Fortinet lanceert beveiligingsoplossing voor de Operationele Technologie (OT)

De brede Security Fabric-architectuur voorziet in geïntegreerde beveiliging in omgevingen met en zonder klimaatbeheersing

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van zijn beveiligingsoplossing voor de Operationele Technologie (OT) achter cruciale infrastructuren en industriële organisaties. De nieuwe oplossing integreert een robuuste firewall, switching en wireless access point-appliances met de industriële dreigingsinformatie van FortiGuard. Hiermee voorziet de oplossing in geïntegreerde toepassingen voor cyberbeveiliging van industriële systemen zoals industrial control systems (ICS) en supervisory control and data acquisition (SCADA)-systemen. Deze worden binnen de OT-infrastructuur van een organisatie vaak gebruikt in de buitenlucht en binnen faciliteiten zonder klimaatbeheersing.

  • De Fortinet Security Fabric maakt geavanceerde segmentatie, toegangsbeheer en malware-bescherming mogelijk voor cruciale infrastructuren en industriële organisaties. Dat zijn vereisten om de beveiligingsoplossingen te kunnen verenigen en OT-netwerken te kunnen beschermen, ongeacht wat omstandigheden in de operationele omgeving zijn.
  • Industriële organisaties kunnen hun OT-infrastructuur en -apparatuur beschermen met de robuuste beveiligingsproducten van Fortinet, zelfs als men deze installeert in omgevingen onder de meest barre omstandigheden, waarin andere beveiligingsoplossingen niet kunnen functioneren.
  • De industriële appliances van Fortinet zetten de onlangs geïntroduceerde Industrial Security Services van FortiGuard in. Deze biedt applicatiebeheer en verdedigingssignaturen die specifiek gerelateerd zijn aan cruciale infrastructuren en organisaties in de industriesector, zoals nutsvoorzieningen, olie- en gasleveranciers, transportbedrijven en fabrieken.

Versmelting van OT en IT vraagt om verenigde en geautomatiseerde beveiliging
Cruciale infrastructuren zijn steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Zo zegt 51 procent van de bedrijven dat het in de afgelopen 12 maanden te maken kreeg met een beveiligingsinbreuk in hun SCADA/ICS-omgeving. De gevolgen van een succesvolle aanval kunnen leiden tot de verstoring, en zelfs de verwoesting, van fysieke middelen en essentiële diensten zoals de water-, stroom- of brandstofvoorziening.

Nutsbedrijven, olie en gasleveranciers, transporteurs en fabrieken maken in toenemende mate gebruik van verbonden controlesystemen en industriële IoT-toepassingen. Daardoor breidt het aanvalsoppervlak snel uit. Juist omdat deze apparaten en systemen verbonden zijn, vormen zij een serieuze uitdaging naarmate zij meer gebruik maken van traditionele IT-netwerkinfrastructuren, draadloze toegangspunten en mobiele netwerken. OT-infrastructuren bevatten speciale toepassingen en de meeste oplossingen voor beveiliging en dreigingsinformatie kunnen daardoor geen inzicht bieden in aanvallen op cruciale infrastructuren, laat staan dat zij deze infrastructuren hiertegen kunnen beschermen.

Een rapport van Forrester uit 2014 meldt: “Er zijn fundamentele verschillen tussen traditionele informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) [...] S&R (security and risk)-experts in IT en OT moeten elkaars verschillen respecteren en accepteren en samen leren werken.”1

De beveiligingsoplossing van Fortinet voor Operationele Technologie lost de unieke beveiligingsuitdagingen op waar cruciale infrastructuren en industriële organisaties mee te maken hebben. Tegelijkertijd verenigt de Fortinet Security Fabric de controle over, en het beheer van zowel OT- als traditionele IT-infrastructuren.

Security Fabric biedt bescherming op maat voor OT-infrastructuren
De robuuste en openluchtproducten van Fortinet zijn speciaal voor industriële toepassingen versterkte appliances die grootzakelijke verbindingsmogelijkheden en beveiliging bieden voor cruciale beheersystemen die zowel te maken krijgen met kwaadaardige aanvallen als met extreem weer en andere veeleisende fysieke omstandigheden.

  • De FortiGate Rugged Series is een reeks alles-in-een firewalls die gespecialiseerde bescherming bieden voor het beveiligen van cruciale infrastructuren en beheernetwerken tegen kwaadaardige aanvallen.
  • De FortiSwitch Rugged Series bestaat uit producten die alle prestaties en beveiliging bieden van de vertrouwde FortiSwitch-reeks, maar extra versterkt zijn zodat zij ideaal zijn voor het gebruik onder barre omstandigheden in de buitenlucht. Het beheer vanuit de FortiGate vereenvoudigt het gebruik en breidt het beveiligingsbeleid uit naar de switchpoorten.
  • De FortiAP Outdoor Series bestaat uit veilige, op identiteiten gebaseerde wifi access points. Het beheer vindt plaats met de wireless controllerfunctie die geïntegreerd is in de FortiGate. De combinatie met FortiSwitch voorziet in een daadwerkelijk verenigde toegangslaag met algemene beleidsregels voor beveiliging.
  • De reeks robuuste en openluchtoplossingen van Fortinet biedt producten in verschillende vormen met eigenschappen zoals een superieure overbruggingstijd bij storingen, bescherming tegen elektromagnetische interferentie, vibratietolerantie, waterdichtheid, breed thermisch bereik, ventilatorloze koeling en stroomvoorziening via ethernet.

Deze apparaten worden aangestuurd door het FortiOS beveiligingsbesturingssysteem van Fortinet en ondersteund door de Industrial Security Service van FortiGuard voor de bescherming van de meest gebruikte ICS- en SCADA-apparaten en -toepassingen. De Industrial Security Service van FortiGuard levert OT-specifieke, real-time dreigingsinformatie voor de bescherming van kwetsbaarheden, diep inzicht en fijnmazige controle over propriëtaire ICS- en SCADA-protocollen.

Dankzij het Fortinet Fabric-Ready Partner Programma kunnen organisaties ook naadloos complementaire OT-beveiligingsoplossingen van derden integreren in de Fortinet Security Fabric. Deze diep-technische integratiemogelijkheden worden vooraf gevalideerd zodat het zeker is dat zij consistent samenwerken, gemakkelijke te installeren zijn en voorzien in minder complexiteit en meer automatisering.

Filip Savat, country manager Fortinet Belux: “De beveiliging van cruciale infrastructuren tegen cyberaanvallen krijgt een steeds hogere prioriteit naarmate smart cities en verbonden nutsdiensten zorgen voor een versmelting van IT-, OT- en IoT-netwerken. Een succesvolle verdediging van deze omvangrijke geconvergeerde netwerken is alleen mogelijk als organisaties beschikken over een architectuur die de hele infrastructuur schaalbaar maakt voor volledig inzicht, segmentatie en geïntegreerde bescherming. De nieuwste OT-oplossingen van Fortinet bewapenen beheerders van cruciale infrastructuren met een brede beveiligingsoplossing die hun traditionele IT-omgeving overspant en ook voorziet in de geavanceerde functionaliteit die nodig is om de cruciale OT-infrastructuur te verdedigen.”

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 330.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Corneel Haine

Evoke (CJ Communications BVBA)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be