Fortinet introduceert de eerste veilige netwerkoplossing met ondersteuning voor Wi-Fi 7

Wi-Fi 7 access point en 10 Gigabit PoE-switch brengen dubbele snelheden en meer capaciteit naar de geïntegreerde en veilige oplossingen van Fortinet voor vaste en draadloze netwerken

Diegem, 17 januari 2024 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, komt vandaag met een marktprimeur in de vorm van de eerste uitgebreide veilige netwerkoplossing met ingebouwde ondersteuning voor Wi-Fi 7.

De FortiAP 441K, de eerste access point van Fortinet die voor Wi-Fi 7 is ontwikkeld, biedt hogere snelheden en meer capaciteit. De nieuwe FortiSwitch T1024 is speciaal ontwikkeld voor 10 Gigabet Ethernet (GE)-toegang en biedt Power over Ethernet (PoE) met een vermogen van 90 Watt om tegemoet te komen aan de bandbreedtevereisten van Wi-Fi 7. Deze nieuwe apparaten bieden de snelle draadloze prestaties en geavanceerde functionaliteit die moderne bedrijven nodig hebben. Als onderdeel van de oplossing Fortinet Secure Networking bieden ze naadloze integratie met de AIOps-tool van Fortinet en de FortiGuard AI-Powered Security Services. Dit draagt bij aan ongeëvenaarde niveaus van beveiliging, overzicht en grip.

“Fortinet is de enige leverancier die netwerktechnologie en door AI ondersteunde cybersecurity samenbrengt binnen een allesomvattende oplossing voor het verbinden en beschermen van het vaste en draadloze LAN”, zegt John Maddison, chief marketing officer en executive vice president Product Strategy bij Fortinet. “Met deze nieuwe producten geven we klanten baanbrekende draadloze technologie in handen. Daarmee kunnen zij profiteren van de hogere doorvoercapaciteit van Wi-Fi 7, hun draadloze verkeer veilig houden en efficiënte bedrijfsprocessen waarborgen.”

De kracht van Wi-Fi 7 inzetten

Bedrijven staan te popelen om een beroep te doen op de hogere snelheden en extra bandbreedte van Wi-Fi 7. Met deze nieuwe generatie van draadloze technologie kunnen ze ondersteuning bieden voor gegevensintensieve applicaties en apparaten in hun netwerk. Dergelijke nieuwe technologieën kunnen echter hun aanvalsoppervlak vergroten, en legacy security-oplossingen kunnen moeite hebben met het inspecteren en beveiligen van het intensievere netwerkverkeer. Organisaties hebben te maken met een geavanceerd en voortdurend veranderend bedreigingslandschap, en kunnen zich daarom niet veroorloven om gaten in hun beveiliging te laten vallen. De uitgebreide Secure Networking-oplossing van Fortinet combineert ondersteuning voor Wi-Fi 7 met door AI ondersteunde beveiliging van grootzakelijke kwaliteit en mogelijkheden voor het automatiseren van AIOps waarmee organisaties hun draadloze verkeer veilig kunnen houden.

Nieuwe access point en switch bieden bedrijven toegang tot Wi-Fi 7

De nieuwe FortiAP 441K en FortiSwitch T1024 zijn de laatste innovaties binnen de Fortinet Secure Networking-oplossing, die netwerktechnologieën samenvoegt met door AI ondersteunde cybersecurity om alle netwerkranden veilig te houden. . De FortiAP 441K maakt gebruik van de Wi-Fi 7 Qualcomm(R) Networking Pro 1220 Platform van Qualcomm Technologies, een ​ draadloze technologie innovator in de voorhoede van de ontwikkeling van Wi-Fi 7. De access point biedt daarmee de volgende voordelen:

  • Tot twee keer hogere verbindingssnelheden: De FortiAP 441K zorgt voor razendsnelle draadloze netwerkverbindingen. De snelheden kunnen tot twee keer hoger uitvallen bij dezelfde netwerkconfiguratie.
  • Ongekend snelle gegevensoverdracht: De access point biedt ondersteuning voor 4096 QAM voor een snellere gegevensoverdracht. Dit is van cruciaal belang voor bandbreedte-intensieve toepassingen zoals videostreaming en samenwerkingstools.
  • Lagere latency: Door gebruik te maken van 320 MHz-kanalen kan elke FortiAP 441K een breder frequentiespectrum benutten. Dit resulteert in een snellere gegevensoverdracht en lagere latency en daarmee een positieve eindgebruikerservaring.
  • Verbeterde load balancing en minder interferentie: Preamble puncturing, een techniek voor het blokkeren van interferentie, en geavanceerde multi-linkprocedures dragen bij aan een flexibel gebruik van netwerkkanalen. Dit levert uiterst betrouwbare en veerkrachtige verbindingen op die bedrijven online en productief houden.

Organisaties die optimaal willen profiteren van de voordelen van Wi-Fi 7 moeten ervoor zorgen dat hun onderliggende netwerkinfrastructuur ruimte biedt voor de hogere snelheids- en capaciteitseisen van deze technologie. De nieuwe 10 GE access switch FortiSwitch T1024 met een PoE-vermogen van 90 Watt is speciaal ontwikkeld om ondersteuning te bieden voor nieuwe Wi-Fi 7 access points. Organisaties die deze access points en switch in combinatie gebruiken kunnen een beroep doen op de hogere snelheden en krachtiger prestaties van Wi-Fi 7 om een uitmuntende ervaring naar alle gebruikers en apparaten te brengen.

De brancheleidende Secure Networking-oplossing van Fortinet

Fortinet Secure Networking maakt deel uit van de Fortinet Security Fabric, het beveiligingsplatform van Fortinet. Vanwege deze hechte integratie kunnen organisaties hun probleemloos geavanceerde cybersecurity naar hun netwerkapparatuur brengen. Daarbij kunnen ze de next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks gebruiken als draadloze controllers om te profiteren van de door AI ondersteunde beveiligingsdiensten van FortiGuard. Deze bieden onder meer bescherming tegen geavanceerde malware, sandboxing en webfiltering. Met de FortiAIOps-tool van Fortinet kunnen organisaties in real time inzichten opdoen in potentiële netwerkproblemen en beheertaken rond het LAN en WAN automatiseren. Met de introductie van Wi-Fi 7 kan Fortinet Secure Networking nu al deze mogelijkheden combineren met marktleidende snelheid en capaciteit.

“Onze voorspelling is dat over vijf jaar meer dan driekwart van alle omzet in de markt voor zakelijke WLAN’s afkomstig zal zijn van Wi-Fi 7 access points. Deze groei houdt verband met de wens om gebruik te maken van het nieuwe 6 GHz-spectrum. Samenvallend met de introductie van de beschikbaarheid van Wi-Fi 7 zien we de trend dat organisaties vragen om hechte integratie van hun draadloze infrastructuur en beveiligingsinfrastructuur. Fortinet bevindt zich in een goede positie om als een van de eerste grootzakelijke leveranciers Wi-Fi 7 aan te bieden en heeft op agressieve wijze beveiligingsfuncties aan zijn netwerkproducten toegevoegd", verteltChris Depuy, medeoprichter van en technologisch analist bij de 650 Group

 

Aanvullende informatie

 

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be