Fortinet en Siemens bundelen krachten om OT-netwerken optimaal te beveiligen

Siemens wordt Fortinet Fabric-Ready Technology Alliance Partner en introduceert een geïntegreerde beveiligingsoplossing voor OT-netwerken op basis van een wereldwijde resellerovereenkomst met Fortinet

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt vandaag bekend dat het een technologische samenwerking is aangegaan met Siemens. Deze wereldwijde actieve industriële topspeler specialiseert zich in digitale oplossingen voor de energiewereld, transportsector en olie- en aardgasindustrie. In het kader van deze samenwerking introduceren Fortinet en Siemens de eerste geïntegreerde beveiligingsoplossing die zij gezamenlijk hebben ontwikkeld. Deze komt tegemoet aan de specifieke eisen op het gebied van beveiliging en connectiviteit van operationele technologie (OT)-netwerken en zal door partners van de bedrijven worden aangeboden.

OT-omgevingen werden traditioneel altijd geïsoleerd van de rest van het IT-netwerk. Hierin is verandering gekomen door pogingen van bedrijven om het zakelijke reactievermogen en de flexibiliteit te vergroten door OT- en IT-omgevingen samen te voegen. Het probleem is dat OT-netwerken en industriële controlesystemen (ICS) almaar kwetsbaarder worden voor cyberbedreigingen. Uit een OT/ICS-enquête van het SANS Institute blijkt dat ruim 50 procent van alle respondenten het risiconiveau rond hun industriële controlesystemen “ernstig/kritiek” dan wel “hoog” acht. Het probleem is dat sommige beveiligingsoplossingen steken laten vallen bij het beschermen van verouderde en gevoelige OT-systemen. Bovendien is het nooit makkelijk geweest om voor betrouwbare verbindingen en beveiliging te zorgen in veeleisende omgevingen en op ver afgelegen locaties zoals hoogspanningsstations. Hoewel er beveiligingsoplossingen voor zware omgevingen op de markt verkrijgbaar zijn, kan het samenvoegen van de verschillende componenten tot een integrale oplossing gepaard gaan met problemen rond de connectiviteit, betrouwbaarheid, ruimte en zelfs de fysieke beveiliging. 

Als blijk van het groeiende belang van cyberbeveiliging in OT-omgevingen en de noodzaak van beveiligingsoplossingen die speciaal voor OT-netwerken zijn ontwikkeld, is Siemens deelnemer geworden van het Fortinet Fabric-Ready Technology Alliance Partner-programma. Hiermee wil het een oplossing bieden voor de beveiligingsproblemen die gepaard gaan met de convergentie van OT- en IT-netwerken. 

Technologische ecosysteempartners vervullen een sleutelrol binnen de Fortinet Security Fabric, die de beveiligingsoplossingen van Fortinet en zijn partners integreert om voor uitgebreide beveiliging te zorgen. De oplossingen van de partners van Fortinet stellen klanten in staat om te profiteren van effectievere beveiliging en om grotere waarde uit hun bestaande investeringen in beveiligingstechnologie te putten.

De eerste Fabric-Ready-oplossing van Fortinet en Siemens integreert de brancheleidende next-generation firewall FortiGate van Fortinet met switches en routers uit de Ruggedcom Multi-Service Platform-reeks van Siemens. Dit zorgt voor verbeterde integratie van beveiligingscomponenten binnen veeleisende omgevingen zoals hoogspanningscentrales. De gezamenlijke oplossing heeft de vorm van een geïntegreerde appliance voor OT-netwerken. Door alle beveiliging onder te brengen in één hardwarevoorziening maken Fortinet en Siemens een einde aan de problemen rond stroom, ruimteverbruik, fysieke beveiliging en connectiviteit die zich vaak voordoen bij een beveiligingsmodel op basis van meerdere hardwareoplossingen. Mogelijkheden voor beheer op afstand zorgen voor verdere vereenvoudiging van de ingebruikname en het beheer. Siemens zal daarnaast de virtual ngfw-appliance Fortigate-VM aan klanten aanbieden in combinatie met zijn eigen hosting-platform APE 1808 om hen te voorzien van geavanceerde beveiligingsoplossingen voor OT-omgevingen. 

De nieuwe oplossing en deelname van Siemens aan het Fabric-Ready Partner-programma zorgen voor een uitbreiding van de geïntegreerde beveiligingsoplossingen die via de Fortinet Security Fabric beschikbaar zijn voor organisaties met OT-omgevingen. Fortinet en Siemens geven hiermee blijk van hun toewijding aan de ontwikkeling van OT-specifieke oplossingen die aansluiten op de unieke wensen en behoeften van hun gezamenlijke klanten. De Fortinet Security Fabric vertegenwoordigt een unieke geïntegreerde en geautomatiseerde platformaanpak van IT-beveiliging. Deze maakt gebruik van speciaal ontwikkelde oplossingen, door AI aangeleverde bedreigingsinformatie en strategische samenwerkingen met enkele van de meest vooraanstaande beveiligingsspecialisten binnen de branche. In tegenstelling tot de meeste beveiligingsplatforms is de Fortinet Security Fabric flexibel genoeg om eenvoudige ondersteuning en integratie te bieden voor oplossingen van diverse partners. Dit resulteert in werkelijk uitgebreide beveiliging.

Ondersteunende citaten
“OT-netwerken worden steeds kwetsbaarder voor cyberbedreigingen als gevolg van hun convergentie met IT-systemen. Door samen te werken met Siemens, een wereldwijd leider in digitale oplossingen voor OT-omgevingen, kunnen we de reikwijdte van onze Fortinet Security Fabric uitbreiden naar het hart van OT-netwerken. Deze samenwerking stelt onze klanten in staat om nog meer waarde te putten uit hun bestaande beveiliging. Deze samenwerking draagt bij aan de ontwikkeling en levering van uitgebreide, integrale beveiligingsoplossingen voor OT-omgevingen.”
- John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet

 “Organisaties met OT-systemen moeten voldoen aan unieke eisen op het gebied van connectiviteit en beveiliging. De samenwerking met Fortinet onderstreept het belang van cybersecurity binnen OT-omgevingen. Als Fortinet Fabric-Ready Partner kunnen we onze klanten voorzien van toonaangevende beveiligingstechnologie voorzien door deze oplossing op te nemen in nieuwe projecten en te integreren met de omgevingen van onze omvangrijke klantenkring. Dit zorgt ervoor dat hun netwerken niet alleen in de lucht blijven, maar ook veilig blijven, zelfs in de meest veeleisende omgevingen.”
- Hannes Barth, directeur van Siemens Ruggedcom 

Aanvullende informatie

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 425,000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be