Fortinet neemt ZoneFox over

Met de overname verwerft Fortinet machine learning-technologie voor de detectie van bedreigingen van insiders en incidentrespons

Diegem, 24 oktober 2018 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het de overname van ZoneFox Limited heeft voltooid. Dit is een in Edinburgh gevestigde niet-beursgenoteerde aanbieder van cloud-oplossingen voor de detectie van bedreigingen door insiders. Met de overname versterkt Fortinet zijn Fortinet Security Fabric en oplossingen voor endpointbeveiliging en SIEM-technologie en kan het klanten het volgende bieden:

  • Verbeterd inzicht in endpoints, datastromen en het gebruikersgedrag binnen en buiten het netwerk.
  • Machine learning-technologie die in staat is om uit miljarden gebeurtenissen per dag kwalitatief hoogwaardige aanknopingspunten aan te dragen voor het blootleggen van blinde vlekken binnen het netwerk en gebruikers op de hoogte stelt van verdachte activiteiten.
  • Een unieke cloud-gebaseerde architectuur die essentiële informatie vastlegt voor vijf kernaspecten (gebruikers, apparaten, bronnen, processen en gedrag) ter vereenvoudiging van beveiligingsanalyses en het instellen van beleidsregels.
  • Vastlegging van bedreigingsinformatie op een forensische tijdslijn met een simpele zoekfunctie waarmee beveiligingsmedewerkers snel kunnen vaststellen welke maatregelen ze moeten treffen om de bedrijfsbrede beveiliging op te voeren.
  • Een agent die geen configuratie vereist en daarmee snel en eenvoudig kan worden ingezet; organisaties kunnen opschalen tot maar liefst 10.000 agents zonder prestatieverlies.
  • Ondersteuning voor GDPR, ISO 27001, HIPAA en PCI DSS op basis van kant-en-klare beleidsregels.

De bekroonde machine learning-technologie van ZoneFox voor het opsporen van bedreigingen zal een aanvulling vormen op de endpointbeveiliging en incidentrespons van FortiClient en voegt mogelijkheden voor analyses van het gebruikersgedrag toe aan FortiSIEM, zowel op locatie als in de cloud. Fortinet verwacht dat de nieuwe mogelijkheden voor endpointbeveiliging van ZoneFox bedrijven in staat zullen stellen om machine learning effectiever te benutten voor de detectie van afwijkend gedrag en een snellere reactie op bedreigingen door insiders.

Ken Xie, de oprichter, voorzitter en CEO van Fortinet:
“Bedrijven hebben te maken met een exponentiële groei van het aantal endpoints en gebruikers die data opvragen en gebruikmaken van bronnen in de cloud. Dit vergroot de noodzaak om bescherming te bieden voor bedreigingen van binnenuit de organisatie. Maar liefst 30 procent van alle beveiligingsincidenten was het gevolg van al dan niet opzettelijke handelingen van insiders, zo blijkt uit het 2018 Verizon Data Breach Investigations Report. Door de cloud-gebaseerde technologie van ZoneFox voor het opsporen van bedreigingen te combineren met de endpointbeveiliging en security information & event management (SIEM)-technologie van Fortinet kunnen onze klanten een geïntegreerde beveiligingsaanpak hanteren die bescherming biedt tegen bedreigingen van insiders, een einde maakt aan blinde vlekken binnen het netwerk en bescherming biedt voor hun groeiende aanvalsoppervlak met behulp van automatisering en machine learning.”
Dr. Jamie Graves, de CEO en oprichter van ZoneFox:
“Het doet ons een genoegen om toe te treden tot de organisatie van Fortinet en gezamenlijk een einde te maken aan de pijnpunten van CISO’s rond bedreigingen door insiders. De integratie van onze technologie met de Fortinet Security Fabric en een breed scala van oplossingen van Fortinet en die van andere leveranciers biedt een antwoord op de belangrijkste uitdagingen van organisaties op het gebied van netwerkbeveiliging.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 360.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Over ZoneFox
ZoneFox is een zakelijk beveiligingsplatform van wereldformaat dat een doeltreffende oplossing biedt voor het groeiende probleem van bedreigingen door insiders. Het verkleint daarmee de kans op gegevensdiefstal, datalekken en misbruik. ZoneFox maakt gebruik van geavanceerde analyses van het gebruikersgedrag en machine learning-technologie om gebruikers snel te voorzien van praktisch inzetbare inzichten in het gebruikersgedrag en informatiestromen binnen en buiten het netwerk. De technologie heeft geen nadelige gevolgen voor de prestaties van endpoints en de privacy van eindgebruikers. ZoneFox tilt de beveiliging van organisaties naar een hoger plan uit. De technologie biedt inzicht in de locatie waarnaar bedrijfskritische data wordt verplaatst, wie die opvraagt en belangrijker nog, wie die daar al dan niet opzettelijk op een onwenselijke manier mee omgaat. Het in Edinburgh gevestigde ZoneFox beschikt over een kantoor in Londen en wordt geleid door Dr. Jamie Graves, een ondernemer die zich in cyberbeveiliging specialiseert. Meer informatie is te vinden op www.zonefox.com.

Aanvullende informatie: Lees onze blog voor meer informatie over de overname.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be