Fortinet brengt veilige connectiviteit naar campusnetwerken met krachtig presterende switches

De FortiSwitch 600 en 2000 bieden intelligente en schaalbare connectiviteit en naadloze integratie met AIOps en FortiGuard AI-Powered Security Services

Diegem, 9 oktober 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, introduceert vandaag twee nieuwe switches voor campusnetwerken. Het gaat om de FortiSwitch 600 en 2000. Deze switches komen tegemoet aan de steeds hogere beveiligings- en connectiviteitseisen die aan campusnetwerken worden gesteld. Ze bieden daartoe krachtige prestaties, ingebouwde intelligentie en naadloze integratie met de beheertool FortiAIOps en de FortiGuard AI-Powered Security Services van Fortinet. 

John Maddison, chief marketing officer en EVP Product Strategy bij Fortinet: “Fortinet levert al 20 jaar veilige switches. Daarmee verkeren we in een unieke positie om onze klanten te voorzien van uitgebreide en veilige connectiviteitsoplossingen voor het complete LAN. We zijn de enige leverancier die volledig geconvergeerde vaste en draadloze netwerkfunctionaliteit en door AI ondersteunde beveiliging binnen één switchingplatform combineert. Dat biedt organisaties overzicht en beveiliging vanaf het moment waarop een gebruiker of apparaat een verbinding met het netwerk maakt.”

Optimale connectiviteit voor moderne campusnetwerken

Gebruikers hebben meer bandbreedte nodig dan ooit tevoren. Veel organisaties investeren daarom in geavanceerde draadloze access points om de connectiviteit op te voeren. Helaas kunnen legacy switching-oplossingen de vraag naar bandbreedte vaak niet bijbenen. Om de beschikbaarheid van het netwerk en een positieve gebruikservaring te waarborgen hebben organisaties krachtig presterende switches nodig die het verkeer van access points op slimme wijze op prioriteit indelen en bottlenecks voorkomen.

Access en core switches voor de verbonden campus

De nieuwe FortiSwitch 600 en 2000 vormen een aanvulling op het aanbod van veilige, gebruiksvriendelijke en schaalbare switches van Fortinet. Ze bieden het prestatievermogen en de poortdichtheid die nodig zijn om tegemoet te komen aan de eisen van moderne campusomgevingen. Organisaties kunnen de capaciteit opschalen naarmate de connectiviteitsbehoefte groeit.

De FortiSwitch 600 is een veilige multi-gigabit access switch voor campusnetwerken met poortsnelheden tot 5GE voor toegangsverbindingen en tot 25GE voor uplinkverbindingen. De switch zorgt voor optimale netwerkprestaties met intelligente aansturing van het verkeer van geavanceerde access points naar bedrijfskritische bestemmingen. De FortiSwitch 2000 is een core switch die voor grootschaliger en complexere campusomgevingen is ontwikkeld. Hiertoe aggregeert het apparaat krachtig presterende access switches zoals de FortiSwitch 600. Beide switches zijn voorzien van een dubbele stroomvoorziening om de redundante voeding te bieden waar moderne campusnetwerken om vragen.

Jeff Howlett, chief information officer bij het Meredith College: “Onze campusomgeving biedt ondersteuning voor duizenden studenten en faculteitsmedewerkers. De switches van Fortinet hebben ons geholpen met het moderniseren van onze infrastructuur, zodat we gebruikers de consistente connectiviteit en Power-over-Ethernet kunnen bieden die ze nodig hebben. En door al onze switches te beheren met de next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks hebben we losstaande oplossingen kunnen inruilen voor een geïntegreerd platform dat ons een beter overzicht van potentiële beveiligingsrisico’s biedt dan ooit tevoren.”

Een platform voor veilige connectiviteit

Fortinet levert sinds zijn oprichting 20 jaar geleden vaste en draadloze LAN-oplossingen waarin netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit zijn verenigd. De nieuwe switches vormen de laatste toevoeging aan zijn platform voor veilige connectiviteit, dat uitgebreide beveiliging, toegangscontrole en integraal beheer naar het LAN brengt.

Organisaties die de next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks als switching-controllers gebruiken hebben geen overlays meer nodig. Ze profiteren daarnaast van de FortiGuard AI-Powered Security Services. Deze bieden onder meer geavanceerde bescherming tegen malware, een indringerpreventiesysteem, sandboxing en een internetfilter. Alle modellen van de FortiSwitch bieden daarnaast integratie met FortiAIOps. Deze AI-tool van Fortinet biedt IT-beheerders real-time inzicht in potentiële netwerkproblemen en automatiseert handmatige taken. De convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit binnen één platform zorgt voor een ongekende mate van overzicht op het hele LAN en maakt het mogelijk om zonder aanvullende kosten de netwerktoegang te beheren door het opstellen van profielen en onboarden van nieuwe gebruikers en apparaten.

Ryan Ryszka, security systems engineer bij Mainline Information Systems: “Onze klanten vragen om krachtige netwerkoplossingen die schaalbare ondersteuning bieden voor hun connectiviteitsbehoeften. Door samen te werken met Fortinet kan Mainline zijn klanten geavanceerde switches aanbieden die voorzien in hun behoeften op het gebied van toegangsverbindingen, uplinks en stroomvoorziening. Hiermee kunnen zij een vereenvoudigd en veilig connectiviteitsplatform inrichten voor het hele LAN. De FortiSwitch is als standalone oplossing inzetbaar, maar komt pas echt tot zijn recht in combinatie met de andere oplossingen die deel uit maken van de Fortinet Security Fabric.”

Fortinet is vanwege deze brancheleidende aanpak drie jaar op een rij als ‘Visionary’ gepositioneerd in het Gartner® Magic Quadrant™ for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure en zes jaar achtereen uitgeroepen tot Gartner Peer Insights™ Customers’ Choice for Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure

 

Aanvullende informatie

 

Over Fortinet
​​​​​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecuritytraining en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be