Fortinet breidt zijn Universal SASE-oplossing uit zodat organisaties elke eindgebruiker veilig met elke applicatie kunnen verbinden

Wereldwijde dekking met ruim 100 FortiSASE cloudlocaties, een nieuwe FortiGate SASE-appliance en flexibele licentieopties vereenvoudigen de inzet van Universal SASE

Diegem, 30 oktober 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag bekend dat het de mogelijkheden van zijn oplossing Universal SASE heeft uitgebreid. Organisaties kunnen hun hybride personeel daarmee overal van ondersteuning voorzien met FortiOS. 

“FortiOS, het besturingssysteem van Fortinet, is het enige geconvergeerde besturingssysteem van grootzakelijke kwaliteit dat ondersteuning biedt voor alle componenten van SASE, zoals een firewall, SD-WAN, secure web gateway, encryptie/decryptie, CASB, DLP en ZTNA, of FortiOS nu deel uitmaakt van een appliance of door Fortinet vanuit de cloud wordt aangeboden”, zegt Ken Xie, de oprichter en bestuursvoorzitter van Fortinet. “Deze aanpak maakt het mogelijk om 30 geconvergeerde netwerk- en beveiligingsfuncties vanuit een centrale console te beheren. 14 van die functies presteren nog sneller als ze worden ingezet binnen onze nieuwe FortiGate 120G SASE-appliance, dat van kracht wordt voorzien door de FortiASIC Security Processor 5.”

Fortinet Universal SASE biedt meer mogelijkheden

Een integrale SASE-oplossing biedt eindgebruikers flexibele toegang tot bedrijfskritische data, systemen en applicaties. De meeste bedrijven maken voor de verschillende componenten van SASE echter gebruik van losstaande oplossingen van uiteenlopende leveranciers. Dat levert serieuze problemen op voor het beheer van de uiteenlopende functies van besturingssystemen en beheerconsoles.

Fortinet Universal SASE gaat verder waar traditionele SASE-oplossingen ophouden met de consistente toepassing van beleidsregels en beveiligingsmechanismen op locatie en in de cloud en naadloze integratie met alle bestaande functies en implementaties. De oplossing biedt daarmee effectievere ondersteuning voor het moderne hybride personeel en zorgt daarnaast voor een reductie van de beheeroverhead.

FortiOS draagt zorg voor het beheer van de complete SASE-stack, waaronder een bidirectionele firewall, SD-WAN, secure web gateway, encryptie/decryptie, CASB, DLP en ZTNA. Het flexibele besturingssysteem kan in een versnelde modus binnen een appliance worden ingezet of in de FortiSASE-cloud worden gehost. Van daaruit voorziet FortiOS in consistent beheer van alle netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit en een consistente toepassing van beleidsregels voor elke netwerkrand. Die mogelijkheden worden aangevuld met de FortiGuard AI-powered Security Services, die onder meer voorzien in indringerpreventie (IPS), DNS-filtering, URL-filtering, sandboxing en bescherming tegen malware.

Fortinet breidt zijn investeringen in Universal SASE uit om de reikwijdte van zijn SASE-stack te vergroten. De focus ligt daarbij op de volgende drie kerngebieden:

Wereldwijde dekking door FortiSASE cloudlocaties 

FortiSASE maakt gebruik van een schaalbaar wereldwijd cloudnetwerk. De oplossing kan zo via regionale cloudlocaties dezelfde integrale SASE-mogelijkheden bieden als de FortiGate-appliances. Om de gebruikservaring en beschikbaarheid van die dienst te optimaliseren werkt Fortinet nu met ruim 100 wereldwijde FortiSASE cloudlocaties

Snellere presterende SASE-functionaliteit

Om de complete SASE-stack beschikbaar te stellen voor campus- en filiaalnetwerken introduceert Fortinet de nieuwe FortiGate 120G SASE-appliance. Deze wordt van kracht voorzien door de gepatenteerde Security Processor 5 (SP5) van Fortinet. Die ASIC laat diverse onderdelen van de SASE-stack sneller presteren. Zo is de appliance in staat om het SSL-verkeer inspecteren met een snelheid van 3 Gbps, dat zes keer hoger ligt dan het branchegemiddelde. IT-afdelingen kunnen op die manier op elke schaal inzicht krijgen in het versleutelde dataverkeer. De volgende Secure Compute Rating-tabel biedt een vergelijkend overzicht van oplossingen uit dezelfde prijsklasse:

Flexibele gebruiksmodellen

De complete SASE-stack van Fortinet kan nu worden afgenomen op basis van FortiFlex. Dat programma van Fortinet voorziet in flexibele, op verbruik gebaseerde licentieopties. Organisaties kunnen Universal SASE inzetten op locatie of een beroep doen op de clouddiensten van FortiSASE. Dankzij deze op verbruik gebaseerde licentieopties voor omgevingen in de cloud, op locatie en hybride clouds kunnen IT-afdelingen de capaciteit voortdurend aan hun werkelijke behoeften aanpassen. FortiFlex versnelt daarnaast het inkoopproces voor nieuwe beveiligingsoplossingen en vereenvoudigt de implementatie en provisioning van nieuwe diensten. IT-afdelingen kunnen de capaciteit van diensten waar nodig neerschalen of het gebruik ervan pauzeren. Dat draagt bij aan een optimaal gebruik van het budget en een maximale ROI.

 

Recente bijval voor de SASE-oplossingen van Fortinet

Aanvullende informatie

 

Over Fortinet
​​​​​​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecuritytraining en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be