Fortinet neemt specialist in geavanceerde endpointbeveiliging enSilo over

Fortinet vult zijn geïntegreerde beveiligingsoplossingen aan met geautomatiseerde mogelijkheden voor real-time detectie en incidentrespons om uitgebreidere bescherming te bieden voor endpoints en data aan de netwerkrand

Ken Xie, oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet

“Bedrijven raken steeds meer verbonden. Hun bedrijfsprocessen strekken zich daarmee uit van de cloud naar de netwerkrand en het Internet of Things. Dit resulteert in een exponentiële groei van het digitale aanvalsoppervlak, en dat maakt de beveiliging er een stuk lastiger op. Het handmatig opsporen van bedreigingen en het gebruik van losstaande beveiligingsoplossingen bieden geen uitkomst voor het beheer en de beveiliging van deze nieuwe omgevingen. De beveiliging moet met het netwerk worden geïntegreerd voor de geautomatiseerde preventie van cyberbedreigingen met de snelheid van het netwerk. Met de overname van enSilo voegen we verbeteringen en automatisering toe aan de real-time detectie, beveiliging en incidentrespons van onze Fortinet Security Fabric. Daarmee kunnen we endpoints en data aan de netwerkrand nog effectiever beschermen.”

Samenvatting van het nieuws
Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het de overname van enSilo heeft afgerond. Dit bedrijf is een in San Francisco gevestigde, niet-beursgenoteerde aanbieder van oplossingen voor endpointbeveiliging. Met de overname versterkt Fortinet zijn Fortinet Security Fabric en krachtige aanbod van oplossingen voor endpoint- en netwerkbeveiliging. Zijn klanten kunnen daarmee profiteren van geavanceerde endpointbeveiliging die voorziet in:

  • geautomatiseerde, real-time bescherming tegen geavanceerde cyberbedreigingen en incidentresponsdiensten die door een team van bedreigingsexperts worden verzorgd
  • gepatenteerde technologieën voor het in kaart brengen van code die ransomware, cyberaanvallen en pogingen om data naar buiten te smokkelen dwarsbomen en voor overeenstemming zorgen met richtlijnen als PCI, HIPAA en de GDPR
  • een agent die met minimale systeembelasting maximale bescherming biedt voor diverse besturingssystemen, waaronder Linux, Windows en macOS
  • unieke, gecoördineerde Internet of Things (IoT)-beveiliging met ingebouwde mogelijkheden voor toegangscontrole en endpointbeveiliging
  • flexibel gebruik op locatie en in de cloud met ondersteuning voor multi-tenancy en schaalbaarheid tot honderdduizenden endpoints. 

De combinatie van Fortinet en enSilo resulteert in een krachtige beveiligingsoplossing voor bedrijven en dienstverleners van elke omvang. Fortinet wil klanten nog effectievere beveiliging aanbieden door het integreren van de endpoint detection & response (EDR)-technologie van enSilo met zijn eigen oplossingen, zoals FortiSIEM, het user entity behavior analytics (UEBA)-systeem FortiInsight en FortiNAC. Bedrijven kunnen zo profiteren van superieur overzicht op hun endpoints en hecht gecoördineerd, dynamisch beheer van alle activiteiten rond het netwerk, gebruikers en hosts. Managed security service providers (MSSP’s) kunnen van deze combinatie profiteren door hun klanten te voorzien van uitgebreide en efficiënte managed detection & response (MDR)-diensten. 

enSilo was voor de overname al Fortinet Security Fabric-ready partner. Zijn technologie vormt een aanvulling op next generation firewalls uit de FortiGate-reeks, FortiSandbox, FortiSIEM en de FortiClient Fabric Agent. Daarmee ontstaat een extra laag voor detectie en toepassing van beveiligingsregels die organisaties helpt aan tijdsbesparingen bij het detecteren, onderzoeken en herstellen van cyberaanvallen. 

Roy Katmor, de CEO en oprichter van enSilo
“enSilo en Fortinet streven allebei naar het oplossen van de meest complexe beveiligingsvraagstukken van hun klanten en het beschermen van hun endpoints, bedrijfsprocessen en data. enSilo vult het uitgebreide aanbod van beveiligingsoplossingen van Fortinet aan met zijn gepatenteerde en geavanceerde EDR-benadering.” 

Dave Gruber, senior analyst bij de Enterprise Strategy Group (ESG)
“Volgens onderzoek door ESG heeft 76% van alle organisaties meer moeite met detectie en incidentrespons dan twee jaar geleden. Leveranciers zoals Fortinet pakken dit probleem aan met de ontwikkeling van een geïntegreerd beveiligingsplatform dat bescherming biedt voor al hun endpoints, netwerken en cloud-omgevingen. De toevoeging van de geautomatiseerde EDR-technologie van enSilo aan het platform van Fortinet vereenvoudigt en bespoedigt het met elkaar in verband te brengen en de correlatie van beveiligingsmeldingen. Dit zorgt voor snellere bedreigingsdetectie en incidentrespons.” 

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. 

Aanvullende informatie

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ Lees het blog van Fortinet voor meer informatie over de overname.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be