Fortinet brengt SASE-oplossing uit om cloudgebaseerde beveiliging naar microfilialen te brengen

Integratie van FortiSASE met de Fortinet WLAN-oplossingen biedt meer opties voor het veilig verbinden van hybride werkers en netwerkranden

Diegem, 29 augustus 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag bekend dat het nieuwe mogelijkheden heeft toegevoegd aan FortiSASE. Deze brancheleidende, volledig in eigen beheer ontwikkelde SASE-oplossing beschermt hybride medewerkers met een geïntegreerde agent en SD-WAN-integratie voor filialen. De nieuwe mogelijkheden versterken de positie van FortiSASE als de meest uitgebreide SASE-oplossing die op de markt verkrijgbaar is.

John Maddison, chief marketing officer en EVP Product Strategy bij Fortinet: “Fortinet blijft werken aan de ontwikkeling van innovatieve SASE-functionaliteit. Dat is de reden waarom steeds meer organisaties een beroep op Fortinet doen voor de beveiliging en het beheer van hun complexe hybride omgevingen en het bieden van ondersteuning voor hybride werken. Met de uitbreiding van zijn SASE-oplossing kunnen organisaties vanuit de cloud aangeboden beveiliging naar hun microfilialen brengen, profiteren van verbeterde preventie van gegevensverlies en de digitale ervaring van eindgebruikers van begin tot eind meten.”

SASE voor microfilialen en IoT- en OT-omgevingen

FortiSASE biedt nu uitgebreidere integraties met de WLAN-oplossingen van Fortinet. De oplossing biedt daarmee aanvullende ondersteuning voor organisaties die hun microfilialen en de daarbinnen gebruikte apparatuur willen beveiligen. De draadloze access points uit de FortiAP-reeks zorgen voor slimme offloading van het netwerkverkeer van microfilialen naar een SASE point-of presence (PoP). Dit maakt grondige beveiligingsinspecties mogelijk van het dataverkeer van alle apparaten, met inbegrip van IoT- en OT-apparatuur. De integratie biedt klanten ook de mogelijkheid om de WLAN-oplossingen van Fortinet te beheren met dezelfde gebruiksvriendelijke cloudgebaseerde beheerconsole die zij al voor FortiSASE gebruiken. Al deze verbeteringen stellen organisaties in staat om een nieuwe aanpak voor cloudbeveiliging te hanteren door beveiligingsmogelijkheden zoals sandboxing, indringerpreventie en URL-filtering uit te breiden naar microfilialen, zonder de noodzaak om extra appliances of diensten in te zetten.

Verbeterde bescherming tegen gegevensverlies

Fortinet heeft een nieuwe, door FortiGuard ondersteunde clouddienst voor data loss prevention (DLP) aan FortiSASE toegevoegd voor integrale bescherming van gevoelige data binnen hybride omgevingen. De dienst biedt nu ondersteuning voor een breder scala aan data-ID’s, bestandstypes en SaaS-oplossingen en maakt gebruik van geavanceerde data matching-technieken om datalekken te voorkomen. Fortinet blijft zijn DLP-dienst voortdurend verbeteren om organisaties diepgaand inzicht te bieden in hun applicaties en tools in de cloud, zodat ze nieuwe cyberbedreigingen de baas kunnen blijven.

Integrale digital experience monitoring (DEM)

De DEM-oplossing van Fortinet zal ondersteuning bieden voor integratie met FortiSASE. Organisaties kunnen op die manier profiteren van uitgebreide monitoring van het netwerk om inzicht te krijgen in de digitale ervaringen van eindgebruikers en de prestaties van de wereldwijde SASE PoP’s van Fortinet en SaaS-oplossingen zoals WebEx, Office365 en DropBox. De integratie biedt daarnaast monitoring van endpoints om IT-teams 360 graden overzicht te bieden en hen te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben voor het verkorten van de oplossingstijden en waarborgen van een optimale gebruikservaring.

De meest uitgebreide SASE-oplossing op de markt 

FortiSASE wordt ondersteund door FortiGuard AI-Powered Security Services en biedt geïntegreerde beveiliging, vereenvoudigd beheer en integrale digital experience monitoring. Dit is mogelijk dankzij een naadloze convergentie van netwerkmogelijkheden op basis van SD-WAN met vanuit de cloud aangeboden beveiligingsfunctionaliteit, zoals Secure Web Gateway (SWG), Cloud Access Security Broker (CASB) en Firewall-as-a-Service (FWaaS). FortiSASE biedt daarnaast Universal ZTNA-functonaliteit die bijdraagt aan krachtige beveiliging van de toegang van en naar het internet, in private clouds gehoste applicaties en SaaS-oplossingen.

Fortinet werd onlangs als Challenger benoemd in het 2023 Gartner® Magic Quadrant™ for Single-Vendor SASE. Dit was het eerste Magic Quandrant in zijn soort en Fortinet was een van de acht genoemde leveranciers. Bovendien positioneerde Forrester Fortinet recentelijk als ‘Leader’ in zijn Zero Trust Edge-rapport over toonaangevende SASE-opossingen.

 

Aanvullende informatie

Gartner, Magic Quadrant for Single-Vendor SASE, door Andrew Lerner, Jonathan Forest, Neil MacDonald, Nat Smith, Charlie Winckless, 16 augustus 2023.
GARTNER is een geregistreerd handelsmerk en dienstmerk van Gartner, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de VS en internationaal, Magic Quadrant is een geregistreerd handelsmerk van Gartner, Inc. en/of haar dochterondernemingen en wordt hierin gebruikt met toestemming. Alle rechten voorbehouden.
Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die wordt afgebeeld in haar onderzoekspublicaties en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te kiezen met de hoogste beoordelingen of andere aanduidingen. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de Research & Advisory organisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Fortinet
​​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecuritytraining en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be