fortinet en IBM in staat om hun klanten effectiever te beschermen

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geautomatiseerde en geïntegreerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat Fortinet en IBM Security een samenwerking zijn aangegaan. Het doel is om informatie over wereldwijde cyberbedreigingen uit te wisselen.

De overeenkomst heeft als doel om cyberbedreigingen en privacyrisico’s proactief te bestrijden door de uitwisseling van contextuele bedreigingsinformatie tussen FortiGuard Labs en X-Force, het onderzoeksteam van IBM Security. De bedrijven zullen rechtstreeks wereldwijde bedreigingsinformatie met elkaar uitwisselen via veilige kanalen. Daarmee kunnen ze hun beveiligingskennis verdiepen en klanten effectiever beschermen.

De onderzoeksteams van IBM Security en Fortinet bewaken en analyseren wereldwijde cyberbedreigingen aan de hand van uiteenlopende bronnen en leveren in bijna real time waardevolle bedreigingsinformatie aan. Klanten profiteren daarmee van uitgebreidere input voor hun bedrijfsbrede beveiliging.

Een voortzetting van de bestaande samenwerking tussen Fortinet en IBM
De overeenkomst formaliseert de uitwisseling van bedreigingsinformatie tussen Fortinet en IBM Security. Beide bedrijven hebben echter al eerder samengewerkt aan de ontwikkeling van uitgebreide beveiligingsoplossingen.

IBM Security is sinds 2017 Fortinet Fabric-Ready-partner. De open aanpak van Fortinet biedt IBM toegang tot het bedrijfsbrede overzicht, de geïntegreerde bedreigingspreventie en de geautomatiseerde tegenmaatregelen van de Security Fabric-architectuur. Helder gedefinieerde API’s zorgen daarbij voor de integratie van geavanceerde mogelijkheden voor beveiligingsbeheer en incidentrespons.

Fortinet kondigde eerder dit jaar aan dat het met IBM samenwerkt aan de ontwikkeling van de IBM X-Force Threat Management Services. De twee bedrijven kunnen hun klanten daarmee wapenen met verbeterd inzicht in cyberbedreigingen, mogelijkheden voor het detecteren en voorkomen van cyberaanvallen en een geïntegreerde ‘verdediging in de diepte’-strategie die het volledige aanvalsoppervlak van hun organisatie omspant.

 

Caleb Barlow, vice president Threat Intelligence bij IBM Security

“Dankzij onze samenwerking met vertrouwde partners zoals Fortinet is IBM in staat om een duidelijker beeld te scheppen van het wereldwijde bedreigingslandschap. Cybercriminelen gaan tegenwoordig uiterst vaardig en goed georganiseerd te werk. Ze zijn goed gefinancierd en in staat om snel op wereldwijde schaal toe te slaan. Om effectieve bescherming te kunnen bieden, moeten we met dezelfde snelheid werken en trefzekerder tegenmaatregelen ontwikkelen op basis van betrouwbare data. De collectieve bescherming die we samen met Fortinet hebben ontwikkeld stelt IBM in staat om klanten en gemeenschappen effectiever te beschermen. Dankzij de beschikbaarheid van aanvullende bedreigingsinformatie kunnen we sneller en grondiger inspringen op nieuwe bedreigingen.

Phil Quade, chief information security officer bij Fortinet

“Elke organisatie kampt tegenwoordig met geavanceerde cyberbedreigingen, een groter aanvalsoppervlak en een groeiend tekort aan interne beveiligingsexpertise. Praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en een wereldwijd overzicht op cybercriminele activiteit stellen hen in staat om een reactieve benadering in te ruilen voor een proactieve aanpak. Het is niet mogelijk om iets te beschermen of actie te ondernemen op basis van wat je niet ziet. De uitwisseling van bedreigingsinformatie tussen betrouwbare branchepartners is daarom van cruciaal belang om bedrijven in alle delen van de wereld te helpen om cyberbedreigingen te bestrijden.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 350.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Contacteer ons
Ymke Deprez PR Consultant, Evoke
Ymke Deprez PR Consultant, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel