Fortinet introduceert Fabric Connectors voor de automatisering van beveiliging

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de beschikbaarheid bekend van zijn nieuwe Fabric Connectors. Die automatiseren het beveiligingsbeheer in omgevingen op basis van technologie van uiteenlopende leveranciers door open integratie met de technologie van Fabric-Ready-partners met behulp van API's (application programming interfaces).

Fabric Connectors bieden de organisaties de mogelijkheid om oplossingen die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric met een simpele muisklik te integreren met hun bestaande beveiligingsomgeving. Ze automatiseren operationele wijzigingen via een centrale console om lacunes op het gebied van beveiliging en compliance te dichten. Er zijn momenteel Fabric Connectors verkrijgbaar voor cloud-omgevingen, SDN, feeds met bedreigingsinformatie, ITSM, automatiseringstools, SSO/identiteitsbeheer, IaaS-beheer en CVE-beheer voor eindpoints.


De eerste reeks van Fabric Connectors biedt hechte integratie met populaire technologische infrastructuren en oplossingen zoals Amazon Web Services (AWS), Cisco ACI, het Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Nuage Networks VSP, ServiceNow en VMware NSX. Klanten van Fortinet met de laatste versie van zijn besturingssysteem, FortiOS 6.0, kunnen direct gebruikmaken van de integratiemogelijkheden van de Fabric Connectors.

Fabric Connectors voor het automatiseren van het beveiligingsbeheer
Veel organisaties maken binnen hun netwerkomgeving gebruik van producten, tools en applicaties van uiteenlopende leveranciers en losstaande methodieken voor beveiligingsbeheer. Volgens een recent rapport van Gartner "hebben veel beveiligingsteams te sterk geïnvesteerd in een veelheid aan tools. Daardoor kampen ze met 'meldingsmoeheid', complexiteit als het gevolg van het gebruik van verschillende beheerconsoles en problemen met het aantrekken en behouden van beveiligingsprofessionals met de vaardigheden en expertise die nodig zijn om effectief gebruik te maken van al deze tools. Ondertussen is er sprake van een groeiend aanvalsoppervlak dat zich niet langer beperkt tot IT-omgevingen op locatie."

Het gebrek aan technologische integratie binnen deze complexe omgevingen maakt het steeds moeilijker voor organisaties om operationele beveiligingstaken te beheren en automatiseren. DevOps-processen en -tools zijn vaak ook niet geïntegreerd met beveiligingsprocessen. Dat vertraagt de ontwikkeling van applicaties en zorgt daarmee voor een langere time-to-market.

Om een oplossing te bieden voor de complexiteit van digitale ondernemingen en gaten in de beveiliging te dichten, breidt Fortinet zijn open Security Fabric-architectuur uit met Fabric Connectors die mogelijkheden bieden om het beveiligingsbeheer hechter te integreren met de infrastructuren en applicaties van Fabric-Ready-partners.

Story image

Fabric Connectors helpen organisaties om te zorgen voor consistente netwerkbeveiliging met centrale orchestration van gebruikers, applicaties en data in hybride, publieke en private cloud-omgevingen. Ze bieden de mogelijkheid van automatisering van workflows, SOC-omgevingen, feeds met bedreigingsinformatie en de toepassing van beveiligingsregels zodra er nieuwe diensten en applicaties in gebruik worden genomen. Fabric Connectors maken daarmee een einde aan de noodzaak van menselijke tussenkomst.

Fabric Connectors kunnen met behulp van een API of maatwerk worden geïntegreerd met beveiligingsoplossingen van partners. Ze zijn direct toegankelijk voor klanten in de vorm van eenvoudige DevOps-kits die ze kunnen downloaden en met een paar simpele muisklikken kunnen activeren. Het open ontwerp van de Fabric Connectors maakt een duurzame en hechte integratie mogelijk met het groeiende aantal componenten die deel uitmaken van het ecosysteem van Fortinet en breidt de mogelijkheden van de Security Fabric uit naar de voor compatibiliteit geteste infrastructuren van andere leveranciers.

De eerste reeks van Fabric Connectors van Fortinet biedt ondersteuning voor:

  • Dynamische beleidsregels voor de cloud: AWS, Microsoft Azure, Oracle
  • Dynamische beleidsregels voor SDN: Cisco Application Centric Infrastructure (ACI)™, Nuage Networks VSP, VMware NSX
  • Incidentrespons/ITSM (IT Service Management): ServiceNow, Webhook
  • Feeds met bedreigingsinformatie: AWS Guard Duty
  • Automatisering: AWS Lambda, FortiClient EMS Quarantine
  • SSO (Single Sign-On)/Identiteitsbeheer: Microsoft Active Directory, Radius
  • CVE (Common Vulnerabilities & Exposures)-beheer voor endpoints: FortiClient EMS


De Fabric Connectors zijn gratis verkrijgbaar voor gezamenlijke klanten van Fortinet en de hierboven vermelde Fabric-Ready-partners die gebruikmaken van FortiOS 6.0, de laatste versie van het besturingssysteem van Fortinet.

John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet
"Fortinet heeft een uitgebreid ecosysteem van brancheleidende partners opgebouwd. Hun beveiligingsoplossingen zijn met de Fortinet Security Fabric-architectuur geïntegreerd met behulp van API's en scripts van DevOps-tools. De introductie van Fabric Connectors draagt bij aan de nog hechtere integratie die nodig is voor het automatiseren en vereenvoudigen van beveiligingsdiensten, het instellen van beleidsregels en het operationele beheer in omgevingen op basis van beveiligingstechnologie van verschillende leveranciers."


Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 350.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Corneel Haine Evoke (CJ Communications BVBA)
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel