Fortinet en Symantec bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van de meest robuuste en uitgebreide cloud-gebaseerde beveiligingsdienst

Samenwerking biedt gezamenlijke klanten toegang tot essentiële beveiligingsmechanismen voor hun endpoints, netwerken en cloud-omgevingen

Diegem, 14 december 2018-  Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging en Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), ‘s werelds grootste leverancier van beveiligingsoplossingen, maken bekend dat zij een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend. Het doel is om gezamenlijke klanten toegang te bieden tot de meest uitgebreide en robuuste beveiligingsoplossingen ​ binnen de branche. Voor dit doel zullen de next-generation firewall (NGFW)-mogelijkheden van Fortinet worden geïntegreerd met de cloud-gebaseerde Web Security Service (WSS) van Symantec. Verder is het de bedoeling om de oplossingen voor endpointbeveiliging van Symantec te integreren met de Fortinet Security Fabric. Deze technologische samenwerking zal gezamenlijke klanten toegang bieden tot essentiële beveiligingsmechanismen voor endpoints, netwerken cloud-omgevingen. Deze zijn van cruciaal belang zijn voor de toepassing van het beveiligingskader Zero Trust.

WSS voert de markt voor Secure Web Gateways aan. Deze gebruiksvriendelijke, vanuit de cloud aangeboden dienst voor netwerkbeveiliging biedt bescherming tegen geavanceerde bedreigingen, voorziet in toegangsbeheer en houdt bedrijfskritische informatie veilig. Daarmee draagt WSS bij aan een veilig gebruik van het internet en cloud-applicaties dat strookt met de eisen van de wet- en regelgeving. De integratie van de brancheleidende next-generation firewall FortiGate van Fortinet met WSS van Symantec zal resulteren in de meest uitgebreide cloud-gebaseerde mogelijkheden voor bedreigingspreventie die momenteel in de vorm van één dienst op de markt wordt aangeboden.

“Als eerste stap in deze technologische samenwerking willen we de beste beveiligingstechnologie in haar soort afleveren door het combineren van de geavanceerde zakelijke firewall-mechanismen van Fortinet met de brancheleidende dienst voor netwerkbeveiliging van Symantec”, zegt Art Gilliland, executive vice president en directeur van de Enterprise Products-divisie van Symantec. “Dankzij deze samenwerking kunnen onze gezamenlijke klanten een beroep doen op de gecombineerde kracht van het Integrated Cyber Defense Platform van Symantec en de next-generation firewall van Fortinet in de vorm van een geïntegreerde en intuïtieve oplossing makkelijk in gebruik kan worden genomen.”

Het plan is daarnaast om de oplossing voor endpointbeveiliging van Symantec te integreren met de Fortinet Security Fabric. Dit laatste beveiligingsplatform voorziet organisaties van real-time en praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en biedt geautomatiseerde tegenmaatregelen tegen malware en cyberaanvallen die misbruik maken van kwetsbaarheden. De interoperabiliteit tussen de SD-WAN-technologie van Fortinet en de Web Security Service van Symantec zal daarnaast worden gecertificeerd op basis van het Technology Integration Partner Program (TIPP) van Symantec. In het kader van de samenwerking willen Fortinet en Symantec ook gezamenlijke go-to-marketactiviteiten ontplooien. 

“Met deze samenwerkingsovereenkomst bundelen twee brancheleiders hun krachten. Dit resulteert in mogelijkheden van grootzakelijke kwaliteit voor de beveiliging van cloud-omgevingen, netwerken en endpoints”, zegt John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet. “Zodra de integratie is voltooid kunnen gebruikers van de cloud-gebaseerde internetgateway van Symantec profiteren van de geavanceerde firewall-mechanismen van Fortinet. Klanten van Fortinet kunnen op hun beurt de next-generation firewall FortiGate afnemen op basis van een FWaaS-model. En omdat Symantec een Fortinet Fabric-Ready Partner is geworden, zal zijn oplossing voor endpointbeveiliging worden getest en gecertificeerd voor naadloze integratie met de Fortinet Security Fabric. Dit zal onze gezamenlijke klanten consistentere en effectievere bescherming bieden.”

Planning en beschikbaarheid

  • De volledig met WSS geïntegreerde cloud-gebaseerde firewall-dienst zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 verkrijgbaar zijn
  • De onderdelen van de Fortinet Security Fabric zijn inmiddels geïntegreerd met Symantec Endpoint Protection. Fortinet en Symantec verkennen momenteel mogelijkheden voor aanvullende integraties.

Raadpleeg voor meer informatie de blogs van Fortinet en Symantec.


Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 375.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, de blog van Fortinet en FortiGuard Labs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be