Fortinet stelt nieuwe norm op het gebied van prestatievermogen en schaalbaarheid in de firewall-markt

De FortiGate 4200F biedt tien keer snellere prestaties dan concurrerende modellen, snellere interne segmentatie en schaalbare ondersteuning voor telewerkers

Diegem, 14 mei 2020 -   Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert vandaag een netwerkfirewall met marktleidende prestaties. De FortiGate 4200F wordt ondersteund door de NP7, de zevende generatie van de speciaal door Fortinet ontwikkelde netwerkprocessor. De firewall kan daarmee tegemoet komen aan de schaalbaarheid en het prestatievermogen waar huidige en toekomstige netwerken om vragen.

Voor bedrijven is het belangrijk dat zij hun netwerkbeveiliging in mum van tijd kunnen aanpassen naar aanleiding van nieuwe omstandigheden. Of het nu gaat om het bieden van ondersteuning voor digitale innovatie of een plotseling thuiswerkend personeelsbestand, prestatievermogen en schaalbaarheid zijn de sleutels tot succes. Helaas bieden de meeste beveiligingsoplossingen simpelweg niet de benodigde snelheid en schaalbaarheid tegen een prijs die bedrijven zich kunnen veroorloven. De reden hiervoor is dat leveranciers van beveiligingsoplossingen simpelweg niet hebben geïnvesteerd in technologie die op kostenefficiënte wijze tegemoetkomt aan de eisen van de moderne digitale werkplek. Dit dwingt bedrijven om gebruik te maken van beveiligingsoplossingen die nauwelijks ruimte bieden voor het opvoeren van de prestaties. Als er vervolgens een kritieke gebeurtenis plaatsvindt of de markt om digitale innovatie vraagt, groeien hun firewalls uit tot een bottleneck in plaats van een pijler van de bedrijfsvoering.

Om bedrijven te helpen aan een beveiligingsoplossing die qua prestatievermogen en schaalbaarheid mee kan groeien met moderne datacenters introduceert Fortinet de hoogwaardige netwerkfirewall FortiGate 4200F. Deze kerncomponent van de Fortinet Security Fabrice is speciaal ontworpen om een innovatieve, veiligheidsgedreven netwerkbenadering mogelijk te maken die naadloos aansluit op de beveiliging. De FortiGate 4200F biedt hardwareversnelling op basis van de zevende generatie van de netwerkprocessor (NP7) van Fortinet. De firewall biedt 5 tot 15 keer betere Security Compute Ratings* dan vergelijkbare oplossingen van concurrenten. Hieronder volgt een vergelijkend overzicht van de prestaties van de FortiGate 4200F en die van andere firewalls uit het topsegment:

Uit deze cijfers blijkt dat de FortiGate 4200F ultrasnelle firewallprestaties naar het netwerk brengt. Dit wordt aangevuld met snellere interne segmentatie en optimaal schaalbare functionaliteit voor thuiswerken. Bedrijven kunnen daarmee de rand van het datacenternetwerk en het ‘core’ netwerk beveiligen op basis van diverse toepassingsscenario’s.

Grootzakelijke firewallprestaties

De FortiGate 4200F wordt ondersteund door de zevende generatie netwerkprocessor van Fortinet (NP7) en helpt datacenters van grote ondernemingen aan drastische verbeteringen van de snelheid, schaalbaarheid en het prestatievermogen. De 4200F combineert de krachtigst mogelijke prestaties en hoogst mogelijke schaalbaarheid om tegemoet te komen aan de enorme capaciteits- en prestatievereisten van bedrijfskritische processen en digitale innovatie. 

De firewall is geschikt voor bedrijven in diverse verticale markten, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg, onderwijs, geavanceerd onderzoek en e-commerce. Voorbeelden van toepassingsscenario’s voor de FortiGate 4200F zijn onder meer: 

  • Financiële dienstverleners die op grote schaal toegang op afstand willen bieden: In deze voortdurend veranderende wereld zetten organisaties in alle sectoren steeds meer in op thuiswerken, zodat ze bedrijfsprocessen in noodgevallen snel kunnen hervatten. Hoe sneller zij dit doen, hoe beter de productiviteit. De FortiGate 4200F biedt de hoogste Security Compute Rating (10x) voor de inspectie van IPsec-verkeer en stelt organisaties in staat om op veilige wijze voor bedrijfscontinuïteit te zorgen.
  • Energie- en productiebedrijven die grip willen krijgen op interne beveiligingsrisico’s: Met het oog op het dynamische bedreigingslandschap is het reduceren van het aanvalsoppervlak van cruciaal belang voor het beschermen van bedrijfskritische applicaties en vitale infrastructuren. Het bieden van betrouwbare toegang tot applicaties en waarborgen van compliance vraagt om grootschalige segmentatie. Met een Security Compute Rating van 5x voor de inspectie van SSL-verkeer (met inbegrip van TLS 1.3) biedt de FortiGate 4200F de beste prijs-prestatieverhouding op de markt.
  • E-commercebedrijven die te maken hebben met verkeerspieken: De mogelijkheid om ondersteuning te bieden voor tientallen miljoenen gebruikersverbindingen per seconde is onontbeerlijk voor grote e-commercebedrijven. Met een Security Compute Rating van 15x voor het aantal verbindingen per seconde biedt de FortiGate 4200F krachtig presterende beveiliging zonder concessies te doen aan de gebruikservaring. 
  • Farmaceutische onderzoeksbedrijven, olie- en aardgasmaatschappijen en overheidsinstellingen met behoefte aan ondersteuning voor elephant flows: Moderne datacenters hebben de grootste moeite met de veilige overdracht van elephant flows. Dit zijn enorme datasets (zoals bestanden met een omvang van 1 TB). Dit is nodig voor onderzoek op het scherpst van de snede, zoals simulaties op basis van AI en machine learning. De FortiGate 4200F maakt een snelle overdracht van grote datasets mogelijk door ondersteuning te bieden voor meerdere gelijktijdige elephant flows van 100 Gbps.
  • Cloud providers en grote ondernemingen die massaal schaalbare virtuele netwerken willen segmenteren: Traditionele beveiligingsproducten die gebruikmaken van Virtual Extension LAN (VXLAN)-software gaan mank onder een gering prestatievermogen en hoge latency. Hierdoor wordt de time-to-service langer. De FortiGate 4200F zorgt met hardwareversnelde VXLAN-functionaliteit voor veilige en pijlsnelle communicatie, zonder nadelige gevolgen voor de netwerkprestaties.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet

“De gebrekkige prestaties en schaalbaarheid van geïntegreerde firewall- en VPN-oplossingen hebben de afgelopen weken voor problemen gezorgd bij bedrijven die veilig op thuiswerken wilden overstappen. Traditionele firewalls bieden geen schaalbare ondersteuning voor meerdere toepassingsscenario’s. Bedrijven worden daardoor gedwongen om hun appliances te upgraden of vervangen. De FortiGate 4200F wordt van kracht voorzien door de zevende generatie van onze netwerkprocessor (NP7) en biedt tien keer snellere firewallprestaties tegen dezelfde prijs. De firewall stelt daarmee een nieuwe norm op het gebied van netwerkbeveiliging. Dankzij ons vermogen om de krachtigst presterende firewalls op de markt af te leveren kunnen klanten hun netwerkbeveiliging boven hun verwachting opschalen tegen dezelfde prijs als die van concurrerende producten, en in sommige gevallen zelfs tegen een lagere prijs. Hoe het ook zij, onze klanten gaan erop vooruit.”

Aanvullende informatie

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pakt de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 440,000 ​ klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Institute biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, de blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be