Fortinet herijkt focus op kernmarkten ter versterking van zijn leiderschapspositie en innovatievermogen

Strategische focus op groeimarkten Secure Networking, Universal SASE en Security Operations en investeringen in R&D moet de internationale expansie versnellen

Diegem, 9 november 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snel groeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations. Hiermee onderstreept Fortinet zijn toewijding aan een cultuur van innovatie en de ontwikkeling van oplossingen die klanten toegevoegde waarde bieden.

“In de loop van het 20-jarige bestaan van Fortinet heeft onze toewijding aan R&D ons in staat gesteld om aan de voorhoede van innovatie te blijven en klanten te helpen aan effectieve bescherming van hun infrastructuur en data”, zegt Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet. “Al deze tijd hielden we vast aan onze leidende beginselen: de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit en consolidatie van losstaande producten tot een geïntegreerd beveiligingsplatform. Deze aanpak blijft weerklank vinden in de markt voor cybersecurity. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit het juiste moment is om onze focus te richten op Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.”

De bestaande geïntegreerde en in eigen beheer ontwikkelde producten en diensten van Fortinet bezorgen het bedrijf een duidelijke voorsprong op de concurrentie in deze drie kernmarkten. Technologie vormt daarom de hoeksteen van de nieuwe strategische aanpak.

  • De Secure Networking-markt zal naar verwachting jaarlijks met bijna 9 procent groeien om in 2027 een omvang van 86 miljard dollar te bereiken. Deze markt bestaat voornamelijk uit firewalls, veilige switches, access points en 5G-gateways. Met het oog op de groeiende firewall-omzet van Fortinet is de verwachting dat de omzet uit de daaraan gekoppelde FortiGuard AI-Powered Security Services mee zal groeien. Secure Networking is de grootste aanspreekbare markt voor Fortinet. Gemeten naar zowel de totale firewall-omzet als het aantal verkochte eenheden is Fortinet marktleider op dit gebied. Deze markt zal dan ook een kernonderdeel van zijn bedrijfsstrategie blijven vormen.
  • De Universal SASE-markt zal jaarlijks naar verwachting met bijna 20 procent groeien om in 2027 een omvang van 36 miljard dollar te bereiken. Deze markt omvat SD-WAN, SWG, CASB, DLP, ZTNA, SASE en andere cloud-native netwerk- en beveiligingstechnologieën die ten doel hebben om de implementatie van een zero trust-strategie te vereenvoudigen. Fortinet is de enige aanbieder van een SASE-oplossing die in staat is om al deze functies vanuit de cloud of in de vorm van een appliance aan te bieden. Deze mogelijkheden worden ondersteund door gemeenschappelijk besturingssysteem, netwerk- en security-functionaliteit en een centrale beheerconsole. Fortinet werd recentelijk gepositioneerd als ‘Challenger’ in het 2023 Gartner Magic Quadrant for Single-Vendor SASE, de allereerste editie van dit marktrapport.
  • De Security Operations-markt zal jaarlijks naar verwachting met iets boven de 14 procent groeien om in 2027 een omvang van 78 miljard dollar te bereiken. Het SecOps-platform van Fortinet is uitgebreider en sterker geïntegreerd dan alle andere oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het combineert functionaliteit voor EDR, SIEM, SOAR, NDR met ingebouwde beveiligingstechnologieën van grootzakelijke kwaliteit die organisaties inzicht in en grip op hun gedistribueerde omgevingen bieden.

Fortinet bevindt zich in een unieke positie om functionaliteit voor Secure Networking, Universal SASE en Security Operations aan te bieden in de vorm van een geïntegreerd platform dat kracht wordt bijgezet door AI, geïntegreerd beheer, toonaangevende bedreigingsinformatie en een van de grootste open ecosystemen binnen de branche.

Systemen die in de categorie van operationele technologie (OT) vallen verschillen sterk van traditionele IT-systemen. Om deze reden zal Fortinet OT-bewuste beveiligingsoplossingen blijven afleveren voor al deze drie gebieden. Voorbeelden zijn speciaal op operationele technologie gerichte InfoSec-tools en bedreigingsinformatie en integraties met oplossingen voor OT-beveiliging van andere leveranciers. Daarmee zorgt Fortinet voor risicoreductie en effectieve beveiliging van OT-omgevingen.

Fortinet blijft verder bouwen aan een cultuur die innovatief denken aanmoedigt om zijn brancheleidende R&D-activiteiten kracht bij te zetten. Deze aanpak heeft tot dusver al geresulteerd in 949 Amerikaanse octrooien. Dat is twee keer zoveel als de concurrent die het dichtst in de buurt van Fortinet komt. De strategische herijking van de focus van Fortinet op investeringen in R&D hebben in 2023 geresulteerd in de volgende belangrijke productintroducties en -verbeteringen:

  • Secure Networking: Fortinet heeft forse stappen gezet met innovaties op het gebied van netwerkbeveiliging en veilige connectiviteit. Dat geldt in het bijzonder voor de ontwikkeling van de next-generation firewall tot een hybride mesh-firewall. Fortinet introduceerde dit jaar de ASIC Security Processor 5 (SP5) om de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit aan de netwerkrand te versnellen. De SP5 wordt ingezet binnen de nieuwe, krachtiger presterende firewall-appliances FortiGate 90G, FortiGate 120G en FortiGate 900G. Het gebruik van ASIC’s geeft blijk van de toewijding van Fortinet aan duurzaamheid door klanten te voorzien van energie-efficiënte producten met een kleinere milieuvoetafdruk. Zo bleek uit een Forrester Total Economic Impact (TEI)-analyse dat organisaties met datacenters kunnen profiteren een aanzienlijke ROI door de FortiGate-appliances en FortiGuard AI-powered Security Services tot een hybride mesh-firewall te combineren. Fortinet introduceerde daarnaast nieuwe switches die naast intelligente en schaalbare connectiviteit ook naadloze integratie met AIOps bieden ter vereenvoudiging van het netwerkbeheer.
  • Universal SASE: Fortinet introduceerde in 2023 innovatieve SD-WAN- en SSE-mogelijkheden die hybride werknemers veilige toegang bieden tot het internet, SaaS-oplossingen en private applicaties. Fortinet breidde daarnaast de reikwijdte van zijn netwerk uit naar meer dan 100 wereldwijde locaties. Dat deed het op basis van strategische partnerships met providers zoals Google Cloud en investeringen in zijn eigen SASE-locaties. Bij al deze innovaties staan geïntegreerd beheer en integrale digitale ervaringen centraal. Ze bieden organisaties mogelijkheden voor het automatiseren van het netwerkbeheer in combinatie met verbeterd overzicht op het netwerk. Fortinet hielp gebruikers van zijn SD-WAN-oplossing aan naadloze integratie met FortiSASE, zodat zij hun eindgebruikers veilige private toegang konden bieden tot een breder scala van applicaties. Verder introduceerde Fortinet verbeteringen op het gebied van ZTNA, DLP en inline CASB om klanten te helpen met de implementatie van zero trust beveiliging voor al hun applicaties en data. Fortinet breidde ten slotte zijn flexibele licentieprogramma FortiFlex uit naar door AI ondersteunde beveiligingsdiensten voor moderne hybride omgevingen.
  • Security Operations: In 2023 voegde Fortinet verbeteringen aan zijn Security Operations-aanbod toe die bijdroegen aan hechtere integratie, krachtiger automatisering van de detectie en incidentrespons en snellere discovery- en herstelprocessen. Belangrijke updates waren nieuwe AI- en machine learning-functionaliteit en aanvullende mogelijkheden voor real-time incidentrespons en automatisering. Deze zorgden voor efficiëntere Security Operations en maakten het mogelijk om geavanceerde cyberaanvallen sneller af te slaan. Fortinet breidde daarnaast het dienstenaanbod van FortiGuard uit met onder meer SOC-as-a-Service om de vaardigheden en prestaties van SecOps-professionals en -processen een boost te geven.

De R&D-investeringen van Fortinet worden aangevuld met een strategische herijking van zijn investeringen in go-to-marketactiviteiten. De focus hiervan zal eveneens op Secure Networking, Universal SASE en Security Operations komen te liggen. De verkoopactiviteiten zullen rond deze drie strategische kerngebieden worden ingericht om de marktpenetratie te bevorderen en de banden met klanten te versterken.

Aanvullende informatie

Over Fortinet
​​​​​​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecuritytraining en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be