Fortinet gepositioneerd als ‘Leader’ in het ‘2020 Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure’

Fortinet gepositioneerd als ‘Leader’ in het ‘2020 Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure’

Diegem, 2 oktober 2020 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cybersecurity, maakt vandaag bekend dat het door Gartner is gepositioneerd in het Leader-kwadrant in het marktrapport ‘2020 Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure’. Fortinet behaalde een hogere positie ten opzichte van het vorige jaar dankzij de compleetheid van zijn visie en zijn uitvoerend vermogen.

Fortinet is leverancier van de meest flexibele SD-WAN-oplossing op de markt

Fortinet blijft Fortinet Secure SD-WAN uitbreiden met innovatieve functionaliteit om een organisch ontwikkelde oplossing af te leveren die geavanceerde routering, zelfherstellende SD-WAN-functionaliteit en intuïtieve orchestration combineert met de meest flexibele beveiligingsmogelijkheden binnen de branche. Fortinet biedt deze mogelijkheden aan via een geïntegreerde next-generation firewall of cloud-gebaseerde Security Access Service Edge (SASE)-technologie. 

De toewijding van Fortinet aan innovatie op het gebied van SD-WAN-technologie heeft geresulteerd in de meest uitgebreide en veilige SD-WAN-oplossing binnen de branche. Deze oplossing is inzetbaar in thuisomgevingen, filialen, campusomgevingen en multi-cloudomgevingen. Fortinet Secure SD-WAN helpt klanten met het realiseren van aanzienlijke voordelen, zoals:

  • Een verbeterde gebruikservaring: Klanten van Fortinet kunnen op dynamische wijze bottlenecks aan alle randen van het WAN identificeren en verhelpen met behulp van uitgebreide zelfherstellende SD-WAN-mogelijkheden. Deze worden van extra kracht voorzien door speciaal ontwikkelde ASIC’s. De inzet van AI en machine learning biedt organisaties meer overzicht en grip. Dit draagt bij aan optimale applicatieprestaties.
  • Lagere kosten en minder complexiteit: De Security-driven Networking-aanpak van Fortinet verenigt netwerk- en beveiligingstechnologie tot een geïntegreerde Secure SD-WAN-oplossing met centrale orchestration. Organisaties kunnen daarmee het aantal losstaande beveiligingsoplossingen en de beheercomplexiteit terugdringen en profiteren van zo laag mogelijke totale eigendomskosten (TCO).

Eerder dit jaar werd Fortinet uitgeroepen tot Gartner Peer Insights Customers’ Choice voor 2020 in de categorie ‘WAN Edge Infrastructure’. Dit was te danken aan positieve feedback en rapportcijfers van professionals die ervaring hadden met de inkoop, implementatie of het gebruik van Fortinet Secure SD-WAN. 

Fortinet werd daarnaast aangemerkt als de snelst groeiende SD-WAN-leverancier door het adviesbureau Omdia. Dit verwees naar de groei van de omzet uit SD-WAN-oplossingen van Fortinet met 247% in het eerste kwartaal van 2020 ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Fortinet is van mening dat deze aanduiding blijk geeft van zijn vermogen om een van de beste SD-WAN-oplossingen op de markt af te leveren. 

Een heldere visie op de toekomst van SD-WAN
Organisaties die voor Fortinet Secure SD-WAN hebben gekozen kunnen hun investeringen toekomstbestendig maken door de SD-WAN-technologie uit te breiden met ondersteuning voor nieuwe toepassingsscenario’s. Dit is mogelijk op basis van innovatieve beveiligingstechnologie die vanuit de cloud wordt aangeboden. Dit omvat onder meer flexibele SASE-oplossingen die werknemers op elk moment van de dag veilig houden, ongeacht hun locatie. Fortinet biedt daarnaast geïntegreerde mogelijkheden voor cloud-orchestration om overzicht en grip naar multi-cloudomgevingen te brengen. Fortinet was een van de eerste leveranciers die SD-WAN uitbreidde tot SD-Branch, en het blijft innoveren om te zorgen voor hechtere integratie en krachtiger beveiligings- en analysemogelijkheden die tussen de rand van het LAN en het rand van het WAN kunnen worden ingezet.

Ondersteunende citaten
"
Fortinet Secure SD-WAN heeft ons geholpen om sneller over te stappen op cloud-diensten. Dit is te danken aan de geautomatiseerde migratiemogelijkheden. We waren daarnaast in staat om onze filiaaldiensten te consolideren door uit te breiden naar Fortinet Secure SD-Branch met behulp van de draadloze en switching-oplossingen van Fortinet. Met dit project waren we in staat om veilige rechtstreekse communicatie mogelijk te maken voor onze 1.600 werknemers.”

-Ricardo Girardelli, netwerkarchitect bij Creditas

“Fortinet Secure SD-WAN biedt flexibele gebruiksopties en reduceert de kosten en complexiteit voor klanten. De combinatie van SD-WAN, beveiliging, SD-Branch, rapportage en automatisering maakt dit tot een aantrekkelijke integrale oplossing voor filialen en campusomgevingen.”

-Robert Short, vice president Strategic Services bij Liquid Networx

 Aanvullende informatie

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel