Fortinet onthult nieuwe SD-WAN-diensten die bijdragen aan vereenvoudigde processen en verbeterde digitale ervaringen

Underlay- en overlay-diensten doen SD-WAN-implementaties ongekend snel en soepel verlopen, ook voor organisaties met beperkte middelen

Diegem, 10 augustus 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag bekend dat het zijn aanbod heeft uitgebreid met twee nieuwe SD-WAN-diensten.

John Maddison chief marketing officer en EVP Product Strategy bij Fortinet: "Fortinet biedt IT-afdelingen de mogelijkheid om implementatieprocessen te vereenvoudigen en de ervaring van eindgebruikers te verbeteren door het elimineren van de belangrijkste pijnpunten rond SD-WAN. Onze nieuwe diensten maken SD-WAN toegankelijker voor organisaties met beperkte middelen. Zij kunnen voor het installeren, configureren, onderhouden en beheren van een SD-WAN-netwerk een beroep doen op de technische experts van Fortinet."

De Underlay Performance Monitoring Service for SD-WAN 

Om IT-afdelingen te helpen met het verbeteren van de operationele efficiëntie en gebruikservaring introduceert Fortinet de Underlay Performance Monitoring Service for SD-WAN. Deze dienst wordt ondersteund door FortiManager en de database van FortiGuard met actuele informatie over cyberbedreigingen voor honderden populaire SaaS-oplossingen en clouds. De Underlay Performance Monitoring Service for SD-WAN biedt een centraal overzicht van het complete underlay-netwerk. Dit maakt het mogelijk om de prestaties van ISP-verbindingen te raadplegen en erover te rapporteren. IT-afdelingen kunnen op die manier het netwerkverkeer snel op prioriteit indelen en op efficiënte wijze operationele problemen verhelpen. Deze dienst biedt integrale mogelijkheden voor het monitoren van underlay-netwerken.

  • De Underlay Setup Wizard past best practices van Fortinet toe om de inrichting van SD-WAN’s eenvoudiger en efficiënter dan ooit te laten verlopen. Daarvoor is geen speciaal getraind IT-personeel nodig.
  • Het Underlay Monitoring Dashboard biedt organisaties de mogelijkheid om de prestaties van hun underlay-netwerk en applicaties te monitoren vanuit één intuïtief dashboard.
  • De FortiGuard Performance SLA Database bevat honderden vooraf geconfigureerde workloads van SaaS-oplossingen en cloudapplicaties. Organisaties kunnen aan de hand hiervan in een handomdraai service level agreements (SLA’s) opstellen voor de connectiviteitsprestaties van hun internetprovider. Dit verkort de implementatietijd, verkleint de kans op configuratiefouten en helpt organisaties om optimaal voordeel uit hun applicaties te putten.
  • Application Performance Scoring maakt gebruik van geavanceerde analysemogelijkheden voor het meten van alle aspecten van de gebruikservaring voor applicaties. De oplossing signaleert problemen op alle niveaus van het netwerk, zodat die sneller kunnen worden verholpen.

Overlay-as-a-Service for SD-WAN

Elke organisatie is uniek qua omvang en doelstellingen. Waar sommige organisaties slechts een paar bedrijfslocaties hebben, beschikken andere over een omvangrijk netwerk van duizenden locaties. Daarom is het van cruciaal belang om oplossingen aan te passen aan de specifieke eisen van elke organisatie, rekening houdende met hun zakelijke doelstellingen, budget en IT-personeel.

De nieuwe oplossing Overlay-as-a-Service for SD-WAN is speciaal ontwikkeld voor organisaties met beperkte technische expertise en budgetten. De dienst maakt het mogelijk om bedrijfslocaties in een paar minuten op te zetten en voor naadloze onderlinge verbindingen te zorgen. Hiervoor is geen interne hosting of een speciale hub nodig. In plaats daarvan worden de installatie en het beheer op efficiënte wijze uitgevoerd door de clouddienst FortiCloud. Deze aanpak zorgt voor een forse reductie van de tijd en kosten die met de implementatie gemoeid gaan, evenals de hosting- en beheerkosten. Met Overlay-as-a-Service for SD-WAN kunnen organisaties met beperkte middelen beschikken over een doeltreffende en veilige netwerkoplossing zonder concessies te doen aan de netwerkprestaties of hun budget te overschrijden.

Overlay-as-a-Service for SD-WAN zorgt daarnaast voor verdere automatisering van de integratie met FortiSASE, zodat SD-WAN-knooppunten snel een verbinding kunnen maken met de points of presence (POP’s) van Fortinet SASE voor veilige private toegang. Mobiele en thuiswerkers kunnen op die manier een veilige verbinding maken met bedrijfsapplicaties.

Beschikbaarheid

De nieuwe diensten zijn vanaf het derde kwartaal van 2023 verkrijgbaar. De mogelijkheden daarvan worden in de daaropvolgende kwartalen verder uitgebreid.

 

Aanvullende informatie

 

Over Fortinet
​​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecuritytraining en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be