Fortinet lanceert nieuwe integraties van FortiGuard SOCaaS met de Fortinet Security Fabric

Diegem, 28 maart 2024 – Fortinet introduceert nieuwe integraties van FortiGuard SOCaaS met het beveiligingsplatform Fortinet Security Fabric. Deze integraties versterken de netwerkbeveiliging door het stroomlijnen van corrigerende maatregelen. Op basis van data die uit het netwerk is verzameld kunnen klanten nog meer waarde uit hun investering in FortiGuard SOCaaS putten.

Security-team kunnen vanaf vandaag hun abonnement op Managed FortiGate Service, FortiSASE en de FortiClient Forensics Service direct integreren met FortiGuard SOCaaS. Deze geïntegreerde oplossing biedt hen toegang tot aanbevelingen van beveiligingsanalisten voor het stroomlijnen van corrigerende maatregelen zoals het aanpassen van de firewall-instellingen. Dat kunnen ze doen via het Fortinet Security Fabric-platform.

Hieronder volgt een overzicht van manieren waarop deze integraties de beveiliging van organisaties een boost geven en de waarde van hun investeringen in de Fortinet Security Fabric verhogen:

  • FortiSASE voor het versterken van de netwerkbeveiliging: De integratie van FortiGuard SOCaaS met FortiSASE geeft de netwerkbeveiliging een forse boost. FortiSASE biedt security-teams met logging en monitoring inzicht in wat er zich binnen het netwerk afspeelt. De oplossing informeert hen over netwerkgebeurtenissen zoals de detectie van virussen, bezoeken aan onwenselijke websites, indringingspogingen, mislukte aanmeldingen en meer. Aan de hand van al deze informatie kan het SOCaaS-platform uitgebreid overzicht bieden op het FortiSASE-netwerk.
  • De FortiClient Forensics Service voor uitgebreid beveiligingsonderzoek: Deze dienst zet de mogelijkheden van FortiGuard SOCaaS kracht bij met diepgaand onderzoek naar incidenten op endpoints. Als FortiGuard SOCaaS bijvoorbeeld melding maakt van een geavanceerde malware-aanval, kunnen security-teams direct via het FortiCloud SOCaaS-portal een beroep doen op de FortiClient Forensics Service voor een uitgebreide evaluatie van de endpoints om de aard en bron van de aanval te identificeren.
  • De Managed FortiGate Service voor een harmonieus samenspel van security- en netwerkprocessen: Deze dienst kan worden geïntegreerd met FortiGuard SOCaaS om de netwerkbeveiliging kracht bij te zetten. Dit maakt een coherente en cyclische aanpak van het beheer van netwerk- en beveiligingsprocessen mogelijk. Als FortiGuard SOCaaS een onregelmatigheid detecteert die op een beveiligingsrisico kan duiden, ontvangt de Managed FortiGate Service daar een melding van. Deze dienst kan in dat geval proactief strategische beschermende maatregelen uitvoeren, zoals het segmenteren van het netwerk om potentieel geïnfecteerde gebieden te isoleren om de verspreiding van cyberbedreigingen te voorkomen. Dit stroomlijnt de incidentrespons en maakt het mogelijk om de netwerkbeveiliging voortdurend aan te passen aan nieuwe bedreigingen voor veerkrachtiger bescherming tegen toekomstige cyberaanvallen.
Filip Savat, ​ Regional Director BeLux bij Fortinet: “SOC-diensten bieden een snelle oplossing voor het tekort aan personeel en helpen bedrijven met het voorkomen, detecteren en verhelpen van beveiligingsincidenten. Bedrijven maken gebruik van onze voor SOC2 gecertificeerde FortiGuard SOC-as-a-Service (SOCaaS) om de dagelijkse activiteiten op het gebied van monitoring en de detectie van cyberbedreigingen kracht bij te zetten zonder de noodzaak van forse investeringen in nieuwe technologie of extra personeel. We zijn dan ook zeer enthousiast over de integratie van de Managed FortiGate Service, FortiSASE en de FortiClient Forensics Service met FortiGuard SOCaaS via de Fortinet Security Fabric. Deze integratie stelt beveiligingsprofessionals in staat om meer waarde te putten uit hun interactie met ons SOCaaS-team. Op die manier kunnen zij hun dagelijkse activiteiten verder stroomlijnen en vereenvoudigen.”

 

Over Fortinet
​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be